Quick Boys start competitie met overwinning

Quick Boys – RKAV Volendam 2-1
Eindelijk een overwinning voor Quick Boys bij de ouverture van het seizoen.   Na een voortvarende start keken de blauwwitten met nog een klein kwartier te spelen in de eerste helft toch tegen een achterstand aan. Quick Boys toonde karakter en kwam al snel in de twee helft weer op gelijke voet met de Wijdbroeken om vervolgens op voorsprong te komen en die voorsprong niet meer weg te geven.

Direct na aanvang van de wedstrijd trok Quick Boys het initiatief naar zich toe en zette RKAV Volendam onder druk. Die druk resulteerde in meerdere doelkansen die onbenut bleven.  De gasten lieten de blauwwitte storm uitrazen om vervolgens zelf op zoek te gaan naar een doelpunt. Doelman Patrick de Groot, die in de voorbereiding niet had gespeeld, was een sta in de weg bij een doelpoging van Jeffrey Bok, even later mikte Volendammer in blauwwitte dienst Harry Zwarthoed  bal net naast het doel, dat was voorlopig de laatste doelkans voor Quick Boys.

RKAV Volendam had de schroom van zich afgeworpen en ging op zoek naar een doelpunt, daarbij kwam de blauwwitte defensie onder druk te staan. Op links liet Rachid El Yakoubi zich gelden en bleek een waren plaag te zijn voor zijn verdediger. Hoewel zich meerdere gevaarlijke situaties voor het doel van Patrick de Groot afspeelden wisten de wijdbroeken het doel niet te vinden.

Halverwege de eerste helft leek Quick Boys zich te herpakken en produceerde meerdere doelkansen, voorlopig ontbrak de finesse om die doelkansen in doelpunten om te zetten.

Met nog een klein kwartier te spelen kwam RKAV Volendam op voorsprong. Uit een razendsnelle actie kwam Jeffrey Bok in balbezit die de bal aflegde op Rachid El Yacoubi die deze opgelegde kans verzilverde en zijn team op een op dat moment van de wedstrijd verdiende voorsprong zette. Tot de rust  zou El Yacoubi nog een opgelegde kans krijgen de voorsprong verder te verhogen, oog in oog met Patrick de Groot mikt de eerste de bal over het doel waardoor Quick Boys een grotere achterstand bespaard bleef. Op slag van rust had Harry Zwarthoed voor Quick Boys pech bij de afwerking van een doelpoging op aangeven van Jeroen Ketting. Doelman Kees Tol kreeg nog net een hand achter de bal die daardoor naast het doel verdween.  Quick Boys ging rusten met een 0 – 1 achterstand.

Bij aanvang van de tweede helft bracht coach Ted Verdonkschot een omzetting aan in zijn elftal. Anton den Haan schoof door naar het middenveld, Milan Hoek ging op de rechtsbackpositie spelen. Die omzetting sorteerde effect, Rachid El Yakoubi zou in de tweede helft minder lastig blijken voor de blauwwitte defensie , al bleef hij regelmatig gevaar stichten voor zijn team.

Quick Boys wist de hinderlijke nul al snel van het scorebord te laten verwijderen, Joost Kuhlmann maakte vanaf rechts een actie om de bal vervolgens uit een moeilijke hoek langs doelman Kees Tol het doel in te werken.   Tien minuten later wist Jeroen Ketting, net nadat bij RKAV Volendam Kevin Giele was ingevallen voor Jeffrey Bok, met een bekeken actie Quick Boys op voorsprong te brengen.

RKAV Volendam legde zich niet neer bij de achterstand en ging op zoek naar tenminste een punt uit deze wedstrijd.  Er ontwikkelde zich een open wedstrijd waarbij beide tegenstanders tot zelfs in de extra tijd meerdere doelkansen creëerden, het doel niet meer wisten te vinden maar de toeschouwers lieten genieten. Quick Boys wist het doel voor de rest van de wedstrijd schoon te houden waardoor voor het eerst sinds 2002 een seizoensopeningswedstrijd op Sportpark Nieuw Zuid met winst werd afgesloten.