Quick Boys beslist duel met VVA ’71 in slotfase

Quick Boys – VVA’71 3 – 1
Na twee achtereenvolgende nederlagen heeft Quick Boys onder het toeziend oog van international Dirk Kuyt weer drie punten gepakt. Op eigen veld werd VVA’71 met 3-1 verslagen. De bezoekers uit Achterberg kwamen op slag van rust op voorsprong, maar uiteindelijk sloegen de blauwwitten in de slotfase toe en behaalden zij een verdiende overwinning. Jaap van Duijn was met zijn beslissende acties de grote man aan de zijde van de blauwwitten en werd verkozen tot man of the match.

De technische staf, met de geschorste Ted Verdonkschot op de tribune, kon geen beroep doen op Milan Hoek. De multifunctionele speler werd voor drie wedstrijden geschorst na zijn rode kaart bij DOVO. Daarentegen maakte Bart Freke zijn rentree in de basiself en zat Jeroen Ketting weer bij de selectie. Niels van Veen startte, net als vorige week in Veenendaal, in de punt van de aanval.
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg de nodige kansen gedurende het eerste kwart van de wedstrijd om de score te openen. Na twee minuten brak Joost Kuhlmann door op rechts, maar zijn voorzet kon zowel Van Veen als Van Duijn niet. Een ingestudeerde vrije trap van laatstgenoemde leverde niet het gewenste resultaat op, aangezien eindstation Van Veen de bal maar half wist te raken. Even later leek een cornerbal van Van Duijn via een been van een verdediger van de bezoekers én de binnenkant van de paal de doellijn te passeren. In de volgende aanval werd de opkomende Woudenberg niet over het hoofd gezien door Van Veen, maar de lob van de aanvoerder raakte de lat.
Veel kansen voor de gastheren, maar de doelpunten bleven vooralsnog uit. Een oude voetbalwet schrijft voor dat de treffer dan juist aan de andere kant valt. Zo ook op sportpark Nieuw Zuid. Een aanval door het midden werd uiteindelijk op slag van rust doeltreffend afgerond door Matthijs Boom die keeper Kevin Sip met een geplaatst schot kansloos liet: 0-1.

Jasper Ketting bracht aan de start van de tweede helft een wijziging door in zijn elftal. Woudenberg bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Derek van der Plas. Ook in het begin van de tweede helft startte Quick Boys sterk. Jaap van Duijn, met een goede individuele actie, vond VVA’71-doelman Nicholas Skverer op zijn pad, invaller Derek van der Plas kopte naast en een vlammend schot van Harry Zwarthoed suisde voorbij de tweede paal.
Toch kwam de gelijkmaker min of meer uit de lucht vallen. Nadat Van Duijn met een verwoestend schot de lat boven Skverer raakte, kopte Van Veen de rebound knap tegen de touwen: 1-1. De timing van de gelijkmaker was perfect, want na de treffer werd de doelpuntenmaker direct vervangen door de weer herstelde Ketting.
Het doelpunt kwam als een bevrijding, de jacht op de voorsprong was geopend. Van Duijn had de smaak te pakken en probeerde met enige regelmaat het doel van de Gelderlanders onder vuur te nemen. Ketting had de 2-1 op zijn schoen, na goed voorbereidend werk van Kuhlmann, maar de spits schoot op aangeven van de hardwerkende Haarlemmer jammerlijk naast. De ruim tweeduizend aanwezige supporters van Quick Boys zagen hoe hun favorieten vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd alsnog toesloegen. Wie anders dan Van Duijn wist een vrije trap op vijfentwintig meter van het vijandelijk doel op weergaloze wijze tegen de touwen te jagen: 2-1. Nieuw Zuid ontplofte!
Twee minuten later was de wedstrijd beslist. Een uitbraak van Quick Boys leidde de derde treffer van de thuisploeg in. Van Duijn legde de bal breed op de opkomende Ketting, die door Chris Bonevacia binnen de beruchte lijnen naar de grond werd gewerkt. Strafschop, oordeelde scheidsrechter A.L. van de Ketterij. De boosdoener werd bovendien met een rode kaart naar de kant. Bart Freke mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot de bal onberispelijk binnen: 3-1.

Nadat Ketting naliet zijn uitstekende invalbeurt met een doelpunt te bekronen, fluit de arbiter van dienst voor het einde van de wedstrijd. Quick Boys speelde niet groots, maar boekte op wilskracht een broodnodige overwinning. Hierdoor blijven de blauwwitten meedraaien in de top van het klassement. Volgende week staat overigens een bekerduel op het programma voor Quick Boys. Op sportpark Nieuw Zuid is UVS de tegenstander in het kader van de tweede ronde van het districtsbekertoernooi van West II. Het aanvangstijdstip is vastgesteld op 15:00 uur.