Quick Boys bekert verder

Voorschoten’97 – Quick Boys 1 – 2
Quick Boys heeft deel I van het tweeluik tegen Voorschoten’97 in winst omgezet. Na een 1 – 0 ruststand stelden de blauwwitten in de loop van de tweede helft orde op zaken waardoor de volgende ronde in de bekercompetitie werd behaald.

Quick Boys startte met een aangepast team ten opzichte van het laatst gespeelde competitieduel. Ruben van der Does verdedigde het doel, Yuri Guijt had voor het eerst een plek in de basis gekregen en Kwong Wah Steinrath was weer terug na een lange blessureperiode.

De blauwwitten zochten direct de helft van de tegenstander maar zagen geen kans een doelpoging te forceren. Voorschoten’97 kroop uit haar schulp waardoor  er  zich en open wedstrijd ontwikkelde waarin zowel Robin Faber als Niels van Duijn al snel tegen een gele kaart aanliepen. Voorschoten’97 hield het spel kort waarbij Quick Boys weinig tijd werd gegund voor balaannames, dat kwam het spel van de blauwwitten niet ten goede.

Na  20 minuten spelen kwam Voorschoten’97 op voorsprong. Vanaf de rechterflank plaatste Robert Steemers de bal in de doelmond in de voeten van Robin Faber die de bal het eigen doel in werkte.   Quick Boys speelde met onvoldoende flair  om het de tegenstander echt moeilijk te maken en kwam zelf niet tot doelkansen.

Na een half uur spelen werd  het spel wegens een blessure van één van de  assistent scheidsrechters stilgelegd. Na een pauze van drie kwartier kon het spel eindelijk worden hervat. Die extra pauze had de blauwwitten goed gedaan. Quick Boys kwam scherp terug uit de kleedkamer, produceerde meerdere doelkansen, Robin Faber kopte de bal op de lat, maar kon het doel nog niet vinden. Op de andere speelhelft liet ook Voorschoten’97 zich niet onbetuigd met een schot in het zijnet door Remy Constancia  waardoor de echte rust werd ingegaan met een 1 – 0 achterstand voor de blauwwitten.

Quick Boys werkte hard om de achterstand weg te werken, maar de ijver die de blauwwitten aan de dag legden werd te regelmatig teniet gedaan doordat teveel combinaties door vroeg storen van de kant van Voorschoten’97 niet slaagden.

Na tien minuten spelen had Voorschoten ’97 de voorsprong verder moeten uitbouwen. Doelman Van der Does was  uitgespeeld toch zag men geen kans de bal over de doellijn te werken.  In die fase van de wedstrijd gaf de defensie van Quick Boys teveel ruimte aan de tegenstander die daar meer rendement uit had moeten halen. Beide teams leden regelmatig  onnodig balverlies wat het spel niet ten goede kwam.

Na twintig minuten spelen werd Derek van der Plas naar de kant gehaald voor spits Chelton Linger.  Amper in het veld kon deze toezien hoe Patrick Duarte de bal uit de lucht plukte om vervolgens de verraste doelman Matthijs Keemink te passeren.  Kort daarna kreeg Voorschoten’97 de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Remy Constancia had de verdediging uitgespeeld maar ging voor eigen succes, twee medespelers die de bal voor het intikken zouden hebben over het hoofd ziend. Constancia’s doelpoging mislukte waardoor Quick Boys een nieuwe achterstand bespaard bleef.

Quick Boys antwoordde direct . Jaap van der Plas stelde met een assist vanaf de rechterflank Yuri Guijt in staat om te scoren. Guijt wist deze opgelegde kans niet op waarde te schatten.  Het spel bleef op en neer golven met kansjes voor beide teams. Met nog een kwartier te spelen kwam Quick Boys op voorsprong.  Vanaf de achterlijn speelde Kwong Wah Steinrath de bal in de voeten van Chelton Linger die de bal vervolgens  over de doellijn werkte.

Voorschoten’97 ging op zoek naar de gelijkmaker, daarvoor werden Niels Hogewoning en Dave van Poelgeest werden gebracht voor Raymond Baten en Robert Steemers.  Vlak  voor tijd was Voorschoten’97 tot twee keer dicht bij de gelijkmaker. In beide gevallen hield Ruben van der Does zijn doel schoon waardoor Quick Boys de eerste wedstrijd in een serie van twee in winst kon omzetten.

De komende week zullen de blauwwitten tegen weer  Voorschoten’97 een zelfde resultaat moeten neerzetten om de concurrentie in competitieverband in het oog te kunnen blijven houden. Dan moet blijken of de eerste klap echt een daalder waard is.