Quick Boys houdt koplopers in het zicht *** Update: Beelden online!

Quick Boys – Volendam 1 – 0
Tegen  Volendam behaalde Quick Boys een nuttige overwinning. Halverwege de tweede helft zette Jaap van der Plas de blauwwitten op voorsprong die nadien niet meer in gevaar kwam.

Na twee weken zonder voetbal stond de inhaalwedstrijd tegen Volendam op het programma. Voor Quick Boys dat op een prima start na de winterstop kon terugzien waren de belangen groot. Om de afstand tot de koplopers niet verder te vergroten was winst noodzakelijk. Dat moest gebeuren op een veld dat te lijden had gehad van de vorst terwijl er tijdens de wedstrijd een harde wind over het veld waaide.

Beide tegenstanders hadden veel tijd nodig om elkaar af te tasten. Pas na tien minuten spelen was de eerste doelkans van de wedstrijd te zien. Voor Volendam kon Rachid El Yaakoubi op doel uithalen, zijn doelpoging ging hoog over. Quick Boys had in de tussentijd het doel van de tegenstander gezocht maar wist de Volendam-defensie die met vroeg storen de aanvallen kon neutraliseren niet onder druk te zetten. Daarbij hadden de blauwwitten te kampen met de harde tegenwind die een zuivere passing bemoeilijkte.

Na kwartier kreeg Volendam de kans om op voorsprong te komen. Vanaf de achterlijn wist Rachid El Yaakoubi Stefan Plat in stelling te brengen. Doelman Peter Messemaker wist ten koste van een hoekschop de achterstand te voorkomen. Uit die hoekschop werd Pieter Jonk bereikt die in scoringspositie kwam maar deze kans niet wist te verzilveren.

Aan de andere kant zou ook Quick Boys zich laten zien. In de loop van de eerste helft leek Quick Boys het initiatief naar zich toe te trekken. Meerdere malen werden de spitsen vanaf de flanken in stelling gebracht. De finesse bij de afwerking ontbrak waardoor er geen afstand van de tegenstander kon worden genomen.

Quick Boys moest wel attent blijven op de snelle uitvallen van Volendam. Vlak voor de rust zouden de wijdbroeken nog  gevaarlijk worden. Tot twee keer toe mocht er een vrije schop net buiten het strafschopgebied genomen worden, beide keren zonder gevolgen. Ook Rachid El Yaakoubi en Jan Smit kwamen nog in scoringspositie maar wisten het net niet te vinden. Bij een tussenstand van 0 – 0 gingen de tegenstanders aan de thee.

Voor Volendam bleef Stefan Plat in de kleedkamer achter. Henk Veerman, terugkomend van een blessure, was zijn vervanger. Veerman zou zich in de loop van de tweede helft meerdere malen profileren. Kort na aanvang van de tweede helft moest Rudo Hidden geblesseerd het verlaten ten gunste van Nick Tuyp.

Quick Boys zette aan om op voorsprong te komen. Michael van der Heijden was dicht bij een doelpunt, doelman Kees Tol wist met een knappe redding schade voor zijn team te voorkomen. Direct daarna leek ook Derek van der Plas op aangeven van Jaap van der Plas vanaf rechts te kunnen scoren, de kopbal verdween over het doel. Na een kwartier spelen verraste Henk Veerman de blauwwitte defensie om daarna in scoringspositie te komen, de voorzet ging voorlangs het doel.

In deze wedstrijdfase leek Quick Boys eindelijk op voorsprong te komen toen Michael van der Heijden het net vond. Arbiter Pijpers gooide roet in het eten voor de blauwwitten. Op aangeven van zijn assistent werd het doelpunt geannuleerd. Even later moest doelman Messemaker aan de andere kant uitkomst brengen bij een hoekschop van Volendam. Met een snelle reflex wist hij de inzet te keren.

Bij Quick Boys sloeg men aan het wisselen. Kwong Wah Steinrath en Maarten Bak werden gebracht voor Patrick Duarte en Robin Faber. Die wissels moesten de druk op het doel van de tegenstander nog verder vergroten.

Met nog ruim een kwartier te spelen kwam Quick Boys eindelijk op voorsprong. Michael van der Heijden testte doelman Tol, die de inzet tot hoekschop verwerkte. Jaap van der Plas verraste de defensie door de bal in een keer het doel in te werken. Dat doelpunt zorgde voor minder druk voor de blauwwitten waar met nog tien minuten te spelen Yuri Guijt ook nog speelminuten kreeg. Achter gaven de blauwwitten niets meer weg waarbij toch de druk op het doel van de tegenstander werd gehouden. Tot scoren kwam Quick Boys niet meer, de drie belangrijke punten waren in ieder geval binnen.