Quick Boys houdt het hoofd koel

Quick Boys – ASWH 4-1
De basis van de overwinning werd al na amper vijftien seconden spelen gelegd door een doelpunt van Niels van Duijn.  De thuisploeg had het in de eerste helft niet gemakkelijk tegen een tegenstander die de tegenstander onder druk wist te zetten maar die druk niet in doelpunten wist om te zetten.  Een terecht afgekeurd doelpunt bezegelde het lot van ASWH dat zich moeilijk  bij de dubieuze rol van arbiter Stange kon neerleggen.

In de strijd om een plek bij de eerste vier in de competitie was winst op Nieuw Zuid tegen ASWH hoe dan ook noodzakelijk. Verlies zou inhouden dat de koplopers  uit het zicht zouden raken en zou een stevige streep door de ambities van de blauwwitten halen.

Beide tegenstanders kenden een mindere generale repetitie voor de wedstrijd. Quick Boys speelde in de afgelopen week een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Young Boys, die wedstrijd werd met een 0 – 3 smadelijke nederlaag afgesloten terwijl ASHW, in het toernooi voor de landelijke KNVB beker, een veel  hoger platform, bij Helmond Sport over de knie ging. Die wedstrijd werd met een 5 – 0 nederlaag afgesloten. Ook in deze wedstrijd werd men binnen een minuut geconfronteerd met een doelpunt

Quick Boys kende een droomstart. Al na vijftien seconden kwam de thuisploeg door een doelpunt van Niels van Duijn de 1 – 0 voorsprong. Van Duijn rondde de aanval af die vanaf links direct na de aftrap werd opgezet door Maarten Bak. Diens doelpoging belandde in de voeten van Joshua Brard  die de bal in de voeten werkte van Niels van Duijn die de bal alsnog in de uiterste hoek, onhoudbaar voor doelman Jacob van den Belt in de touwen kon werken.

De vroege achterstand deerde de gasten allerminst, men ging al snel op zoek naar de gelijkmaker.  De ploeg wist de blauwwitte defensie constant onder druk te zetten. Het gevaar moest komen van Joshua Brard en Joeri Petrov die moesten toezien hoe de blauwwitte defensie de gelederen gesloten hield.

Af en toe wist Quick Boys de druk bij de tegenstander te leggen. Na een half uur spelen leek Derek van der Plas de 2 – 0 op zijn slof te hebben.  Hoewel hij leek te vertrekken uit buitenspelpositie mocht Van der Plas doorgaan, zijn doelpoging ging voorlangs het doel.

Kort hierop eiste arbiter Stange voor de eerste maal in de wedstrijd de aandacht voor zich op. Binnen het strafschopgebied beging Dustin Huisman een overtreding op Joeri Petrov. Op aangeven van zijn assistent werd deze overtreding alsnog bestraft. Echter niet met een strafschop die gezien de plaats van de overtreding zou moeten volgen,  maar met een vrije schop net buiten het strafschopgebied, absoluut niet de plek waar de overtreding zou hebben plaatsgevonden.  De vrije schop leidde tot niets. De basis voor de frustratie van de gasten was in ieder gevel gelegd.

Met nog tien minuten te spelen leken de gasten alsnog op gelijke voet met de tegenstander te komen.  Uit een vrije schop die werd doorgekopt scoorde de buitenspel staande Léon van Dalen de gelijkmaker. Arbiter Stange keurde het doelpunt in eerste instantie goed, hij had al naar de middenstip gewezen,  maar ging na protesten alsnog te rade bij dezelfde assistent die kort daarvoor ook al een hoofdrol voor zichzelf had opgeëist. Hoewel niet gevlagd voor buitenspel wist de assistent arbiter Stange alsnog van zijn ongelijk te overtuigen waardoor de gelijkmaker alsnog werd geannuleerd. In plaats van af te trappen, mocht Quick Boys alsnog de bal via een vrije schop in het spel  brengen.

Terwijl ASWH nog bezig was met het verwerken van weer een  tegenvaller ging de thuisploeg direct in de aanval waarbij Hendrik van Beelen  naar de grond werd gewerkt door doelman Jacob van de Belt. Van den Belt hield er een blessure aan over,hij zou de wedstrijd niet kunnen vervolgen. De afvallende bal kwam in de voeten van Maarten Bak die met een lob de bal het doel inwerkte.  In plaats van de stand gelijk te hebben getrokken, keek ASWH tegen de verhouding in aan  tegen een 2 – 0 achterstand. Dat deed pijn en bij de Ambachtenaren sloeg de vlam in de pan. In de consternatie werd arbiter Stange door Antoine Wellens naar de grond gewerkt waarna de wedstrijd voorlopig werd gestaakt.

Na ruim tien minuten wachten kwamen de afgekoelde teams terug in het veld. Antoine Wellens zou in de kleedkamer achterblijven terwijl de geblesseerde Jacob van den Belt werd vervangen door Ronald Ermes. In de resterende minuten was ASWH duidelijk nog niet zichzelf. Tot driemaal toe leek Quick Boys de extra ruimte te benutten die met het gedwongen vertrek van Antoine Wellens was ontstaan  en de voorsprong verder te verhogen. Derek van der Plas, Hendrik van Beelen en Niels van Duijn waren dichtbij een doelpunt maar wisten het net niet te vinden waardoor Quick Boys met een 2 – 0 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft probeerde ASWH, ondanks de man minder situatie, alsnog een punt uit de wedstrijd te slepen. Men bleef druk zetten, maar weer bleek de blauwwitte defensie solide genoeg die druk te weerstaan.

Na een kwartier spelen werden de problemen van de gasten verder vergroot toen Hendrik van Beelen een aanval afrondde die werd opgezet door Erik Homan die Maarten Bak wist te bereiken die vervolgens de bal kon afleggen op Van Beelen die geen moeite had de kans te verzilveren.  Weer vijf minuten later bezegelde de zojuist voor debutant Michael van der Kruis ingevallen Jaap van der Plas het lot van ASWH door de 4 – 0 de touwen in te werken. Waar de defensie van de gasten de bal niet kon wegwerken kwam de bal in de voeten van Van der Plas die de bal simpel langs doelman Ronald Ermes kon werken.

Beide teams brachten nog  wissels en met nog tien minuten te spelen wist Henk Roeland uit een strafschop wegens hands van Robert-Jan Ravensbergen de eer voor zijn team te redden en de eindstand op 4 – 1 te brengen.

In de komende wedstrijd wacht FC Lisse dat in deze competitieronde RVVH in een uitwedstrijd puntloos liet. Zowel Quick Boys als FC Lisse ambiëren een plek in de Topklasse en hebben de punten nodig om aansluiting bij de koplopers te blijven houden. Quick Boys heeft in de wedstrijd tegen ASWH in ieder geval voldoende moraal opgedaan om de wedstrijd in Lisse met vertrouwen tegemoet te zien.