Quick Boys onderuit tegen Alphense Boys

Quick Boys – Alphense Boys 2-3
De blauwwitten zijn de poulefase van het districtsbekertoernooi met verlies gestart. Op sportpark Nieuw Zuid verloor de formatie van trainer Ted Verdonkschot met 2-3 van zondageersteklasser Alphense Boys. Namens Quick Boys scoorden Jaap van Duijn en Maarten Woudenberg. Aanstaande dinsdag om 20:00 uur staat in Delft de confrontatie met zondaghoofdklasser DHC op het programma, de tweede wedstrijd in de poulefase van het districtsbekertoernooi van West II. Op bezoek bij Forum Sport wonnen de Deltenaren hun eerste duel met 4-1.

De technische staf van Quick Boys kon in het duel met de Alphenaren geen beroep doen op de geblesseerde Patrick de Groot, David Almeida, Reinhard Breinburg, Pascal van der Plas en Jeroen Ketting. In vergelijking met het oefenduel met VVSB tijdens de Open Dag verdedigde Ruben van der Does het doel en speelde Anton den Haan op de rechtsbackpositie.
Het bekerduel begon zeer spectaculair. Binnen acht minuten hadden de toeschouwers reeds twee doelpunten kunnen waarnemen. Alphense Boys opende na zes minuten spelen de score, nadat Pepijn Kooij werd vrijgespeeld en doeltreffend kon uithalen: 0-1. Het antwoord van Quick Boys bleef niet lang uit. Een van richting veranderde vrije trap van de op het oude nest teruggekeerde Jaap van Duijn sloeg enkele minuten later tegen de touwen: 1-1.

Vervolgens diende een fase zich aan waarin ex-Quick Boyzer Yusuf Sarica de aandacht trok. In het seizoen 2004-2005 was de doelgerichte speler onder trainer John Blok actief voor de blauwwitten. De linksbuiten van Alphense Boys nam een aantal maal het doel van Quick Boys onder het vuur. Bij zijn laatste inzet reageerde Van der Does alert.
Na de schietkansen van de bezoekers was de thuisploeg aan de beurt. Twee pogingen van Van Duijn en een schot van Woudenberg verdwenen over de lat van het vijandelijk doel. Op het moment dat iedereen genoegen leek te nemen met een 1-1 tussenstand na 45 minuten, sloeg Alphense Boys in de extra tijd van de eerste helft alsnog toe. Van der Does wist een schot uit de tweede lijn onvoldoende weg te werken, waarna Joey Mantjes in de rebound wist te scoren: 1-2.

Na de doelwisseling wist Quick Boys snel de gelijkmaker te produceren. Op het middenveld pakte de ijverige Thom de Vries de bal af van zijn directe tegenstander en wist het speeltuig uiteindelijk af te leveren bij aanvoerder Woudenberg die in twee instanties het net wist te vinden: 2-2. De blauwwitten pakten door en gingen op jacht naar de voorsprong. De Vries was dicht een treffer, maar kon een voorzet van Van Duijn onvoldoende verlengen.
Plots viel het doelpunt aan de andere kant. Osame Rashid kreeg teveel ruimte om op te stomen richting het doel van Van der Does en wist met een nauwkeurige poging zijn ploeg weer op voorsprong te zetten: 2-3.
Inmiddels waren Tommy Bekooij en Mike Ruijter in het veld voorkomen voor De Vries en Brantjes. Zij zagen hoe Woudenberg snoeihard tegen de lat kopte na een hoekschop van Van Duijn. Invaller Derek van der Plas – de middenvelder kwam in het veld voor Harry Zwarthoed – kreeg in de slotfase nog een goede kans, maar mikte in het zijnet. Dat maakte Tim de Rijk van Alphense Boys niet meer mee. De linksback werd een paar minuten voor het laatste eindsignaal na zijn tweede gele kaart uit het veld gestuurd door scheidsrechter E. van der Perk uit Leiden.

Aanstaande dinsdag kan Quick Boys zich revancheren in het bekerduel met DHC. De wedstrijd in Delft begint om 20:00 uur.