Quick Boys 2 laat Hoek 2 alle hoeken van Nieuw Zuid zien – verslag online

Thuiswedstrijd tegen Hoek 2 wordt omgezet in 6-1 winst
De eerste tegenstander waar Quick Boys 2 in de nacompetitie voor het reserve-kampioenschap van Nederland aan gekoppeld is, is HSV Hoek 2. Afgelopen zaterdag werd de eerste van twee ontmoetingen tegen deze tegenstander afgewerkt. Quick Boys 2 liet er geen twijfel over bestaan: de tegenstander werd met 6-1 geveld, waardoor de terugwedstrijd a.s. zaterdag in Hoek nog slechts een formaliteit is. Een formaliteit waar een verrekt lang stuk voor in de bus gezeten moet worden overigens…

Het trainersduo Marcel van Duijn & Peter Hellenberg wilde de tegenstander vanaf minuut 1 vol onder druk te zetten, om zo zelf het initiatief te paken en liefst binnen 20 minuten een voorsprong te creëren. Dat was bij Quick Boys 2 niet aan dovemansoren besteed, want 15 minuten na de aftrap stond QB2 met 2-0 voor. Quick Boys 2 heeft het dit seizoen tot kunst verheven om als team in het collectief de tegenstander vanaf de aftrap zwaar onder druk te zetten. Ook Hoek 2 werd hiermee geconfronteerd en werd volledig onder de voet gelopen. Bennie van Fruchten was de eerste die dit vertaalde naar een doelpunt. Uit een voorzet vanaf links door Thomas Dijk scoorde hij met een bekeken schuiver in de linkerbenedenhoek de 1-0. Quick Boys 2 toverde de ene na de andere combinatie op de mat, en na een kwartier was het 2-0 door een doelpunt van ditmaal Thomas Dijk zelf. Een snel uitgevoerde aanval op rechts, waar Pieter-Dirk Ouwehand dit hele seizoen lang al zijn directe tegenstander tot trainingspilonnetjes degradeert waar hij als Nicolien Sauerbrei omheen slalomt, eindigde met een afgemeten voorzet richting de 1e paal, waar Thomas Dijk voor zijn directe tegenstander wist te komen en de doelman kansloos liet door direct hard in te schieten.

QB2 bleef zijn goede spel hanteren, maar dit resulteerde in de rest van de eerste helft in niet meer dan enkele mooie aanvallen, helaas zonder doelpunt bekroond. De laatste 10 minuten voor rust liet QB2 de tegenstander zelfs iets meer aan voetbal toekomen waardoor er enkele kleine kansjes voor het doel van Kees Guijt ontstonden. Geen uitgespeelde kansen echter, totdat een afgeslagen corner van HSV Hoek weer terecht kwam bij een speler van Hoek. QB2 stond op dat moment even niet goed opgesteld, waardoor deze speler zijn doorgang kon vinden in het 16-metergebied. Eef Schoneveld trok daar aan de noodrem waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan een penalty toekennen. Deze werd onberispelijk ingeschoten door de Hoeker Hamelink. Hierdoor was het vlak voor rust ineens 2-1 geworden, wat Hoek natuurlijk hoop moet hebben gegeven voor de 2e helft.

In de tweede helft echter hetzelfde recept als de eerste: Quick Boys 2 komt op volle snelheid uit de startblokken en in de 53e minuut scoort de met mooie passes strooiende Marco vd Plas de 3-1. Quick Boys doet vanaf dat moment de naam van zijn tegenstander eer aan, door ze de gehele 2e helft volledig in de Hoek te drukken. Met 10 man wordt er bijna constant op de helft van de tegenstander gevoetbald. Het hoogtepunt van de wedstrijd is dan in de maak. Thomas Dijk, die zijn linkerflankpositie even heeft verwisseld met PD voor de rechterflank, komt daar in balbezit. Hij begint daar aan een actie waar hij op dat moment zelf het eind nog niet van weet, maar is in ieder geval 1 tegenstander met een mooie beweging gepasseerd. Hij snijdt vanaf de rechterkant het 16-metergebied in, waar hij echter wordt opgewacht door 2 andere verdedigers van Hoek. Met een briljante actie omspeelt hij deze 2 tegenstanders en besluit zijn actie met een schot in de verre kruising. Keeper kansloos. Verdedigers van Hoek reddeloos. Trainersstaf van Hoek radeloos. Publiek sprakeloos! Kortom: iedereen in extase, 4-1, wedstrijd gespeeld.

In het vervolg van de wedstrijd blijkt dat zelfs Orlando Ouwehand zijn stratenboek lijkt te hebben gevonden, want zo’n beetje voor het eerst dit seizoen vindt hij de weg richting het doel van de tegenstander. Hij schiet vanaf een meter of 20 op doel en dankzij verdediger Goosen van Hoek, die de bal met zijn hoofd verlengt, verdwijnt de bal achter de keeper: 5-1. De laatste goal van de wedstrijd wordt gescoord vanaf 11 meter. Bennie van Fruchten wordt neergelegd in de ’16’ en de uitstekend leidende scheidsrechter geeft de penalty. ‘Zekerheidje’ Bennie van Fruchten weet hier natuurlijk wel raad mee, en verzilvert het buitenkansje: 6-1.

Even daarvoor heeft man of the match Thomas Dijk nog zijn publiekswissel gehad. Helaas is hij er komende wedstrijd niet bij vanwege een uitstapje naar Barcelona,(nee, niet voor een proefwedstrijd), maar gelukkig kan er dankzij deze uitslag met vertrouwen worden uitgekeken naar een plek in volgende ronde, waar het reserve-elftal van Bennekom, GVVV of Urk op het menu staat. Laten we met z’n allen hopen dat dat weer net zo smullen wordt als deze wedstrijd.

Klik links op het foto-icoon voor de foto’s.