Quick Boys bekert verder na winst op Alphen

Quick Boys – Alphen 7-1
Zondagamateur Alphen was geen partij voor Quick Boys dat met rust al met 4 – 0 leidde en in de tweede helft naar 7 – 1 verder uitbouwde. Met die winst plaatste Quick Boys zich voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi.

Direct na de aftrap trok Quick Boys het initiatief naar zich toe. Het spel speelde zich af op de speelhelft van Alphen dat moest toezien dat Quick Boys preste maar het gat in de verdediging nog niet wist te vinden. De beste kans was voor Alphen met een uitbraak van Houssin el Zeryouh, wiens doelpoging door Peter Messemaker onschadelijk werd gemaakt.

Na een kwartier spelen opende Derek van der Plas op aangeven van rechts door Jaap van der Plas koppend de score. In die wedstrijdfase was Hendrik van Beelen nog tweemaal dicht bij een verhoging van de score. Eerst voorkwam doelman Jessron Sahetapy ten koste van een hoekschop en een blessure van Van Beelen een doelpunt. Een paar minuten later kopte Van Beelen die het spel kon vervolgen net naast de goal.

Maarten Bak verhoogde  halverwege de eerste helft op aangeven van Mike Filippo de score naar 2 – 0.  Met nog een kwartier te spelen had Jaap van der Plas een aanval doeltreffend moeten afronden. Toch was het leed voor Alphen nog niet geleden. Met een verwoestend schot wist Derek van der Plas de score naar 3 – 0 te tillen en vervolgens een paar minuten later weer te scoren.  Tot de rust zou Quick Boys nog meer kansen krijgen de score verder op te hogen. Het vizier stond niet op scherp zodat de ruststand op 4 – 0 werd bepaald.

Kort na rust pikte ook Michael van der Heijden zijn doelpunt mee. Quick Boys speelde met Alphen maar vergat de score verder te verhogen. Na een kwartier spelen werd Maarten Bak naar de kant gehaald voor Patrick Duarte. In die wedstrijdfase moest Alphen-coach Edwin van der Zee noodgedwongen zijn eerste wissel brengen. De geblesseerde Kevin Minnee werd vervangen door Mike Boer.

Halverwege de tweede helft liet Hendrik van Beelen de 6 – 0 aantekenen. Kort daarvoor had Gert-Jan Bouman een prima gelegenheid gekregen voor een tegendoelpunt. Bouman’s doelpoging werd gepareerd door Peter Messemaker.

Toch zou Alphen een doelpunt meepikken in deze wedstrijd. Gert-Jan Bouman profiteerde van een verdedigingsfout om vervolgens Peter Messemaker wel kansloos te laten.

Met nog een kwartier te spelen bracht Jos van Eck nog twee wissels. Jaap van der Plas werd naar de kant gehaald voor Niels van Veen, terwijl Hendrik van Beelen werd gewisseld voor Chelton Linger.  Amper in het veld bepaalde Linger de uitslag op 7 – 1 toen hij de afvallende bal alsnog het doel injoeg. Quick Boys had inmiddels de teugels laten vieren. Er waren nog meerder kansen de score verder op te hogen, de scherpte was er van af zodat er niet meer werd gescoord.