Quick Boys laat SV Huizen kansloos

Quick Boys – SV Huizen 4 – 1
De eerste winst in de huidige competitie is een feit voor Quick Boys. Na in de eerste helft op voorsprong te zijn gekomen werd die voorsprong in de loop van de tweede helft uitgebouwd naar een 4 – 1 overwinning.

Beide ambitieuze tegenstander hadden in de huidige competitie tot dusverre nog geen wedstrijd in winst kunnen omzetten, gezien hun aspiraties was het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

SV Huizen wilde laten zien dat men voetballend  tot winst wilde komen. Al snel na het begin van de wedstrijd wist SV Huizen de eerste doelkans te forceren toen  Gilermo Pengel David Almeida op het verkeerde been zette en daardoor een doelpoging, die voorlangs het doel ging, kon wagen.

Quick Boys opende de score toen Jaap van der Plas vanaf de linkerflank een aanval opzette waaruit het de bal in de doelmond  wist te werken waar Benny Honing de bal het laatste zetje gaf en zijn eigen doelman passeerde.

SV Huizen legde zich niet neer bij die achterstand en zette druk om de score weer gelijk te trekken. Eerst zag aanvoerder Sebastian van Kammen zijn doelpoging gekeerd door doelman Patrick de Groot. Later miste SV Huizen een opgelegde kans om weer gelijk te komen toen Gilermo Pengel onvoldoende rendement wist te halen uit een aanval die werd opgezet door Omar Limon.

Quick Boys had in de loop van de eerste helft niet meer de macht haar tegenstander haar wil op te leggen. SV Huizen profiteerde daarvan door de druk op de blauwwitte defensie op te voeren. Na een half uur spelen leek Quick Boys bij een actie in het strafschopgebied van Chevello de Rijp nog dicht bij een verhoging van de voorsprong, De Rijp mikte de bal over het doel. Daarna was het voorlopig gedaan met de dadendrang van de blauwwitten die onder de druk van de gasten leken te bezwijken.  In die fase van de wedstrijd waren er teveel individuele fouten van de kant te zien van Quick Boys zodat SV Huizen weer in het zadel leek te worden geholpen. Ondanks die druk kwamen de Huizenaren niet tot scoren waardoor Quick Boys met een 1 – 0 voorsprong de rust kon ingaan.

Na de rust kwamen beide teams in een ongewijzigde samenstelling weer terug in het veld. Na vijf minuten spelen werden de problemen voor SV Huizen door Chevello de Rijp verder vergroot toen deze een door Jaap van der Plas opgezette aanval afrondde. Van der Plas  kon Derek van der Plas aanspelen die kon afleggen op De Rijp die de bal bekeken in het doel plaatste.

Direct daarna leek SV Huizen de achterstand weer te verkleinen toen Iry Etwi in kansrijke positie kwam om te scoren maar daar niet in slaagde.

Quick Boys bleef het doel van de tegenstander zoeken. Eerst was Yuri Guijt in kansrijke positie gebracht door Chevello de Rijp, Guijt wist de bal niet over de doellijn te werken terwijl even later de verdediging van SV Huizen tot het uiterste moest gaan om Chevello de Rijp van scoren af te houden. Een overtreding op De Rijp binnen het strafschopgebied bleef onbestraft door arbiter Van den Helder.

Na een kwartier spelen leek SV Huizen weer in de positie de achterstand te verkleinen. Weer lag Gilermo Pengel aan de basis van een aanval, weer wist Iry Etwi de assist niet te verzilveren.

In de hoop het tij alsnog te keren sloeg SV Huizen aan het wisselen, veel zou het niet uitmaken. SV Huizen bood de tegenstander meer ruimte, Quick Boys forceerde kansen maar sprong daar royaal mee om zodat de voorsprong ongewijzigd bleef.

SV Huizen bleef aanzetten. Nadat bij een aanval de paal nog uitkomst bracht voor de blauwwitten wist SV Huizen halverwege de tweede helft de achterstand naar 2 – 1 te verkleinen. Waar eerst doelman De Groot de inzet van Gilermo Pengel nog wist te keren kwam de afvallende bal in de voeten van invaller Garrett Jones die De Groot alsnog kansloos liet.

Quick Boys was niet uit het veld geslagen en bleef op zoek naar een verhoging van de voorsprong. Met nog een kwartier te spelen werd de doorgebroken Jaap van der Plas op de rand van het  strafschopgebied naar de grond gewerkt door Gino Heerings, die aan deze overtreding een gele kaart overhield.

In de loop van de tweede helft zou Quick Boys nog twee keer tot scoren komen. Eerst door Tommy Bekooij die volop profiteerde van de ruimte die SV Huizen bood en op aangeven van Jaap van der Plas de bal de touwen inwerkte.  SV Huizen bleef tegensputteren maar kwam niet meer tot scoren.

Ver in de extra tijd van de tweede helft werd invaller Thijs van Kruistum binnen het strafschopgebied nog onreglementair naar de grond gewerkt. De strafschop die hieruit volgde werd onberispelijk de touwen ingewerkt door Derek van der Plas