Quick Boys trekt aan langste eind

Quick Boys – vv Katwijk 2 – 1
Eindelijk weer winst voor Quick Boys. In de derby tegen vv Katwijk trok Quick Boys nu aan het langste eind. Tegen de verhouding in de eerste helft op voorsprong gekomen leken de blauwwitten ver in de tweede helft de zege veilig te stellen door een doelpunt van Chima Onyeike. Toch kon
vv Katwijk de achterstand nog verkleinen. In de extra tijd leek zelfs de gelijkmaker nog in de lucht te hangen. De gasten faalden in de afwerking van meerdere gecreëerde kansen waardoor de wedstrijd eindigde in een 2 – 1 overwinning voor de blauwwitten
.

vv Katwijk startte scherper dan Quick Boys. Die instelling leek al in de tweede minuut te worden beloond toen Rachid el Yaajkoubi in scoringspositie kwam, voor Quick Boys wist Marciano het gevaar alsnog te neutraliseren.

Waar vv Katwijk van meet af aan druk zette op het doel van de tegenstander en daarbij de nodige hoekschoppen wist te forceren, moest Quick Boys zich vooralsnog beperken tot schoten uit de tweede linie die doelman Jim Nederhand niet echt verontrustten.

Toch kwam Quick Boys na twintig minuten spelen tegen de verhouding in op voorsprong uit een doelpunt van Bennie van Fruchten die koppend een aanval afronden die over de linkerflank was opgezet door Chima Onyeike die Dick van der Toorn aanspeelde. Van der Toorn wist zijn directe tegenstander knap te omspelen en Van Fruchten in stelling te brengen.

Die achterstand kwam hard aan bij de gasten die moesten toezien dat Quick Boys zich teruggeknokt had in de wedstrijd. De dominantie die vv Katwijk in eerste instantie aan de dag had gelegd was verdwenen.

Quick Boys moest rekening blijven houden met de uitvallen van de gasten. Na een half uur spelen moest Michael van der Kruis ten koste van een vrije schop net buiten het strafschopgebied aan de noodrem trekken. Richard Blonk plaatste een pegel op doel die ternauwernood door doelman De Zwart het doel uitgewerkt kon worden

vv Katwijk had de achterstand inmiddels verwerkt en zette weer volop druk op het doel van de tegenstander. Weer moest Van der Kruis aan de noodrem trekken, dit maal ten koste van een gele kaart na een overtreding op Bob Koning. De oranjezwarten bleven tegen een achterstand aankijken.

Tot de rust wist Quick Boys toch nog een aantal doelkansen te creëren. Na een overtreding van Jan Groen op Hendrik van Beelen mocht Quick Boys net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. Bennie van Fruchten lepelde de bal over het doel. Kort hierop leek Dick van der Toorn de voorsprong een veiliger marge te geven. Ten koste van een blessure wist doelman Jim Nederhand de schade voor zijn team te beperken. Na een blessurebehandeling kon Nederhand de wedstrijd vervolgen. Tot de rust zou de stand niet meer wijzigen.

Na de rust een wissel bij vv Katwijk. Daniël Hensen was in de kleedkamer achtergebleven. Gino Mulder was zijn stand-in. Die wissel leek positief uit te werken. Direct was er weer druk op het vijandige doel van de zijde van vv Katwijk en bij de meeste aanvallen was Mulder betrokken.
vv Katwijk wist dan wel de nodige kansen te forceren maar bleef falen in de afwerking waardoor de hatelijke nul maar niet van het scorebord verdween.  Weer wist men veel hoekschoppen uit de aanvallen te slepen, corners die in niet tot de gelijkmaker leidden.

Voor Quick Boys liet nieuwkomer Leandra Resida zich regelmatig gelden. Regelmatig werden interessante duels uitgevochten met zijn directe tegenstander Jos Jansen. Na tien minuten spelen leek Resida de score voor zijn team te verhogen naar 2 – 0. Goalie Nederhand liet zich gelden door de bal ten koste van een hoekschop over de deklat te tikken.  vv Katwijk liet ruimte vallen op het middenveld waar door Quick Boys dankbaar van werd geprofiteerd. Na een kwartier spelen werd Chima Onyeike over de rechterflank in scoringspositie gebracht, met pijn en moeite en weer ten laste van een hoekschop werd weer een verhoging van de voorsprong voorkomen.

Ook vv Katwijk liet zich  in deze fase van de wedstrijd gelden.  Doelman Martijn de Zwart moest alle zeilen bijzetten bij een hard schot op doel van Bob Koning. Nog steeds bleef de gelijkmaker uit.

Tijd voor de tweede wissel bij vv Katwijk. Jan Groen werd gewisseld voor Mats van der Poel. Ook een wissel bij Quick Boys. De moegestreden Dick van der Toorn werd gewisseld voor Thomas Dijk die voor het eerst sinds zijn beenbreuk in de uitwedstrijd bij TOGR van een halfjaar geleden weer in het eerste elftal te zien was.

De druk van vv Katwijk op het doel van de tegenstander bleek uit een grote serie hoekschoppen die de oranjehemden mochten nemen. Steeds gevaarlijk maar niet gevaarlijk genoeg om tot doelpunten te leiden. Quick Boys liet de tegenstander teveel komen waardoor het zelf in de problemen kwam. Wilde de blauwwitten zich aan die druk onttrekken zou het spel meer naar de helft van de tegenstander verlegd moeten worden.

Met nog een kwartier te spelen moest Martijn de Zwart weer alles uit de kast halen bij een doelpoging van Richard Blonk. De Zwart tikte de bal over de lat. In die fase van de wedstrijd moest Bennie van Fruchten met kramp naar de kant. Met Marco van der Plas als zijn vervanger bracht Jasper de Muijnck meer verdedigend vermogen in zijn team. Collega Bruinink plaatste zijn laatste wissel. Marten Cieremans werd naar de kant gehaald voor Laurens ten Heuvel. Deze ex-prof moest zijn team alsnog tenminste een punt bezorgen.

Met nog tien minuten te spelen plaatste vv Katwijk een slotoffensief. Quick Boys liet zich teveel terugzakken. Voor bevond Chima Onyeike zich op een eiland, achter was het pompen geblazen om niet te verzuipen. De oranjehemden waren regelmatig dicht bij de gelijkmaker maar konden de bal niet over de doellijn werken. Tegen de verhouding in werd de achterstand zelfs nog vergroot door Chima  Onyeike. Aangespeeld door Leandro Resida wist Onyeike met hulp van Thomas Dijk meerdere verdedigers het nakijken te geven en de bal de touwen in  te jagen.

Nog wilde vv Katwijk zich niet laten kennen. De druk op het doel van de tegenstander werd onverminderd voortgezet. Weer ontsnapte Quick Boys toen een schot van Laurens ten Heuvel op de paal belandde. Kort hierop werden de oranje zwarten alsnog beloond hun inspanningen. Mats van der Poel rondde een aanval af die via de linkerflank was opgezet.

Met een spervuur van aanvallen ging vv Katwijk in de door goed leidende arbiter Roeleveld wel erg ruim bemeten extra tijd op jacht naar alsnog een wedstrijdpunt. Met hand en tand en geluk wist Quick Boys te voorkomen dat die gelijkmaker alsnog werd gescoord waardoor de derby met een 2 – 1 winst kon worden afgesloten.