Quick Boys uitgebekerd

Quick Boys – UVS 2 – 3
Al snel is Quick Boys uitgeschakeld  in het districtsbekertoernooi. Na een ruststand van 1 – 1 kwam de zondageersteklasser in de loop van de tweede helft op een 1 – 3 voorsprong. In de extra tijd bepaalde Quick Boys de eindstand op 2 – 3.

Quick Boys   dat meerdere basisspelers miste startte sterk.  Direct na de aftrap bracht Jaap van Duijn vanaf de linkerflank Niels van Veen in stelling, wiens schot werd geblokkeerd door een tegenstander.   UVS liet de storm uitrazen om een paar minuten later zelf gevaarlijk te worden, Mats van der Poel kreeg een prima scoringskans, maar wist die kans niet op waarde te schatten. Een paar minuten later was het wel raak voor de Leidenaren, toen Tahir Akhamrane profiteerde van een slippertje van Mike Ruijter en daardoor alle ruimte kreeg om de score te openen.

Quick Boys ging op zoek naar de gelijkmaker, de blauwwitten produceerden kansen maar de scherpte ontbrak om die kansen te verzilveren.  Met nog ruim een kwartier te spelen liet Jaap van Duijn die gelijkmaker aantekenen. Van Duijn, via  Jeroen Ketting in balbezit gekomen, kreeg een vrije doortocht op het doel van doelman Niels van den Burg om die vervolgens kansloos te laten.  In de loop van de eerste helft leek   zou Quick Boys nog meerdere malen op voorsprong te komen. Zowel Tommy Bekooij en Jaap van Duijn hadden pech bij de afwerking van hun doelkansen waardoor beide teams met 1 – 1 gingen rusten.

Net als in de eerste helft zette Quick Boys direct druk op haar tegenstander om op voorsprong te komen. Al snel leek Jeroen Ketting op aangeven van Maarten Woudenberg de score te openen. Ketting zag de bal net over de deklat gaan.

Weer kwam UVS op voorsprong. Na ruim tien minuten spelen liet arbiter Talacs zich foppen door Remy Constantia die theatraal binnen de beruchte lijnen naar de grond ging. De strafschop werd benut door Jochie Sebrechts. Een paar minuten later was dezelfde arbiter aanmerkelijk minder coulant. De overtreding binnen het strafschopgebied van Donovan Valies op Jeroen Ketting werd met de mantel der liefde bedekt.

Hierna sloeg coach Verdonkschot aan het wisselen. Jeroen Ketting, Tommy Bekooij en Anton den Haan werden naar de kant gehaald voor Jaco van der Bent, Jaap van der Plas en Mike Brantjes. Ook de coach van UVS bracht drie wissels.

De wissels bij Quick Boys brachten niet het gewenste resultaat. Het wedstrijdtempo bleef te laag liggen.  Met te transparant spel en teveel slordigheden konden de blauwwitten de Leidse blauwwitten niet onder de druk laten bezwijken.

Vlak voor tijd werden de zorgen voor Quick Boys nog groter toen Jochie Sebrechts een vrije schop snoeihard het doel  inwerkte en de tussenstand op 1 -3 bracht. Quick Boys trachtte de schade met een slotoffensief alsnog te herstellen.  Meerdere malen leek Quick Boys de achterstand te verkleinen, weer was er pech bij de afwerking van de doelkansen. Ruim in de extra tijd bepaalde Derek van der Plas de eindstand op 2 – 3.