Quick Boys sluit oefencampagne af met winst

De blauwwitten nemen na rust afstand van Voorschoten’97: 6-1
In aanloop naar de districtsbekerduels oefende Quick Boys vanavond (dinsdag) voor de laatste keer. Op sportpark Nieuw Zuid was zaterdageersteklasser Voorschoten’97 te gast. De sparringpartner, met de ex-jeugdspelers Frank Guijt en Jim van der Krogt in de basis, bood de blauwwitten in de eerste helft goed tegenstand. Na de doelwisseling nam de formatie van trainer Ted Verdonkschot afstand van de Voorschotenaren: 6-1.

De technische staf startte in een aanvallend concept aan de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Jeroen Ketting en Yordi Teijsse stonden in de punt van de aanval geposteerd. Het spitsenkoppel moest gevoed worden door flankspelers Philippe den Hartog en Tommy Bekooij. Ondanks de offensieve intenties hadden de blauwwitten in de beginfase veel moeite om een opening te vinden in de defensie van de bezoekers. Na een kwart wedstrijd leek Teijsse de score te openen, maar zijn kopbal belandde op de binnenkant van de paal. Even later omspeelde Ronnie Verplancke, voor wie een plaats op het middenveld was ingeruimd, de keeper waarna zijn boogbal van de doellijn werd gehaald door een verdediger van de gasten. Ook Teijsse sprong laconiek om met de kans oog-in-oog met de sluitpost van Voorschoten’97. De ongeschreven voetbalwet trad vanavond dan ook in werking: uit een hoekschop van de bezoekers werkte verdediger Guijt in tweede instantie de bal achter doelman Martijn de Zwart: 0-1. Lang kon Voorschoten’97 niet goed van de voorsprong. Een minuut later bracht Teijsse, nu wel koelbloedig voor het doel, zijn ploeg op gelijke hoogte.

Na de doelwisseling leek Quick Boys korte metten te willen maken met Voorschoten’97. Degenen die te lang achterbleven in het clubhuis misten twee doelpunten van Teijsse. Bij beide doelpunten was invaller Jaap van Duijn de aangever: 3-1.
Het was eenrichtingsverkeer na rust. Doelman De Zwart hoefde zich nauwelijks meer in te spannen. Van Duijn was bij iedere aanval betrokken, zo ook bij het vierde doelpunt van de thuisploeg. Een vlotlopende aanval over meerdere schijven kwam via Van Duijn bij De Vries, een andere invaller, terecht die vervolgens geen moeite kende om het net te laten bollen: 4-1. Even later belandde een vrije trap van Van Duijn via de Voorschotense muur voor de voeten van Jesse Driebergen. De linkspoot schoof de bal beheerst binnen: 5-1. Het slotakkoord kwam op naam van de smaakmaker zelf. Met een verwoestend schot bepaalde Van Duijn de eindstand op 6-1.

Aanstaande zaterdag gaat Quick Boys op bezoek bij zondaghoofdklasser Quick in het kader van het districtsbekertoernooi. Het duel in Den Haag begint om 17:00 uur.