Plichtmatige overwinning Quick Boys op DOTO

Quick Boys – DOTO 3 – 0
Quick Boys heeft de laatste thuiswedstrijd in competitieverband van 2009 winnend afgesloten. Tegenstander DOTO kwam er niet aan te pas, daarvoor ontbrak bij de tegenstanders kwaliteit.  Al voor de rust stond de teller voor de blauwwitten op twee doelpunten, na rust kwam daar nog een doelpunt bij. De tegenstand in aanmerking nemend had een beter resultaat bereikt moeten worden.

Quick Boys kon eindelijk weer gebruik maken van de diensten van Chima Onyeike. Na langdurig blessureleed was hij weer inzetbaar. Dat hield wel in dat er binnen het team weer geschoven moest worden. De oplossing werd gevonden in het op de bank houden van Sven Onclin en Niels van Duijn weer op de rechtsbackpositie te plaatsen.

DOTO had als troef oudgediende Glen Helder opgesteld. De ex-international  zou met al zijn ervaring zijn team weer aan de punten moeten helpen om de laatste plaats op de ranglijst te kunnen verlaten. Coach Nico Jalink mocht vaststellen dat Helder kwaliteit tekort kwam om het zijn tegenstander moeilijk te maken. Helder kwam totaal niet uit de verf tegen zijn verdediger Niels van Duijn en zou van weinig meerwaarde blijken voor zijn team.

In het begin van de wedstrijd was er weinig verschil tussen de tegenstanders waar te nemen. Beiden konden zich geen puntverlies veroorloven,  dat was duidelijk van het spel af te zien.  Waar Quick Boys zich beperkte tot schoten uit de tweede linie die geen doel troffen was er van de kant van DOTO geen  doelpoging waar te nemen.

Na ruim een kwartier spelen kwam Quick Boys op voorsprong door een benutte strafschop van Maarten Bak. Arbiter Prooi had een overtreding binnen het strafschopgebied vastgesteld door Robert Stols op Robert-Jan Ravensbergen. Doelman Jaco de Ligt had geen antwoord op de slim genomen strafschop van Bak.

Kort hierop leek Quick Boys de voorsprong verder uit te bouwen toen Chima Onyeike, die wel heel erg veel vrijheid kreeg van de DOTO-defensie, in scoringspositie kwam. Onyeike liftte de bal over het doel heen. Voorlopig bleef DOTO tegen een overzienbare achterstand aankijken.

Halverwege de eerste helft wist Quick Boys de voorsprong verder op te hogen uit een doelpunt van Derek van der Plas. Deze was in balbezit gekomen na een hoekschop van Maarten Bak die door doelman De Ligt niet afdoende verwerkt werd. De Ligt stompte de bal in de voeten van de vrijstaande Derek van der Plas die alle tijd kreeg de hoek uit de te zoeken om zijn schot te kunnen plaatsen.

Ondanks alle goede bedoelingen bleef DOTO niet in staat een vuist te maken en liet aanvallend bitter weinig zien. Quick Boys wist hier echter niet van te profiteren. Mede door het te langdurig breed spelen van de bal bleef het tempo te laag om de tegenstander te kunnen verrassen.

Pas met de rust in zicht plaatste Quick Boys eindelijk weer eens een aanval die de defensie van de tegenstander aan het wankelen bracht toen de opgekomen Niels van Duijn over de rechterflank de bal op Chima Onyeike plaatste die moest toezien hoe zijn doelpoging via het been van een tegenstander het doel miste. De hoekschop die hier uit volgde leidde nergens toe. Pas in de blessuretijd van de eerste helft werd DOTO voor de eerste keer gevaarlijk uit een vrije schop, net buiten het strafschopgebied van Driss El Akchaoui. Doelman Martijn de Zwart moest alles uit de kast halen om het schot het doel uit te werken.

Na de rust kwamen beide tegenstanders in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. DOTO  had alle moed verzameld om direct na de aftrap een offensief op het doel van de tegenstander te plaatsen. Quick Boys liet zich in het defensief drukken, maar de gasten wisten geen kansen te creëren.

Na ruim vijf minuten spelen konden de blauwwitten eindelijk een aanval te plaatsen die direct tot succes leidde.  Derek van der Plas werd door Maarten Bak vrijgespeeld waardoor Van der Plas een vrije doorgang op het doel van de tegenstander kreeg en de kans koel afmaakte.

Na een kwartier spelen werd bij DOTO Marco Nijssen naar de kant gehaald voor Nilton Ramos, een kwaliteitsimpuls. Ramos zou voor meer druk op het de defensie van de tegenstander gaan zorgen,  nog steeds onvoldoende druk om tot scoren te kunnen komen.  DOTO werd mede in de wedstrijd gehouden doordat Quick Boys met de 3 – 0 voorsprong op zak het verder wel geloofde. Weer werd er in een te afwachtend en te laag tempo gespeeld waardoor tegenstander DOTO op de been kon blijven.  DOTO wilde zo graag maar kon niet, terwijl Quick Boys maar niet kon profiteren van de zwakte van de tegenstander om de score verder op te hogen. Van DOTO was weinig te vrezen, mocht er al een doelpoging worden gecreëerd  dan vloog het schot huizenhoog over.

Ook bij Quick Boys ging men een het wisselen. Centrale verdediger Dustin Huisman werd naar de kant gehaald voor Sven Onclin. De van origine rechtsback werd in het centrum van de verdediging geposteerd. Ruim halverwege de tweede helft werd Chima Onyeike naar de kant gehaald voor Dick van de Toorn, die hierdoor weer speelminuten kreeg op het hoogste niveau.

Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Extra wissels, voor Doto werd Rob Prins gewisseld voor Nabieu Kargbo en bij Quick Boys matchwinner Derek van der Plas  door Eric Homan, konden het spelbeeld niet verbeteren.  Er werd niet meer gescoord waardoor de wedstrijd eindigde in een 3 – 0 overwinning voor de blauwwitten die na vijf weken in competitieverband eindelijk weer eens drie punten op hun conto konden bijschrijven en voor de eerste maal in deze competitie geen tegendoelpunt te verwerken kregen.

De winst tegen DOTO was verdiend maar een gemotiveerd Quick Boys had meer uit deze wedstrijd moeten halen.  Met wat meer motivatie had tegenstander DOTO opgerold moeten worden zodat er een meer aansprekende uitslag op het scorebord had verschenen. Daarbij had men meteen aan klantenbinding kunnen doen. In de komende wedstrijd, de derby tegen Rijnsburgse Boys zullen de blauwwitten zich beter moeten presenteren. Tegen een tegenstander van dat kaliber zal men er moeten staan om met minstens één punt het veld te kunnen verlaten.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Van Duijn, Van der Kruis, Huisman (Onclin), Kastoredjo, Van der Plas (Homan), Van der Horst,  Ravensbergen ©, Onyeike ( Van de Toorn), Van Beelen, Bak.