Quick Boys begint oefencampagne met gelijkspel

De blauwwitten houden zondagtopklasser VVSB op 1-1
Na één trainingsweek is Quick Boys de oefencampagne begonnen met een gelijkspel tegen zondagtopklasser VVSB. In Noordwijkerhout eindigde de vriendschappelijke wedstrijd tussen de blauwwitten en de formatie van oude bekende Wilfred van Leeuwen in 1-1. In de tweede helft maakte Jeroen Ketting een achterstand ongedaan tegen de ploeg die verder is in de voorbereiding.

De technische staf koos ervoor om twee verschillende elftallen in actie te laten komen. Jaco van der Bent, Ruben van der Does, Jaap van Duijn, Patrick de Groot en Pascal van der Plas, allen herstellende van blessures, bleven aan de kant. Aan de aftrap verschenen zes nieuwelingen, te weten Erwin Friebel, Henry Opoku, Anthony Bentem, Ronnie Verplancke, Philippe den Hartog en Yordi Teijsse. De basiself werd gecompleteerd door Mike Ruijter, Mike Derlagen, Maarten Woudenberg, Milan Hoek en Tommy Bekooij.
In de openingsfase was Quick Boys tot tweemaal toe gevaarlijk, maar Bekooij (verkeerde aanname) en Teijsse (kopbal over) misten in kansrijke positie. Aan de andere kant hield doelman Friebel met een katachtige reactie op een inzet van VVSB-aanvaller Koen Bosma zijn doel schoon. Na een half uur spelen leek Den Hartog op weg naar de openingstreffer, maar de doorgebroken buitenspeler werd ten koste van een gele kaart gestuit door Peter van der Slot. De toegekende vrije trap was vervolgens niet aan Ruijter besteed.
Tegenstander Bosma boekte meer resultaat. Een vrije schop verdween over de muur buiten het bereik van keeper Friebel in het doel: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Tijdens de rust maakten Martijn de Zwart, Stefan van der Plas, Tomas Arroyo, Jesse Driebergen, Jaap van der Plas, Harry Zwarthoed, Thom de Vries en Jeroen Ketting zich klaar om in te vallen. Op Mike Derlagen, Milan Hoek en Maarten Woudenberg bleven de spelers die in de eerste helft in actie kwamen achter in de kleedkamer. Quick Boys was na de hervatting al snel tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Eerst maaide Ketting, na een vlotlopende aanval, op zijn favoriete werkterrein over de bal. Even later gunde de spits zijn collega Jaap van der Plas een kans. De inzet van de buitenspeler verdween over het doel. Trainer Verdonkschot zette de ingezette verjongingskuur door en bracht Jim Gillissen, Arco Houwaart en Joey Ravensbergen met nog een kwart wedstrijd te gaan binnen de lijnen ten koste van Derlagen, Hoek en Woudenberg. De jonge talenten, vorig seizoen spelend in de A-junioren, kenden geen plankenkoorts en schuwden de duels niet. Zo had Gillissen met een gedurfde volley een treffer op zijn schoon. De gelijkmaker was een mooi voorbeeld van de brutaliteit van de invallers. Ravensbergen veroverde de bal op het middenveld en bracht met een zuivere pass Ketting in stelling. De spits bleef koelbloedig oog-in-oog met Joey Pouw en stifte de bal fraai over de doelman tegen de touwen: 1-1.

In de resterende speeltijd scoorden beide ploegen niet meer, waardoor de oefenwedstrijd op sportpark De Boekhorst onbeslist eindigde. De technische staf van de blauwwitten kan tevreden zijn met het resultaat tegen een opponent die vorig seizoen op een knappe tweede plaats is geëindigd in de Topklasse bij de zondagamateurs en bovendien meer minuten in de benen heeft. Volgende week gaat Quick Boys op trainingskamp en spelen de blauwwitten op donderdag (20:45 uur) en zaterdag (15:30 uur) tegen respectievelijk zondaghoofdklasser AFC Arnhem en zaterdagtopklasser GVVV in het kader van het Vallei en Rijn Toernooi in Veenendaal. De verwachting is dat dan de kersverse aanwinst Gerard Aafjes (klik HIER ) voor de eerste keer in actie zal komen.