Quick Boys uitgeschakeld na spektakelstuk

De blauwwitten stranden in de achtste finale
Quick Boys is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de laatste acht van het districtsbekertoernooi van West II. Op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande begonnen de blauwwitten zeer matig aan het bekerduel. De formatie van trainer Jos van Eck knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk trok Quick Boys aan het kortste eind.

In de basiself ontbraken Peter Messemaker, Niels van Duijn, Dustin Huisman, Mike Filippo, Marciano Kastoredjo, Houssin Bezzai, Anton den Haan, Michael van der Heijden en Hendrik van Beelen. De meeste spelers kregen rust met het oog op de competitie. Quick Boys begon zeer onwennig aan de wedstrijd en keek direct na de aftrap tegen een 1-0 achterstand aan. Nadat een viertal hoekschoppen niet het gewenste resultaat opleverden, vergrootte de thuisploeg de voorsprong. Na een kwartier spelen werd het nog erger voor Quick Boys: FC ‘s-Gravenzande benutte ook de derde kans van de wedstrijd: 3-0.
Nadat Hendrik van Beelen in het veld was gekomen voor de aan zijn hoofd geblesseerd geraakte Pascal van der Plas, leek Quick Boys meer grip op het spel te krijgen. Kansen op een doelpunten waren niet besteed aan Kwong-Wah Steinraht en Maarten Bak, zodat de blauwwitten met een 3-0 achterstand moesten gaan rusten.

Na de doelwisseling leek Quick Boys snel te kunnen scoren, maar Derek van der Plas schoot in kansrijke positie over. De treffer voor de bezoekers kwam na een kwartier spelen van het hoofd van invaller Van Beelen: 3-1. Quick Boys voerde de druk op en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Patrick Duarte die oog-in-oog met keeper Danny Gout: 3-2. Vijf minuten later vergrootte FC ‘s-Gravenzande de marge naar twee treffers. De blauwwitten toonden veerkracht en wisten in de persoon van Steinraht, na goed voorbereidend werk van invaller Chelton Linger, de spanning opnieuw terug te brengen: 4-3. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd leek de thuisploeg het duel definitief in het slot te gooien door wederom te scoren, in de blessuretijd wist Steinraht echter weer het net te vinden: 5-4. Ondanks het slotoffensief kwamen de blauwwitten niet meer langszij. Hierdoor eindigde het bekeravontuur van de blauwwitten.