Quick Boys start tweede helft competitie met winst

Quick Boys – SDC Putten 3 – 1
Quick Boys heeft de eerste wedstrijd na de winterstop tegen SDC Putten in winst omgezet. Bij de rust leidden de blauwwitten met 2 – 0, waarna de wedstrijd in een 3 -1 overwinning werd afgesloten.

Anton den Haan kon na een  lange periode van blessureleed zijn debuut maken in competitieverband.  Aanvoerder Niels van Duijn en Michael van der Heijden ontbraken in de selectie terwijl Maarten Bak als wisselspeler de wedstrijd begon.

Direct na de aftrap trok Quick Boys het initiatief naar zich toe, het spel speelde zich grotendeels af op de speelhelft van de gasten. Al snel werden kansen gecreëerd die nog niet tot doelpunten leidden.

De blauwwitten moesten wel rekening houden met de spaarzame tegenaanvallen van de gasten, die een slechte eerste helft van de competitie eindelijk wilden afsluiten en hoopten op Sportpark Nieuw Zuid weer de weg omhoog te kunnen vinden.  Na vijf minuten spelen leek Barry Grevengoed kansrijk toen hij onverwacht in balbezit kwam bij het in het spel brengen van de bal door doelman Peter Messemaker.

Daarmee was het voorlopig wel gedaan met de dadendrang van SDC Putten dat moest toezien hoe Quick Boys in het veld heerste maar het gat in de Puttense verdediging niet kon vinden. Na 20 minuten spelen leek Robin Faber op aangeven van Hendrik van Beelen de score te openen, doelman Randy Frijn voorkwam ten koste van een hoekschop een achterstand voor zijn team.  Halverwege de eerste helft kregen de blauwwitten, met behulp van de tegenstander, alsnog loon naar werken toen Maarten Boeve een hoekschop met het hoofd zijn eigen doelman passeerde.

Quick Boys bleef druk zetten,  Kwong Wah Steinrath kwam nog in scoringspositie op aangeven van Jaap van der Plas vanaf de rechterflank. Steinrath kwam net tekort om de bal over de doellijn te werken, terwijl even later Hendrik van Beelen de bal net naast kopte weer op aangeven van Jaap van der  Plas, deze keer vanaf de linkerflank.

In de tussentijd had Quick Boys het zichzelf nog een keer onnodig lastig gemaakt met een terugspeelbal op Peter Messemaker waar Manuel Uhrig van leek te kunnen profiteren. Doelman Messemaker wist de schade alsnog te voorkomen.

Wilde Quick Boys de voorsprong verder vergroten dan zouden de blauwwitten het tempo moeten opschroeven, de defensie van de gasten werd teveel gelegenheid geboden de organisatie tijdig te organiseren waardoor het gat in de verdediging moeilijk te vinden was voor Quick Boys.

Met de rust in zicht werd SDC Putten nog een keer gevaarlijk toen doelman Frijn met een door de harde wind gedragen uittrap Madih Doufikar wist te bereiken die het de blauwwitte verdediging lastig maakte en op doel kon uithalen. Die doelpoging ging voorlangs, waardoor Quick Boys de gelijkmaker bespaard bleef.

Toch zou Quick Boys de voorsprong voor de rust alsnog verder uitbouwen.  Eerst ontsnapte SDC Putten nog toen een doelpoging van de Patrick Duarte van de doellijn weggewerkt kon worden. Daarna was er de afgekeurde goal  van Dustin Huisman waarbij Derek van der Plas geel voorgeschoteld kreeg. Diezelfde Van der Plas  scoorde in de extra tijd van de eerste helft na een combinatie tussen Patrick Duarte en Hendrik van Beelen waarna Derek van der Plas werd bereikt die de bal over de doellijn werkte.

Na de rust was al weer snel het spelbeeld van de eerste helft zichtbaar. Quick Boys drong aan tegen SDC Putten dat er alles aan deed de schade zo beperkt mogelijk te houden en zich maar zelden op de speelhelft van de tegenstander liet zien.

Na een kwartier spelen wist Hendrik van Beelen bij de tweede paal uit een vrije schop van Anton den Haan de bal het doel in te werken.  Die vergroting van de voorsprong smaakte naar meer, Quick Boys bleef kansen creëren maar wist het doel niet meer te vinden. Daar zouden ook  de wissels van Derek van der Plas voor Maarten Bak en Anton  den Haan voor Houssin Bezzai geen verandering in brengen.

Na 20 minuten spelen wist SDC Putten met een tegentreffer van de voet van Barry Grevengoed, hij plaatste de bal bij de tweede paal in het doel de achterstand te verkleinen. Daar bleef het bij voor de gasten die zich nog maar spaarzaam zouden laten zien op de speelhelft van de blauwwitten die op zoek bleven naar een grotere uitslag maar moesten toezien hoe doelman Randy Frijn zijn team meerdere malen een grotere achterstand voor zijn team wist te voorkomen.