Quick Boys op schot bij CSV Apeldoorn

CSV Apeldoorn – Quick Boys 0 – 5
Na een aantal gelijke spelen eindelijk weer winst voor Quick Boys dat al snel op voorsprong kwam  en na de rust de voorsprong verder uitbouwde naar 0- 5 overwinning.

Quick Boys dat in de thuiswedstrijd tegen de verhouding in de punten aan deze tegenstander moest laten startte ten koste van Mike Filippo met Pascal van der Plas op de linksbackpositie. De blauwwitten kwamen  al snel op voorsprong.  Na vier minuten spelen  opende Hendrik van Beelen de score toen de defensie van CSV Apeldoorn  een hoekschop van Anton den Haan maar half wegwerkte, Michael van der Heijden bracht de bal alsnog in de doelmond waar Hendrik van Beelen de bal voor Quick Boys het doel inwerkte.

Die defensie bleek de achilleshiel van  CSV Apeldoorn, Quick Boys doorzag al snel dat deze verdediging onder druk fouten maakte waarvan Quick Boys zou kunnen profiteren.

Quick Boys ontsnapte aan de gelijkmaker door een redding van doelman Patrick de Groot die een laag ingeschoten vrije schop van aanvoerder Marc Hoekstra na een overtreding spits Richard van Schooten onschadelijk maakte. Een paar minuten later was het weer prijs voor de blauwwitten.  Jeroen Ketting, profiterend van slecht uitverdedigen van de kant van CSV Apeldoorn, kon op doel uithalen waar doelman Peter Veenman in eerste instantie nog uitkomst bracht maar de afvallende bal in de voeten van Michael van der Heijden speelde die wel raad wist met dit buitenkansje  en zijn team om een 0 – 2 voorsprong zette.

In de loop van de eerste helft zou CSV Apeldoorn zich herstellen van de zwakke start. De thuisploeg zocht het doel van Quick Boys maar wist geen vuist te maken tegen de blauwwitte verdediging die zich gemakkelijk kon handhaven en geen kansen weggaf. Quick Boys zou in de loop van de eerste helft nog een aantal kansen produceren maar wist het net niet meer te vinden waardoor beide tegenstanders met een 0 – 2 tussenstand gingen rusten.

De tweede helft liet al snel hetzelfde beeld van de eerste zien, Quick Boys domineerde terwijl CSV Apeldoorn er  niet aan te pas kwam. De blauwwitten wisten meerdere doelkansen te produceren maar had het vizier nog niet op scherp.  Na ruim tien minuten spelen kreeg David Almeida alle ruimte om op het doel van de tegenstander op te stomen om vervolgens buiten het strafschopgebied een onhoudbaar schot te lossen om de 0  – 3  voorsprong op het scorebord te laten aantekenen.

Een paar minuten later vergrootte de zorgen voor de thuisploeg door vanaf de linkerflank de bal in een keer over doelman Peter Veenman het doel in te werken. Direct daarna werd Van der Plas naar de kant gehaald voor Jaco van der Bent. Later zouden ook Michael van der Heijden en Pascal van der Plas worden gewisseld voor Derek van der Plas en Vincent Verbond.

De wissels gingen niet koste van het spel van Quick Boys dat geen kind meer had aan CSV Apeldoorn dat inmiddels ook aan het wisselen was geslagen maar steeds verder wegzakte in deze wedstrijd. Met nog ruim tien minuten te spelen verhoogde Quick Boys de stand naar 0 – 5. Hoog opspringend kopte Hendrik van Beelen een hoekschop van de voet van Tommy Bekooij in de touwen.

Tot het einde van de wedstrijd zou Quick Boys nog meer doelkansen afdwingen, het vizier stond niet meer op scherp zodat de uitslag op 0 – 5 werd bepaald en CSV een monsternederlaag bespaard bleef.