Quick Boys bekert simpel verder

Quick Boys – WDS 7 – 0
Daar waar derdeklasser hoopte te kunnen stunten tegen hoofdklasser Quick Boys kwam de tegenstander uit Driebruggen  van een koude kermis thuis. In een uitermate sportief verlopen wedstrijd kwam het niet tot dubbele cijfers, hoewel  WDS er niet aan te pas kwam  wist men de schade tot een 7 – 0 nederlaag te beperken.

Na de wedstrijd in competitieverband tegen vv Capelle is de ziekenboeg van Quick Boys uitgebreid met Maarten Bak en Niels van Duijn. In de warming-up bleek aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen toch niet fit, op het laatste moment werd de aanvoerder vervangen door Jaber Akhrif. Sven Onclin had zijn schorsing uitgezeten en voor het eerst kon gebruik gemaakt worden van nieuwkomer Michael van der Kruis.

De personele omzettingen vormden geen belemmering om vanaf het beginsignaal  het initiatief volledig bij de blauwwitten terecht te laten komen. Het was een en al eenrichtingsverkeer richting doel van WDS, maar de defensie van de gasten wilde voorlopig niet capituleren onder de druk waardoor het eerste doelpunt voor de thuisploeg maar niet op het scorebord bijgeschreven kon worden.

Dat eerste doelpunt kwam pas halverwege de eerste helft  van de voet van Hendrik van Beelen na een assist vanaf de rechterflank door Erik Homan. Die achterstand  brak de weerstand van de tegenstander die kort na op achterstand te zijn gekomen aan een grotere achterstand ontsnapte door een redding van doelman Boerefijn op een inzet van weer Hendrik van Beelen.

Toch zou de achterstand snel groter worden. Met nog een kwartier op de klok scoorde de volledig ongedekte Derek van der Plas op aangeven van Roel de Vries de 2 – 0.  Met nog vijf minuten te spelen wist WDS de eerste doelrijpe kans te produceren. Jordy de Groot kwam alleen voor doelman De Zwart die de inzet van De Groot wist te keren. Op slag van rust kwamen de gasten op een 3 – 0 achterstand door weer Derek van der Plas. Op aangeven van weer Roel de Vries wist hij uit een moeilijke hoek de bal voor de derde keer in de wedstrijd de doellijn te laten passeren. Tot de rust zou de stand niet meer wijzigen.

Beide teams kwamen na de rust in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld.  Het spelbeeld uit de eerste helft was weer snel zichtbaar. WDS wilde zo graag maar schoot tekort om het de tegenstander maar enigszins moeilijk te maken. Quick Boys speelde met de handrem aan maar bleef simpel  de bovenliggende partij die niets van de tegenstander te duchten had maar nog niet in staat bleek de voorsprong verder op te hogen.

Met nog een half uur te spelen verliet Roel de Vries het veld voor Dick van de Toorn. Amper in het veld gaf deze jongeling al zijn visitekaartje af door vanaf de linkerflank richting doel een aantal tegenstanders te passeren en de aanval af te ronden met een doelpunt.  Een paar minuten later was Van de Toorn weer betrokken bij een doelpunt toen hij de bal in de voeten van Hendrik van Beelen plaatste waardoor deze de bal simpel het doel in kon werken.  Kort hierop werd de schade voor WDS nog verder vergroot door een doelpunt op aangeven van Jaber Akhrif door  Marciano Kastaredjo. De door de grensrechter gesignaleerde buitenspelsituatie werd door arbiter Van Gijzen niet overgenomen.   Kort hierna werd de uitslag door Dick van de Toorn bepaald op 7 – 0. Erik Homan had de bal het strafschopgebied ingewerkt, waar de WDS-defensie niet in staat was de bal weg te werken waardoor de bal alsnog bij Van de Toorn terecht kwam en hij zijn tweede goal in deze wedstrijd kon scoren.

Hierna wist WDS nog een van de spaarzame aanvallen in de wedstrijd te produceren. De bij deze aanval door WDS geclaimde strafschop wegens hands werd niet gehonoreerd. Vlak voor tijd versloeg  Jordy de Groot op de linkerflank de debuterende Michael van der Kruis, die kort daarvoor een doelpoging op de kruising had zien belanden, op snelheid en wist zich daardoor een weg richting doel te banen. Een adequate actie van Martijn de Zwart zorgde ervoor dat de score voor de gasten uitbleef waardoor de wedstrijd eindigde in een 7 – 0 overwinning voor de thuisploeg.