Quick Boys pakt punt in extra tijd

ARC – Quick Boys 2 – 2
Na een moeizame wedstrijd heeft het eerste elftal in de extra tijd toch nog een punt behaald. Of ……is dit een wedstrijd waarin opnieuw onnodig kostbare punten zijn verloren?

Met dezelfde basiself als tegen Ter Leede wordt op een natte grasmat het Alpense ARC vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet. Dit resulteert in de eerste minuut al in een corner. In de eerste helft zullen er nog een tiental volgen waarbij overigens geen enkele hoekschop uitmondt in een kansrijke doelpoging. Na ruim vijf minuten een voorzet van rechts die door een verdediger van ARC voor de doellijn wordt weggehaald. De Alphenaren stellen er in de eerste fase van de wedstrijd weinig tegenover. Er wordt wel gecombineerd maar doelman Patrick de Groot hoeft vooralsnog geen enkele maal handelend op te treden.

Na een kleine twintig minuten breekt Quick Boys met een snelle aanval op rechts door. Tommy Bekooij legt de bal breed op Jaap van der Plas die met beweging naar rechts en vervolgens een schot in de linker benedenhoek, keeper Tony van Ooi verrast. Op dat moment een verdiende voorsprong voor de blauwwitten. Waar iedere blauwwitte supporter (en dat waren er in Alphen weer meer dan 500) dan op hoopt, is een elftal dat met vertrouwen de voetballende lijn doortrekt. Dat lijkt er in de daarop volgende minuten wel op, zonder dat dit overigens tot doelrijpe kansen leidt. Aan de andere kant is het ARC dat bewuster de aanval zoekt en in de 28ste minuut ook bijna slaagt. Nog net voor de doellijn weet Patrick de ‘frommelbal’ te stoppen. Twee minuten later was het wel raak. Middenvelder Youri van Looyestein schiet op doel waar een twijfelende De Groot de bal links in het doel ziet verdwijnen. Het aanvallende spel van de blauwwitten ebt in het laatste kwartier van de eerste helft weg en scheidsrechter Roeleveld fluit na precies 45 minuten voor de thee.

Kwartetten met geel
Een eerste helft waarin de scheidsrechter de kaarten op zak heeft gehouden; na de pauze en dan met name in de laatste minuten van de wedstrijd zal dat wel anders worden. In de eerste fase van de tweede helft is er van beide kanten sprake van een gezapig spel dat het publiek weinig boeit. Quick Boys oogt wat beter dan de Alphenaren maar overtuigend is het ‘heen en weer’ spelen van de bal niet. Het is Tommy Bekooij die het eerste geel ontvangt. Nauwelijks is de gele prent opgeborgen of ARC lanceert een diepe bal die door de verdediging van Quick Boys verkeerd wordt ingeschat. Het is Jeffrey van de Berg die zijn voet nog tegen de bal weet te plaatsen die met een grote boog in het verlaten doel verdwijnt. Een voorsprong voor de roodzwarten en wat is hierop het aanvalsplan van de blauw witten? Yuri Guijt ziet na een onschuldige overtreding eveneens een gele prent; Niels van Veen is zijn vervanger na zo´n tien minuten in de tweede helft.

Met nog twintig minuten op de klok wordt bij ARC Sergio Ommel gewisseld. Het is ARC dat de voorsprong met veel spelers achter de bal verdedigt en het gaat hen gemakkelijk af. Bij Quick Boys ontbreekt de creativiteit en de snelheid om echt gevaarlijk te worden. Ook ontbreekt enig fortuin bij kopballen van Niels van Veen en Chevello de Rijp volgend op voorzetten van links en rechts. Na een niet duidelijke ‘schwalbe’ van verdediger Jayson Trommel, nabij de 16 meter van Quick Boys, wordt voor hem een tweede gele kaart getrokken, dus rood. Het eerste geel krijgt Jeffrey voor tijdrekken enkele minuten daarvoor.

Vervolgens ontvangt de elftalbegeleider van de roodzwarten een direct rode prent vanwege het wel of niet bewust inbrengen of laten staan van een 11e speler. Goed beschouwd zijn de vele kaarten in deze wedstrijd niet echt nodig; de wedstrijd tussen beide teams verloopt immers probleemloos sportief. Ook middenvelder Anton den Haan verlaat het veld en Maarten Bak is zijn vervanger. Kort daarna komt Jaco van der Bent in het veld voor Tommy Bekooij. De aanvallen van Quick Boys blijven onovertuigend en het einde van de wedstrijd nadert. Het is een overtreding op Maarten Bak die een vrije trap oplevert op de rand van de zestien. Nog voordat de bal in het zestien meter gebied daalt, fluit scheidsrechter Roeleveld en bestraft het duwen en trekken tussen de verdedigers van ARC en de aanvallers van Quick Boys met een strafschop. Een niet verwachte afloop van een wedstrijd die in een overwinning voor ARC leek te eindigen. Het is Maarten Bak die ook deze strafschop neemt en feilloos wordt de bal het net in geschoven.

Enkele minuten extra tijd, met daarbij het tonen van een kwartet gele kaarten, levert niets op met als resultaat 2-2. Beide teams een punt waarover in beide kampen verschillend zal worden gedacht. ARC met het idee dat een driepunter op de valreep is verspeeld. Quick Boys met het idee: hebben we nu in de 90ste minuut nog een punt gewonnen of hebben we in deze wedstrijd toch weer onnodig twee punten laten liggen?