Quick Boys laat FC Rijnvogels kansloos

Quick Boys – FC Rijnvogels 4 – 1
Met de start van de nieuwe competitie in het zicht is na een aantal oefenwedstrijden inmiddels ook de strijd om de regionale districtsbeker gestart.  Op Nieuw Zuid was in de eerste ronde van dit toernooi  dorpsgenoot FC Rijnvogels te gast, zodat de eerste derby van het nieuwe seizoen een feit was. Dergelijke wedstrijden blijven,  ondanks dat FC Rijnvogels een klasse lager speelt dan Quick Boys, onvoorspelbaar.  Tevoren had FC Rijnvogels laten blijken een visitekaartje voor het komende seizoen te willen afgeven en te willen strijden voor de overwinning bij “grote broer” Quick Boys.

Coach De Muijnck kon beschikken over een bijna volledige selectie. Behalve doelman Peter Messemaker die kampt met een zware knieblessure ontbrak Derek van der Plas wegens een schorsing.

FC Rijnvogels leek al snel op voorsprong te komen, al in de tweede minuut kwam men akelig dicht bij de 0-1 maar de bal verdween net naast.  De gasten hadden de eerste plaagstoot uitgedeeld en deden weinig  onder voor de thuisploeg die attent moest blijven op de uitvallen van FC Rijnvogels.

Toch kwam  FC Rijnvogels na dertien minuten spelen op achterstand. Hendrik van Beelen opende de score. De opgekomen back Sven Onclin plaatste vanaf de rechterflank de bal loepzuiver op Van Beelen die de bal tergend langzaam het doel in liet verdwijnen.

De schade voor gasten leek vijf minuten later nog groter te worden toen Jan Schaap geheel vrij voor doelman Arnold Smit in positie werd gebracht. Waar Schaap de hoek voor het uitzoeken leek te hebben was deze uitgelezen kans niet aan hem besteed, de bal belandde naast het doel.

Hoewel de gasten in eerste instantie goed partij bleven geven moesten ze toezien hoe het initiatief langzaam maar zeker bij de thuisploeg kwam te liggen. Desondanks bleef een verhoging van de score uit.

Na ruim een half uur spelen, coach Kees Guijt had inmiddels Chris de Bie naar de kant gehaald en het talent Nick van der Reijden laten invallen, leken de gasten weer op gelijke voet met Quick Boys te komen. De vrijstaande Erwin Verkuylen werd vanaf de rechterflank aangespeeld en plaatste een kopbal op het doel van Cees Guijt waar te weinig kracht achter zat om Guijt te kunnen passeren.

In deze fase van de wedstrijd was Chima Onyeike voor Quick Boys dicht bij een doelpunt toen hij een pegel plaatste op het doel van de tegenstander die met moeite door de doelman Smit tot hoekschop verwerkt kon worden. Quick Boys wist nog meer kansen te creëren maar de finesse in de aanvallen ontbrak om de doelman te verrassen.

Met nog een aantal minuten te spelen in de eerste helft claimde FC Rijnvogels een strafschop. Tom de Lange zou in het strafschopgebied onreglementair naar de grond zijn gewerkt. Arbiter Lindhout zag het echter niet zo, meer dan een hoekschop zat er niet in voor FC Rijnvogels.  De score zou in de eerste helft ongewijzigd blijven. Hoewel Quick Boys vrijwel de hele eerste helft de bovenliggende partij was geweest was de ruststand nog maar 1 – 0.

Bij Quick Boys was Hendrik van Beelen in de rust in de kleedkamer achtergebleven, hij werd vervangen door Erik Homan.  De blauwwitten wisten al na een paar minuten spelen de voorsprong naar 2 – 0 te tillen. Aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen stond geheel vrij bij een hoekschop van Maarten Bak. Ravensbergen had alle tijd en ruimte om met een geplaatst schot de bal het net in te werken.

Kort hierop werd voor de tweede keer gewisseld door FC Rijnvogels. Saïdi Amor verliet het veld voor spits Bastiaan de Mooy.  Al snel leek FC Rijnvogels zich terug te vechten in de wedstrijd.  Doelman  Guijt greep mis bij een doelpoging van de gasten, de afvallende bal kwam in de voeten van een speler van FC Rijnvogels die teveel tijd nodig had om alsnog van deze situatie te profiteren.

Ook Quick Boys liet zich niet onbetuigd. Maarten Bak verraste zijn tegenstander door de bal door diens voeten te spelen en direct daarna de bal in de voeten van Chima Onyeike te plaatsen die zich in een kansrijke positie bevond. Onyeike plaatste een verwoestend schot op doel, maar moest toezien hoe doelman Smit de bal toch nog tot een hoekschop wist te verwerken.

Beide coaches gingen weer wisselen. Kees Guijt wisselde Tom de Lange voor Wesley van Wijk, terwijl Jasper de Muijnck de aangeslagen Jaap van der Plas wisselde voor Bennie van Fruchten.  Ook Marciano Kastaredjo  werd naar de kant gehaald, Sander van der Horst was zijn vervanger.

Weer leek FC Rijnvogels zich terug te knokken in de wedstrijd toen Nick van der Reijden profiteerde van een fout van Sven Onclin en daardoor in de positie kwam om een schot op doel te plaatsen. Van der Reijden schoot de bal hoog over.

Met nog een kwartier te spelen deelde Maarten Bak de genadeklap uit aan de tegenstander door de 3 – 0 op het scorebord te laten aantekenen. Een actie van Bennie van Fruchten lag aan de basis van dit doelpunt. Van Fruchten haalde hard uit op het doel van de tegenstander. Waar doelman Smit deze inzet nog wist te verwerken moest hij toezien hoe de bal in voeten van Bak terecht kwam die de bal alsnog in de touwen wist te schieten.

FC Rijnvogels kwam toch nog tot scoren. Invaller Bastiaan de Mooy wist tussen meerdere blauwwitte verdedigers toch in balbezit te komen en de bal het doel  in te werken. Een tegendoelpunt dat de blauwwitte verdediging zich mag aanrekenen.

Met nog ruim tien minuten te spelen was bij Quick Boys de scherpte uit het spel verdwenen, tegenstander FC Rijnvogels drong nog wel aan maar wist geen vuist te maken.  Het wachten was op het fluitsignaal van de arbiter om de wedstrijd af te sluiten.

Toch wist Quick Boys nog een keer tot scoren te komen. Sven Onclin plaatste een rush aan de rechterflank en wist de bal op het hoofd van Chima Onyeike te plaatsen die de bal onhoudbaar het doel in wist te werken. Kort hierna werd de wedstrijd door arbiter Lindhout afgesloten, Quick Boys had een nuttige overwinning behaald en kan zich gaan opmaken voor de volgende  wedstrijd tegen SJC.

Opstelling Quick Boys: Guijt, Onclin, Van Duijn, Huisman, Kastaredjo (Van der Horst), Schaap,Van der Plas (Van Fruchten), Ravensbergen ©, Onyeike, Van Beelen (Homan), Bak.

Opstelling FC Rijnvogels: Smit, Alpaslam, Van Schie ©, Zoher, Pedrini, De Lange (Van Wijk),Kilic, Dibi, Verkuylen, Amor (De Mooy), De Bie (Van der Reijden).