Quick Boys toernooiwinnaar bij G.V.V.V.

G.V.V.V.- Quick Boys 2 – 3
Quick Boys is winnaar geworden van het door G.V.V.V. georganiseerde Vallei en Rijn Toernooi 2014. Na in de eerste helft op een 2 – 0 achterstand te zijn gekomen wisten de blauwwitten in de tweede helft terug te komen en de wedstrijd winnend af te sluiten.

Quick Boys had het in de eerste helft niet gemakkelijk. Het initiatief lag bij de gastheren die de blauwwitten onder druk zetten, maar voorlopig niet tot doelrijpe kansen kwamen. Spits Sherwin Grot leek tot twee keer toe in kansrijke positie te komen, in beide gevallen bleef Grot niet op de been op het kort daarvoor besproeide kunstgras.

Pas na een kwartier spelen produceerde Quick Boys de eerste doelkans, Maarten Woudenberg schoot van afstand op doel maar zag zijn doelpoging over het doel verdwijnen.

G.V.V.V.  voerde de druk op. Op de linkerflank strooide Joey Snijders met  voorzetten in het doelgebied. Waar eerst Sherwin Grot een voorzet onvoldoende op waarde schatte  en de bal naast het doel plaatste en aanvoerder Wilco den Hartog de voorzet  naast het doel kopte  was het ruim halverwege de eerste helft wel raak voor G.V.V.V.  Weer was Joey Snijders bij de actie betrokken waaruit  Roy Terschegget de bal langs Martijn de Zwart het doel in werkte waardoor G.V.V.V. verdiend op voorsprong kwam.

Voorlopig kon Quick Boys offensief geen vuist maken tegen G.V.V.V. dat de blauwwitte defensie constant onder druk hield. Met nog tien minuten te spelen verdubbelde G.V.V.V. de voorsprong. Ryan Holman bracht Sherwin Grot in stelling die de bal het doel inkopte en doelman De Zwart, die kort daarvoor een doelpoging van Roy Terschegget neutraliseerde, nu wel kansloos liet.

Voor Quick Boys had Yordi Teijsse kort daarvoor op aangeven van Harry Zwarthoed nog een doelpoging gewaagd, de bal ging voorlangs. Nadat G.V.V.V. de voorsprong naar 2 – 0 had vergroot probeerde aanvoerder Maarten Woudenberg doelman Johan Jansen nog te verschalken met een afstandsschot, Jansen capituleerde niet. Op aangeven van Henri Opoku kopte Maarten Zwarthoed met nog een paar minuten tot de rust te spelen de bal naast het doel. Daar zou voor de blauwwitten bij blijven in de eerste helft. G.V.V.V. zou tot de rust nog een keer gevaarlijk worden, Martijn  de Zwart voorkwam met een knappe redding dat de thuisploeg door een kopbal van Roy Terschegget de voorsprong verder zou vergroten.

Quick Boys startte de tweede helft zonder Jaap van Duijn en Yordi Teijsse, hun vervangers waren Jeroen Ketting en Thom de Vries. Ook bij G.V.V.V. hadden wissels plaatsgevonden.  De drive die G.V.VV. in de eerste helft liet zien leek verdwenen waardoor Quick Boys terug kon komen in de wedstrijd.  Na 7 minuten speelde halveerde Quick Boys de achterstand toen Mike Ruiter een vrije schop, na een overtreding op Jeroen Ketting, onberispelijk in het doel plaatste en Quick Boys weer in de wedstrijd terugkwam.  Na een kwartier spelen volgden bij Quick Boys nog twee wissels. Philippe den Hartog en Milan Hoek werden naar de kant gehaald voor Jesse Driebergen en Tommy Bekooij.

Quick Boys bleef jagen op de gelijkmaker. Ruim halverwege de tweede helft leek Jeroen Ketting Thom de Vries in scoringspositie te brengen, De Vries slaagde er niet in de kans te verzilveren.  Een paar minuten later kwam Quick Boys alsnog gelijk met G.V.V.V. Weer uit een vrije schop van Mike Ruiter, deze maal moest de vrije schop verder vanaf het doel worden genomen. De verdediging vond het niet noodzakelijk een muur op te stellen. Ondanks dat de keeper vrij zicht had was deze kansloos op het snoeiharde schot van Ruiter.

Met nog een kwartier te spelen kwamen de blauwwitten verdiend op voorsprong.  Op snelheid versloeg invaller Tommy Bekooij zijn tegenstanders om vervolgens de bal in het lege doel te plaatsen waardoor de blauwwitten nu leidden in de wedstrijd.

Aan het einde van de wedstrijd kregen beide tegenstanders nog de gelegenheid de score alsnog te wijzigen.  Uit een assist Jeroen Ketting hadden of Harry Zwarthoed of Thom de Vries rendement moeten halen,  terwijl aan de andere kant doelman de Zwart met een knappe redding de bal naast het doel kon werken.

In een wedstrijd waarin Quick Boys twee gezichten toonde werden de blauwwitten uiteindelijk de winnaar door in de tweede helft de schroom van zich af te gooien waardoor de blauwwitten een 2 – 0 achterstand alsnog in een  2 – 3 winst wisten om te zetten.