Quick Boys poulewinnaar eerste ronde KNVB-districtsbeker

Quick Boys – Westlandia 1 – 0
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden heeft Quick Boys een simpele overwinning gehaald op zondag hoofdklasser Westlandia. Hoewel een ruime winst voor de tegenstander noodzakelijk was om verder te kunnen bekeren leverden de Naaldwijkers nauwelijks tegenstand waardoor zij de eerste ronde werden uitgeschakeld in dit toernooi.

De wedstrijd leek nog wel zo mooi voor Westlandia te beginnen toen men al in de tweede minuut een goede doelkans wist te produceren die maar net werd gemist.

Quick Boys was in ieder geval gewaarschuwd en wist een paar minuten later de eerste kans van de wedstrijd te produceren. Jan Schaap had pech in de afwerking van een voorzet vanaf de rechterflank, de doelpoging van Schaap ging voorlangs. Ook Chima Onyeike was in deze fase dicht bij een doelpunt. Na knap te zijn aangespeeld op de rand van het strafschopgebied waagde hij een schot op doel dat maar net over ging.

De blauwwitten bleven maar druk zetten op het doel van de tegenstander die met pijn en moeite een vroege achterstand wisten te voorkomen.  Na ruim tien minuten spelen ontsnapte Westlandia aan een achterstand toen Maarten Bak, na een perfecte voorzet vanaf rechts van Jaap van der Plas, zijn kopbal door kunst- en vliegwerk en een grote geluksfactor van doelman Arjan van de Kaay de bal niet de doellijn zag passeren.

Waar Quick Boys de tegenstander constant onder druk wist te zetten moest Westlandia het hebben van een enkele snelle uitval die maar weinig effect sorteerden. Halverwege ontsnapte Westlandia weer aan een achterstand toen een doelpoging van Erik Homan maar net over ging.

Met nog ruim tien minuten spelen in de eerste helft werd de sfeer in het veld plotseling grimmiger. Aanvoerder Marko van der Knaap liep tegen een gele kaart op na een forse overtreding op Chima Onyeike. Diezelfde Onyeike liep een paar minuten later ook een gele kaart voor zijn actie kort na een overtreding op Jan Schaap waardoor deze zich later zou moeten laten vervangen door Derek van der Plas. Door deze gang van zaken in de wedstrijd verslapte de concentratie van de thuisploeg waardoor de gasten onverwacht toch twee uitstekende kansen kregen om tegen de verhouding in alsnog op voorsprong te komen. Aanvaller Benjamin Gomes forceerde zich een vrije doorgang op het doel van de tegenstander, goalie Martijn de Zwart wist met attent optreden een achterstand van zijn team te voorkomen. Kort hierop weer een kans voor Westlandia.  Uit een vrijstaande positie mocht Ruud Bijl uithalen op het doel van de tegenstander,  Bijl mikte de bal over de deklat.

Vlak voor rust forceerde Quick Boys de laatste kans van de eerste helft. Na een rush over de linkerflank plaatste Jaap van der Plas de bal in de doelmond. Hoewel daar twee medespelers aanwezig waren om de kans te verzilveren wist geen hen het net te vinden. Quick Boys mocht het zich kwalijk nemen dat ondanks het veldoverwicht bij aanvang van de rust nog steeds de 0 – 0 op het scorebord stond.

Bij Westlandia was Ralph Heskes in de rust in de kleedkamer achtergebleven, hij werd vervangen door Virgil Gard. De wissel zorgde er niet voor dat het wedstrijdbeeld wijzigde. Hoewel men zich in het begin van de tweede helft wat meer liet zien op de speelhelft van de tegenstander bleef Westlandia  de onderliggende partij waar Quick Boys weinig van te duchten had. De blauwwitten wisten voorlopig geen kansen meer te creëren. De wissel van Erik Homan voor Bennie van Fruchten zou daar verandering in moeten brengen. Na een kwartier spelen leek Quick Boys eindelijk de verdiende voorsprong te realiseren. Maarten Bak dolde zijn tegenstander, invaller Virgil Gard, en wist daarna Robert-Jan Ravensbergen in stelling te brengen die moest toezien dat zijn geplaatste bal knap de prooi werd van doelman Van der Kaay.

Met nog ruim een kwartier te spelen werd Quick Boys eindelijk beloond voor het vertoonde spel. Na een voorbereidende actie vanaf de linkerflank van Jaap van der Plas rondde Chima Onyeike onhoudbaar voor goalie Van der Kaay af. Kort hierop verliet Onyeike het veld voor Roel de Vries. In de loop van de tweede helft leek Quick Boys de score nog verder te vergroten. Na een fraaie actie had Maarten Bak pech in de afwerking, de bal ging maar net naast. Ook Derek van der Plas was nog dicht bij een doelpunt na door Roel de Vries geheel vrij voor de doelman te zijn gezet. Van der Plas plaatste een lob die maar net over het doel ging. Na een onbesuisde actie kort hierop ontving Van der Plas een gele kaart van de goed leidende Westenbroek die kort hierna de wedstrijd beëindigde. Quick Boys plaatste zich met gemak voor de volgende speelronde die op 24 oktober a.s. zal worden gespeeld.

Quick Boys heeft een uitstekende finale achter de rug voor de competitie die het komend weekend gaat beginnen met de thuiswedstrijd tegen A.R.C. Met komst van Sven Onclin en Dennis Huisman lijkt Quick Boys een hechte, solide defensie te hebben die het de tegenstanders niet makkelijk zal maken. Met aanwezige kwaliteit op het middenveld en in aanvallend overzicht belooft het een mooi seizoen te gaan worden waarin de promotie naar de Topklasse afgedwongen zal moeten worden.

Opstelling Quick Boys:  De Zwart, Onclin, Van Duijn, Huisman, Ravensbergen ©, Van Beelen, Jaap van der Plas, Schaap (Derek van der Plas), Onyeike (De Vries), Bak, Homan (Van Fruchten).