Quick Boys doet wat het moet doen

Quick Boys – Bennekom 2-0
In deze wedstrijd stond alles in het teken om de achterstand tegen koploper sv Huizen niet verder te laten oplopen. Daar slaagden de blauwwitten in, met de rust leidden ze met 1 – 0, een voorsprong die na rust verder werd uitgebouwd. Zakelijk spelend werd een 2 – 0 overwinning behaald.

De eerste tien minuten van de wedstrijd was Bennekom de ploeg die aandrong en de kansjes creëerde, dat leidde tot een kans voor Kevin Sissing die zijn doelpoging door doelman Peter Messemaker, ten koste van een hoekschop, over de lat getikt zag worden. Quick Boys liet de storm over zich heen komen om langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe te trekken.

Toen stelden de blauwwitten orde op zaken. Bij de eerste doelpoging van Quick Boys was het raak toen Kwong Wah Steinrath een van de rechterflank door Jaap van der Plas opgezette actie afrondde.

Voor Quick Boys waren de belangen groot, in de inhaalrace op koploper sv Huizen konden de blauwwitten zich geen puntverlies permitteren tegen een tegenstander die in de heenwedstrijd zo in de wedstrijd had geheerst. Daarom werd een behoudend spelconcept gehanteerd waarbij de nadruk lag op het voorkomen van een achterstand tegen een lastige tegenstander als Bennekom. Dat manifesteerde zich ondermeer doordat Quick Boys haar tegenstander alle mogelijkheden bood bij de opbouw van de aanvallen. Bennekom mocht komen om zich vervolgens stuk te lopen op de blauwwitte verdediging die maar weinig zou weggeven.

Langzaam maar zeker zou Quick Boys het initiatief naar zich toe trekken en de druk op de blauwwitte defensie laten verminderen. Ruim halverwege de eerste helft liet Jaap van der Plas zich weer eens gelden en bereidde vanaf de rechterflank een fraaie actie voor. Hendrik van Beelen werd bereikt die de bal aflag op Maarten Bak die de hoek voor het uitkiezen leek te hebben maar de bal naast de paal mikte.

De defensie van Bennekom leek de achilleshiel van het elftal, zodra die defensie onder druk werd gezet leek Bennekom achter de feiten aan te lopen. Daar maakte Quick Boys te weinig gebruik van.  Voor de rust leek Quick Boys nog eenmaal gevaarlijk te worden toen Yuri Guijt vanaf de rand van het strafschopgebied op het doel kon uithalen. Met een ultieme redding wist doelman Sjoerd Rensen een verdubbeling van de achterstand te voorkomen. In de rebound kwam de bal de voeten van Maarten Bak die op doel uithaalde, via een tegenstander verdween de bal achter de achterlijn. Tot de rust zou er niet meer gescoord worden.

Na de rust verschenen de beide teams in een ongewijzigde samenstelling in het veld. Quick Boys controleerde de wedstrijd maar wist voorlopig niet meer gevaarlijk te worden. Toch kreeg de ploeg een teleurstelling te verwerken toen aanvoerder Hendrik van Beelen na een aanvaring met zijn tegenstander het veld groggy moest verlaten, Chelton Linger was zijn stand-in.

Vooralsnog gebeurde er weinig in de wedstrijd. Quick Boys drong aan, maar met te weinig overtuiging terwijl Bennekom op de counter loerde tegen een tegenstander die een behoudend spelconcept hanteerde. Om de wedstrijd te laten kantelen sloeg coach Henne Oostermeijer aan het wisselen. Eerst werd Leon Koopman naar de kant gehaald voor Clint van der Wal, later zouden Geert van der Heiden en Lucien Dors naar de kant worden gehaald voor Rence van der Wal en Lennart van der Peppel. Veel zouden de wissels niet uitmaken, Bennekom bleef onmachtig een vuist te maken tegen Quick Boys dat langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

Ruim halverwege de tweede helft leek Jaap van der Plas vanaf de rechterflank een verdubbeling van de voorsprong aan Kwong Wah Steinrath aan te bieden, de laatste miste deze opgelegde mogelijkheid om amper een minuut later wel toe te troeven op aangeven van Anton den Haan.

Met de 2 – 0 achterstand was het gedaan met de tegenstand van Bennekom dat nog goed wegkwam bij een doelpoging van Jaap van der Plas die de bal op de paal mikte. Tot het einde van de wedstrijd wisten de blauwwitten nog meer doelkansen te forceren maar kwamen tekort in de afronding waardoor de eindstand op 2 – 0 werd bepaald.

In de komende wedstrijd wacht koploper sv Huizen, weer een wedstrijd waarin Quick Boys zich in de strijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse A geen puntverlies kan permitteren.