Quick Boys maakt het zichzelf moeilijk bij FC Lisse

FC Lisse – Quick Boys 3 – 2
Een vroege voorsprong was onvoldoende om Quick Boys de winst te bezorgen bij FC Lisse. Vlak voor rust werd de achterstand door FC Lisse omgebogen in een voorsprong. Die klap kwamen de blauwwitten in de tweede helft niet meer te boven. In de loop van de tweede helft werd de achterstand zelfs nog verder vergroot. Een te laat ingezet slotoffensief hielp Quick Boys nog wel aan een doelpunt maar was onvoldoende om tenminste een punt uit Lisse mee te nemen.

Behalve de reeds bekende blessures ontbrak ook aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen in de opstelling, hij was geschorst na de gele kaart die hij in de vorige wedstrijd opliep. Zijn stek op het middenveld werd ingenomen door Jan Schaap.

Direct na de aftrap trok Quick Boys het initiatief naar zich toe. Dat werd in de vijfde minuut beloond door een doelpunt van Dustin Huisman die vogelvrij werd gelaten bij een hoekschop Eric Homan. Huisman had de hoek voor het uitkiezen en liet doelman Mark de Vries kansloos. Kort daarvoor was Hendrik van Beelen ook al dicht bij de opening van de score ook al uit een vrije schop van Eric Homan, Van Beelen kopte de bal net naast het doel.

Na bijna een kwartier spelen leek Quick Boys dicht bij een verdere vergroting van de voorsprong toen doelman Mark de Vries een terugspeelbal verkeerd beoordeelde maar alsnog tot een hoekschop wist te verwerken die zonder gevolgen zou blijven. FC Lisse ontsnapte aan een grotere achterstand.

Nog was het niet gedaan met de Katwijkse dadendrang. Vanaf de rechterflank zette Derek van der Plas een aanval op met de opgekomen Niels van Duijn die de bal teruglegde op Van der Plas. Deze moest toezien dat zijn doelpoging via het been van een tegenstander tot hoekschop werd verwerkt.

Pas na twintig minuten spelen werd FC Lisse voor de eerste maal gevaarlijk in het strafschopgebied van de tegenstander. Martin van Eeuwijk liet zijn tegenstander zijn hielen zien en mikte de bal voorlangs het doel. Een medespeler om de bal simpel het doel in te tikken ontbrak.

Het initiatief bleef bij Quik Boys liggen al uitte dat zich niet in een verdere verhoging van de voorsprong.  Voor FC Lisse bleef het bij uitdelen van plaagstootjes, echt gevaarlijk wist men maar niet te worden.  Wel was duidelijk dat de thuisploeg zich nog niet had neergelegd bij de achterstand en langzaam maar zeker uit het dal kroop.

Vlak voor rust deelde FC Lisse een zware klap uit aan de blauwwitten. Scheidsrechter Lindhout gaf om onduidelijke redenen een vrije schop net buiten het strafschopgebied aan de thuisploeg. Die vrije schop werd de opmaat voor de gelijkmaker. De blauwwitte defensie was niet in staat de bal weg te werken waarna de bal in de voeten kwam met de opgekomen Mo Moudou. Een geplaatste schuiver van zijn voet liet doelman Martijn de Zwart kansloos. In de blessuretijd zouden de druiven nog zuurder worden voor de gasten. Waar die ter hoogte van de middenlijn de bal niet kwijt konden en teveel kozen voor een voetballende oplossing leidde dat tot balverlies aan FC Lisse. Met een snelle combinatie was de weg naar het doel snel gevonden en kon Kasper de Vries Johanson de bal simpel het doel in werken.  In plaats van een met een 0 – 1 voorsprong te gaan rusten  was die voorsprong in amper twee minuten door de gastheren teniet gedaan.

Na de rust kwam Jan Schaap niet meer terug in het veld, zijn stek werd ingenomen door Jaap van der Plas. Die wissel zou niet het gewenste effect brengen, beiden kwamen in de wedstrijd niet uit de verf.  Al snel bleek dat de blauwwittende tik die de thuisploeg vlak voor rust had uitgedeeld nog steeds niet hadden verwerkt. Het sprankelende spel wat Quick Boys een groot gedeelte van de eerste helft had laten zien was niet meer zichtbaar en zou voorlopig ook niet meer zichtbaar worden.

Na een kwartier spelen wist FC Lisse de voorsprong verder te vergroten. Weer zag de blauwwitte defensie er niet goed uit. Men maakte het zich onnodig moeilijk met balverlies tot gevolg. Uit dat balverlies kon een medespeler de bal passen op de volledig vrijgelaten Kasper de Vries Johanson waardoor deze zijn tweede goal van de wedstrijd kon scoren.

Die grotere achterstand wist Quick Boys nog steeds niet te inspireren het roer om te gooien. Het venijn in het spel bleef ontbreken en de ploeg liet zich nog steeds in de verdediging drukken. Als er al kansen gecreëerd werden gingen de blauwwitten daar te laconiek mee om.  Na ruim een kwartier spelen kreeg Derek van der Plas nog een uitgelezen gelegenheid zijn team terug te laten komen in de wedstrijd. Vrijgespeeld voor doelman Mark de Vries wist hij de bal niet langs de doelman te werken.

Halverwege de tweede helft plaatste coach De Muijnck zijn tweede wissel van de wedstrijd. Eric Homan werd naar de kant gehaald voor Bennie van Fruchten. Veel maakte het niet uit. De blauwwitten bleven achter de feiten aanlopen en kwamen maar niet toe aan acties die de solide verdediging van FC Lisse aan het wankelen zouden brengen. De blauwwitten bleven grossieren in mislukte passes. Met nog tien minuten te spelen werd Michael van der Kruis gewisseld voor Roel de Vries. Meer stootkracht voorin zou alsnog voor minstens een punt moeten zorgen.

Kort na de wissel leek Quick Boys weer terug te komen in de wedstrijd toen Maarten Bak alleen voor doelman De Vries werd aangespeeld, Bak zag geen kans de doelman te passeren. Vlak voor tijd wist Quick Boys eindelijk de 2- 3 op het scorebord te laten aantekenen. Marciano Kastaredjo wist uit een vrije schop de bal onhoudbaar het doel in te krullen.

De goal van Kastaredjo inspireerde de blauwwitten op jacht te gaan naar de gelijkmaker, de jacht daarop was te laat ingezet. FC Lisse kwam ondanks het slotoffensief van de gasten niet meer in gevaar waardoor de wedstrijd in een 3 – 2 overwinning voor de blauwgelen eindigde.

Quick Boys mag het zich kwalijk nemen dat uit deze wedstrijd niet minstens een punt is gehaald. Met slimmer voetbal had de ploeg niet met een 2 – 1 achterstand de rust in hoeven te gaan. Met het tonen van de juiste wedstrijdmentaliteit had alles uit de kast gehaald moeten worden de achterstand zo snel mogelijk in de tweede helft weg te werken. Niemand wil promotie naar de Topklasse, ondanks alle nadelen die daaraan kleven, missen aangezien een club met de statuur van Quick Boys daar thuishoort. Indien de hoofdmacht blijft volharden in het spel dat tot dusverre in deze jaargang van de competitie wordt vertoond zal die Topklasse langzaam maar zeker uit het zicht verdwijnen.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Onclin, Van der Kruis (De Vries), Huisman, Kastaredjo,Van Duijn, Derek Van der Plas, Schaap (Jaap van der Plas), Homan (Van Fruchten), Van Beelen ©, Bak.