Quick Boys tekort gedaan tegen SDV Barneveld

Quick Boys – SDV Barneveld 3 – 3
Tegen een tegenstander die zich bevindt in de onderste regionen van de hoofdklasse A kwam Quick Boys tot twee maal toe op achterstand. Vlak voor tijd leek Quick Boys alsnog de schade te herstellen toen de blauwitten op een 3  – 2 voorsprong kwamen.  In de extra tijd gooide arbiter De Waard alsnog roet in het eten door SDV Barneveld een strafschop cadeau te doen.

Hoewel Quick Boys een sterke start leek te hebben, al in de eerste minuten een afgekeurd doelpunt van Jeroen Ketting, kwam SDV Barneveld tegen de verhouding in toch op voorsprong. Nadat eerst Jan Doornbos een scoringskans om zeep hielp kreeg amper een minuut later Niels Vugt de gelegenheid om zijn team op voorsprong te zetten toen hij alle ruimte kreeg om op doel uit te halen en doelman Sip het nakijken gaf.

Quick Boys had enige tijd nodig zich te herstellen van deze teleurstelling, maar zette na verloop van tijd weer druk op het doel van SDV Barneveld om de schade te herstellen.  Na tien minuten spelen leek Quick Boys dicht bij de gelijkmaker toen uitblinker Jaap van Duijn uit een vrije schop dicht bij de gelijkmaker kwam. Via Mike Brantjes en aanvoerder Woudenberg belandde de bal naast het doel waardoor SDV Barneveld de gelijkmaker bespaard bleef. Quick Boys belegerde het doel van SDV Barneveld, de Barneveldse defensie had de handen vol om het doel schoon te houden en moest  daarvoor alles, al dan niet geoorloofd, uit de kast trekken.  Na ruim een kwartier spelen ging die defensie in de fout waar een vrije schop uit volgde. Net buiten het strafschopgebied vuurde Jaap van Duijn de vrije schop op doel, die doelpoging werd weggewerkt, de afvallende bal kwam alsnog in de voeten van Van Duijn die ver van doel alsnog een snoeihard schot op doel plaatste wat doelman Jeroen van Binsbergen kansloos liet.

In de loop van de wedstrijd zakte het tempo terug al had Quick Boys weinig te duchten van SDV Barneveld dat zich op de eigen speelhelft had ingegraven en zich maar incidenteel op de speelhelft van Quick Boys liet zien. De blauwwitten zagen geen kans de tegenstanders te verschalken om weer op voorsprong te komen. Tien minuten voor rust kwam   Quick Boys tegen de verhouding in weer op achterstand toen het er bij Quick Boys defensief weer niet goed uitzag en Robbert Knul daarvan wist te profiteren. Tegen de verhouding in kwam SDV Barneveld weer op voorsprong.

Door die voorsprong kon SDV Barneveld zich weer terugtrekken op de eigen speelhelft om Quick Boys daar geen ruimte te bieden. De blauwwitten vonden geen afspeelmogelijkheden en geen gelegenheid het gat in de defensie van de gasten te vinden, waardoor er  in de eerste helft niet meer werd gescoord.

Kort na aanvang van de tweede helft kwam Quick Boys weer op gelijke voet met SDV Barneveld, toen  Harry Zwarthoed een assist vanaf de achterlijn van captain Maarten Woudenberg het doel inwerkte.  De blauwwitten zetten door, een paar minuten later had Jaap van Duijn pech toen bij de afronding van een doelkans doelman Van Binsbergen weigerde te capituleren en de doelpoging tot hoekschop verwerkte. Quick Boys liet het hoofd er niet bij hangen en bleef gevaarlijk. Na amper tien minuten spelen had de verdediging de handen vol aan spits Jeroen Ketting die door Gauthier Mulala in een heupzwaai werd genomen. De sanctie voor die overtreding bleef uit. Arbiter De Waard had het allemaal anders gezien en trok de gele kaart voor Ketting. Dat zou niet de enige keer blijken dat de arbiter ernaast zat.

SDV Barneveld verdedigde met hand en tand het punt dat zij leken te gaan halen. Niets werd nagelaten om dat punt te behalen.  Desondanks kwam Quick Boys op voorsprong toen met nog een paar minuten te spelen Maarten Woudenberg een hoekschop van Jaap van Duijn over de doellijn werkte en Quick Boys op voorsprong zette.

Quick Boys hoefde de wedstrijd alleen nog maar uit te spelen. Waar SDV Barneveld in de loop van de tweede helft het te behalen punt koesterde en de wedstrijd op slot trachtte te gooien en het tempo met allerlei trucs omlaag wilde brengen hadden de gasten na op achterstand te zijn gekomen plotseling wel haast.  In de extra tijd drukte arbiter De Waard weer zijn stempel op de wedstrijd.  Uit het niets had de arbiter een overtreding in het strafschopgebied van Quick Boys vastgesteld die hij met een penalty bestrafte.  SDV Barneveld nam het presentje met graagte in ontvangst, Dyon Camero liet doelman Sip kansloos en bepaalde de eindstand op 3 – 3.  Al dan niet gewild bleek arbiter De Waard toch van invloed te zijn geweest op het resultaat van de wedstrijd. Na de wedstrijd gaf de Waard ruiterlijk toe er bij zijn beslissing naast te hebben gezeten. Een schrale troost, de uitslag veranderde er niet door, de blunder kostte Quick Boys twee kostbare punten.