Quick Boys maatje te groot voor Excelsior Maassluis

Quick Boys – Excelsior Maassluis 4 – 0
Het heeft een poosje  geduurd. De laatste overwinning in competitieverband op Nieuw Zuid dateerde van  begin april toen vv Katwijk met 2 – 1 werd verslagen. In deze wedstrijd was Excelsior Maassluis een maatje te klein voor de blauwwitten die de wedstrijd met 4 – 0 overwinning afsloten en daarmee goede zaken deden.

Na het opwarmertje  tegen Swift was het in deze wedstrijd  tijd voor het echte werk.  Om in het spoor te blijven van koploper vv Noordwijk was winst noodzakelijk tegen een concurrent die de wedstrijd met het zelfde doel startte.

Beide partijen deden weinig voor elkaar onder en zochten direct het vijandelijke doel.  Al  na drie minuten spelen claimde Quick Boys een strafschop toen Patrick Duarte in het strafschopgebied  onderuit werd gehaald door Michael Poels. Arbiter Schuring wuifde de claim weg.

Halverwege de eerste helft was Excelsior Maassluis dicht bij het openingsdoelpunt toen Stephan van de Velde wist te profiteren van een misser van Dustin Huisman en daardoor een vrije doorgang op het doel van Martijn de  Zwart kreeg.  Van de Velde mikte de bal naast het doel, waardoor Quick Boys aan een achterstand ontsnapte.  In deze fase was ook Quick Boys dicht bij de openingstreffer. Maarten Bak combineerde met Jaap van Duijn die op doel kon uithalen en doelman Robbert van de Velde wist te passeren. Op aangeven van zijn assistent keurde arbiter  Schuring de goal af wegens hinderen van de doelman.

Ruim een kwartier voor aanvang van de rust kwam Quick Boys op voorsprong.  Een hoekschop van Jaap van Duijn belandde in een mêlee van spelers  en uiteindelijk in de voeten van Dustin Huisman die het net wist te vinden. Tot de rust probeerden beide teams nog tot scoren te komen.  Uit een vrije schop na een overtreding op Patrick Duarte net buiten het strafschopgebied was Jaap van Duijn dicht bij de 2 – 0 voorsprong.  De deklat bracht uitkomst voor Excelsior Maassluis dat de rust in ging met een 1 – 0 achterstand.

Op zoek naar de gelijkmaker zetten de tricolores direct druk op het doel van Quick Boys. De aspiraties van de gasten werden al snel de grond ingeboord toen Quick Boys via een hakbal van Jaap van Duijn de voorsprong verdubbelde.

De wedstrijd werd ontsierd door een grove charge van Sieme Zijm op Michael van der Heijden. Bij de commotie trok arbiter Schuring de gele kaart voor Chima Onyeike en Niels Redert terwijl de dader vrijuit ging.

De voorsprong gaf Quick Boys vleugels, meerdere kansen werden gecreëerd maar Excelsior Maassluis wist met kunst- en vliegwerk de schade alsnog beperkt te houden.  Quick Boys moest wel bij de les blijven. Door een onnodige terugspeelbal vanaf het middenveld kwam de blauwwitte verdediging onnodig in de problemen waardoor Kevin Vink in balbezit kon komen om op doel te kunnen uithalen. De paal bracht uitkomst.

Hendrik van Beelen, hij kreeg wel erg veel ruimte van zijn tegenstander,  nam alle hoop voor Excelsior weg toen hij een hoekschop van Maarten Bak verzilverde.  Tien minuten later kwam Quick Boys op een 4 – 0 voorsprong uit een omhaal van Michael van der Heijden na voorbereidend werk van de rechterflank van Jaap van Duijn die zich had ontwikkeld als een ware plaag voor zijn tegenstanders.

Coach Wilfred van Leeuwen liet zoveel mogelijk spelers genieten van de wedstrijd. Na de vroege wissel van Patrick Duarte voor Sander van der Horst werden ook Dustin Huisman en Maarten Bak naar de kant gehaald. Frank Hillebrand debuteerde in de blauwwitte hoofdmacht en ook jonkie Leandro Resida mocht zijn kunsten laten zien.

Hoewel Quick Boys het laatste kwartier tegen tien man speelde, Hamit Alptekin mocht met nog een kwartier te spelen na zijn tweede gele kaart inrukken, kwam Quick Boys niet meer tot scoren maar zal met de komende wedstrijd tegen, weer een concurrent, Young Boys in zicht aan het verloop de wedstrijd een goed gevoel hebben overgehouden.