Quick Boys laat RKAV Volendam kansloos

Quick Boys – RKAV Volendam 3 – 0
Na amper een half uren spelen was de eindstand al bereikt. Quick Boys strafte de fouten van de kant van RKAV Volendam hard af, waardoor de gasten al snel tegen een onoverbrugbare achterstand aankeken.

Na ruim vier maanden wist Quick Boys eindelijk weer een wedstrijd op Nieuw Zuid in winst om te zetten, deze maal tegen een andere degradatiekandidaat uit de Hoofklasse A.  Al na drie minuten spelen kwamen de gretige blauwwitten op voorsprong door een doelpunt van Hendrik van Beelen uit een hoekschop.  Quick Boys werd al snel beloond voor de aanvallende intenties die de blauwwitten direct na de aftrap aan de dag legden, RKAV Volendam dat zich nog niet op de speelhelft van Quick Boys was al snel in de problemen gekomen.

RKAV Volendam probeerde te schade teniet te doen, maar kwam niet verder dan het plaatsen van een paar plaagstootjes die de blauwwitte verdediging niet verontrustten. Daarvoor was het spel van de gasten te doorzichtig. Alle aanvallende intenties van RKAV Volendam moesten van Rachid el Yaakoubi en Jaap Molenaar komen, de rest van het elftal stond in dienst van die spelers en moest zich bezighouden met het beperken van de schade.

Die schade zou halverwege de eerste helft nog verder oplopen voor RKAV Volendam. Rechtsback David Almeida bemoeide zich met een aanval, rukte op richting het strafschopgebied van de tegenstander om vervolgens op doel uit te halen. Met moeite wist doelman Kees Tol de inzet te stoppen maar moest toezien hoe de afvallende bal alsnog in de voeten van Thom de Vries verdween die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen en de voorsprong naar 2 – 0 voorsprong verhoogde.

Weer trachtte RKAV Volendam de schade terug te brengen en leek dichtbij toen Rachid el Yaakoubi net buiten het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen wegens hands van Anton den Haan. Die vrije schop was een simpele prooi voor doelman Patrick de Groot die de bal weer snel in het spel bracht waardoor Quick Boys een succesvolle aanval kon plaatsen.  Vanaf de linkerflank wist Anton den Haan Tommy Bekooij te bereiken die de bal onhoudbaar  bij tweede paal het doel inkopte.

Na amper een half uur spelen keek RKAV Volendam tegen grote achterstand aan, waarbij de Wijdbroeken tot dusverre slechts een kansje uit het vuur hadden weten te slepen.  Quick Boys had de voorsprong bereikt door een aantal malen de tegenstander onder druk te zetten, waardoor al snel in de wedstrijd een riante voorsprong werd bereikt.

In de loop van de eerste helft moest Michael van der Heijden het veld met een blessure verlaten, een aantal verzorgingen in het veld brachten niet het gewenste resultaat. Derek van der Plas was de vervanger van Van der Heijden. In de extra tijd van de eerste helft wist RKAV Volendam nog een keer gevaarlijk te worden toen Rachid el Yaakoubi vanaf de linkerflank  Jaap Molenaar in stelling bracht om een uitgelezen kans te verzilveren. Doelman Patrick de Groot weigerde te capituleren, kreeg assistentie van zijn verdediger Vincent Verbond die de bal van de lijn wegwerkte waardoor de blauwwitten met een 3 – 0 voorsprong konden gaan rusten.

De uitgelezen kans van RKAV Volendam inspireerde  de Wijdbroeken om direct na aanvang van de tweede helft druk te zetten op de blauwwitte verdediging. Jaap Molenaar bracht verdediger Marcel Koning in stelling die zich geen raad wist met de opgelegde kans waardoor de stand ondanks weer een prima kans ongewijzigd bleef. RKAV Volendam bleef nog even aanzetten maar moest toezien dat die druk niet in doelpunten resulteerde, daarna luwde de Volendamse storm en werd het spel uit de eerste helft weer zichtbaar.

Bij Quick Boys, met in het achterhoofd het restant van de uitwedstrijd tegen VVA’71, verdween de scherpte.  Weliswaar wisten de blauwwitten in de loop van de tweede helft nog een aantal kansen te produceren, zoals de doelpoging van Derek van der Plas op de deklat op aangeven Tommy Bekooij, het net werd niet meer gevonden.

RKAV Volendam sputterde nog wel tegen. Jaap Molenaar maakte het de verdediging nog een aantal malen moeilijk maar vond dan weer doelman De Groot op zijn pad zodat ook voor de gasten verdere doelpunten uitbleven. Quick Boys won eindelijk weer een thuiswedstrijd en deed goede zaken om de onderste regionen van de Hoofdklasse A eindelijk te verlaten. Met een goed resultaat op Tweede Paasdag waarbij in de resterende minuten een 1 – 3 voorsprong moet worden verdedigd nestelen de blauwwitten zich halverwege het linkerrijtje en lijken de onderste regionen van de Hoofdklasse eindelijk achter de rug.