Quick Boys naar volgende ronde bekertoernooi

De blauwwitten eenvoudig langs GHC: 4-1
Na een overtuigende 4-1 overwinning op GHC heeft Quick Boys zich weten te plaatsen voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi van West II. Op sportpark De Vliet kwam de formatie van trainer Ted Verdonkschot nooit in de problemen. Aan de hand van de uitblinkende Philippe den Hartog boekten de blauwwitten een eenvoudige driepunter op de zaterdageersteklasser uit Leiden.

Verdediger Gerard Aafjes debuteerde in het bekerduel met GHC. De ex-prof, aan de start van de voorbereiding toegevoegd aan de selectie, maakte een goede indruk op de meegereisde supporters. Quick Boys hanteerde een hoog tempo in de openingsfase en leek de thuisploeg onder de voet te lopen. Achtereenvolgens Anthony Bentem (schot voorlangs) en Yordi Teijsse (kopbal over) waren in de eerste vijf minuten dicht bij de openingstreffer. De blauwwitten gebruikten veelvuldig de buitenspelers en schakelden tevens de offensief ingestelde vleugelverdedigers in. Halverwege het eerste bedrijf liet Quick Boys de teugels vieren, waardoor GHC beter in de wedstrijd kwam. Het leverde direct gevaar op met een schot uit de tweede lijn en een inzet op de vuisten van doelman Martijn de Zwart.
Na een half uur spelen kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Aanvoerder Maarten Woudenberg scoorde uit de rebound, nadat Teijsse een kopbal gestopt zag worden: 0-1. In het restant van de eerste helft kregen beide teams nog een goede doelkans, waarna scheidsrechter S. Ifrandi voor het rustsignaal floot.

In de tweede helft nam Quick Boys snel afstand van de Leidenaren. Na een splijtende pass van Mike Ruijter wist Jaap van Duijn in een één-tegen-één-situatie de voorsprong te verdubbelen: 0-2. Enkele minuten later viel de beslissing. Nadat de excellerende Den Hartog weer eens op stoom raakte en een vrije doortocht naar het doel wist te creeëren, trok zijn directe tegenstander aan de noodrem. Arbiter Ifrandi kon niets anders doen dan de rode kaart trekken. De toegekende vrije trap werd vervolgens feilloos binnengeschoten door Van Duijn: 0-3. Een monsterscore leek in de maak, maar toch wist GHC de spreekwoordelijke eer te redden. Bouhkidous was de maker van de 1-3. Met elf tegen tien kwam Quick Boys helemaal niet meer in de problemen. De marge werd tien minuten voor het eindsignaal weer vergroot naar drie doelpunten. Invaller Harry Zwarthoed zorgde met een fraai overstapje voor verwarring in de Leidse defensie, waarna supersub Thom de Vries koelbloedig wist te scoren: 1-4.

Dankzij deze overwinning heeft Quick Boys zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het districtsbekertoernooi. Aanstaande dinsdag spelen de Katwijkers op eigen veld een vriendschappelijke wedstrijd tegen de profs van Telstar. Het is de generale repetitie voor de equipe van Verdonkschot, want volgend weekend wacht Ter Leede op sportpark Roodemolen.