Quick Boys na strafschoppen langs AFC Arnhem

Oproepkracht zorgt voor de beslissing in Veenendaal
Op de openingsdag van het Vallei en Rijn Toernooi heeft Quick Boys met 1-1 gelijkgespeeld tegen AFC Arnhem. Na een eerste helft zonder doelpunten opende de kersverse zondaghoofdklasser een kwartier voor het einde de score. In de slotfase tekende Yordi Teijsse voor de dikverdiende gelijkmaker. In de strafschoppenserie die volgde, stopte doelman Davey Braggaar de laatste elfmetertrap waardoor Quick Boys het duel naar zich toe wist te trekken.

De blauwwitten beleggen een trainerskamp in Oosterbeek en nemen voor de tweede achtereenvolgende keer deel aan het sterk bezette toernooi in Veenendaal. Nadat gastheer GVVV met 4-0 had gewonnen van zondagtopklasser USV Hercules, mocht Quick Boys om 20:45 uur aantreden tegen AFC Arnhem. De Gelderlanders, getraind door het duo Dennis en Jhon van Beukering, werden vorig seizoen kampioen in de Eerste Klasse E van de zondagamateurs.
Quick Boys begon met de volgende elf namen: Erwin Friebel, Stefan van der Plas, Tomas Arroyo, Mike Ruijter, Mike Derlagen, Maarten Woudenberg, Thom de Vries, Jesse Driebergen, Philippe den Hartog, Jeroen Ketting en Jaap van Duijn. Laatstgenoemde maakte na langdurig blessureleed zijn rentree op de velden en mocht dertig minuten spelen. In de eerste helft was Quick Boys de bovenliggende partij. Onder leiding van de prima spelende Driebergen zochten de blauwwitten veelvuldig via de zijkanten de aanval. De voorwaartsen zetten continu druk op de defensie van de tegenstander en dat zorgde voor de nodige misverstanden bij de Arnhemmers. De Vries was uit de draai dicht bij de openingstreffer en ook Den Hartog bezorgde zijn directe tegenstander(s) de nodige kopzorgen. Na een half uur spelen werd een ogenschijnlijk loepzuiver kopdoelpunt van Ketting afgekeurd door scheidsrechter R. Karremans uit Den Haag wegens vermeend buitenspel. De ingevallen Zwarthoed – de Volendammer kwam in het veld voor Van Duijn – brak door aan de linkerkant en legde de bal terug op de inlopende Den Hartog. De inzet van de buitenspeler verdween rakelings langs de voor Quick Boys verkeerde kant van de paal. Nadat doelman Friebel met de schrik vrij kwam na een gevaarlijke schot uit de tweede lijn, klonk het rustsignaal.

Tijdens de pauze begonnen Anthony Bentem, Joey Ravensbergen, Milan Hoek, Tommy Bekooij en Yordi Teijsse aan de warming-up. Zij vervingen Ruijter, Derlagen, Woudenberg, Den Hartog en De Vries. Na rust kon Quick Boys niet het niveau van de eerste helft halen. De blauwwitten waren slordig met het balbezit en moesten toezien hoe AFC Arnhem het initiatief greep. Na een kwartier spelen, met Henry Opoku voor Ketting, herpakte de formatie van trainer Ted Verdonkschot zich. Een fraai schot van Driebergen ging via de deklat over. Kort daarop opende AFC Arnhem de score. Hulusi Bulut trok van de linkerkant naar binnen en schoot de bal tegen de touwen: 0-1. Dat maakte doelman Friebel niet meer mee. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Davey Braggaar, de speler die vanwege de blessures van Patrick de Groot en Ruben van der Does speciaal was ingevlogen voor deze wedstrijd. De gebroeders Van Beukering konden niet lang genieten van de voorsprong. Teijsse wist vijf minuten voor het laatste fluitsignaal met een fraaie lob doelman Schoofs te verschalken: 1-1. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord. Op grond van het toernooireglement moest de strafschoppenserie voor de beslissing zorgen. Aanvankelijk gaven beide ploegen elkaar in dit duel geen strobreed. Voor Quick Boys scoorde achtereenvolgens Teijsse, Hoek, Bentem, Driebergen, Zwarthoed, Opoku en Arroyo. Uiteindelijk werd doelman Braggaar de held van de avond door de zevende strafschop van AFC Arnhem, genomen door Rashwam Taher, te keren.
Na de eerste dag voert GVVV de ranglijst aan met zeven punten – ook de geproduceerde treffers leveren punten op – en staat Quick Boys met drie punten op de tweede plaats. Aanstaande zaterdag staan beide ploegen tegenover elkaar. Het duel tussen de blauwen en de blauwwitten begint om 15:30 uur.