Quick Boys verdient meer bij vv Montfoort

vv Montfoort – Quick Boys 2 – 2
Quick Boys startte sterk maar kwam niet tot scoren, terwijl vv Montfoort maar weinig liet zien. Toch kwam de thuisploeg tegen de verhouding in vlak voor rust op voorsprong. In de loop van de wedstrijd wist Quick Boys toch nog op gelijke voet met de tegenstander te komen.

Al snel bleek dat vv Montfoort Quick Boys het spel liet maken, zelf gokte de thuisploeg op de counter  waarbij van Montfoortse kant het gevaar moest komen van Denny van Loen en Miquel Ballo. Quick Boys wist al snel meerdere doelkansen te creëren maar kwam nog te kort in de afwerking van de doelkansen.

Pas na ruim tien minuten spelen wist vv Montfoort de eerste doelkans te forceren, de inzet van Denny van Loen was geen probleem voor doelman Patrick de Groot, Quick Boys domineerde in deze wedstrijdfase. Op de flanken werd voldoende ruimte geboden om aanvallen op te zetten, de blauwwitten wisten daar onvoldoende van te profiteren.

In de loop van de eerste helft ontwikkelde zich een wedstrijdbeeld waarbij beide tegenstanders weinig voor elkaar onderdeden. Met nog ruim een kwartier te spelen leek Quick Boys in problemen te komen toen Reinhard Breinburg net buiten het strafschopgebied een overtreding beging op Miquel Ballo. vv Montfoort wist niet te profiteren, Bilal Laoikili werkte de bal over het doel. In dezelfde fase leek ook Chevello de Rijp nog in kansrijke positie te komen. Samen met doelman Johan Verkerk wist Remco Wijngaarden het gevaar ten koste van een hoekschop te neutraliseren.

Met de rust in zicht kwam vv Montfoort tegen de verhouding in op voorsprong. Ongelukkig verdedigen van Chevello de Rijp zorgde ervoor dat Mike van Oostrom binnen het strafschopgebied naar de grond ging en een strafschop voor zijn team forceerde die door Denny van Loen in de touwen werd gejaagd. Nog was het leed voor Quick Boys niet geleden. Een assist van Denny van Loen op een eigen speler werd door David Almeida met het hoofd onderschept maar verdween in eigen doel. In plaats van de verdiende voorsprong keken de blauwwitten nu aan tegen een 2 – 0 achterstand.  Quick Boys toonde moraal en ging direct op zoek naar de aansluittreffer die voor de rust alsnog werd behaald toen Jeroen Ketting eindelijk Johan Verkerk passeerde.

Quick Boys startte de tweede helft zonder Chevello de Rijp, Erkan Sensoy terug van een blessure was zijn vervanger. In de loop van de tweede helft zou ook Hendrik van Beelen na lang blessureleed weer zijn opwachting maken toen hij inviel voor Mike Philippo.

vv Montfoort koesterde de voorsprong en beperkte zich tot de counter, Quick Boys mocht het spel maken en ging op jacht naar de gelijkmaker. Daar slaagde de blauwwitten voorlopig nog niet in, men kwam vooralsnog niet verder dan het afdwingen van een aantal hoekschoppen die weinig gevaar voor vv Montfoort opleverden.

Na ruim een half uur spelen werd Quick Boys eindelijk beloond voor de inzet toen Jeroen Ketting zijn team weer op voet met de tegenstander bracht. In de korte tijd dat Ketting voor Quick Boys speelt heeft hij zijn waarde inmiddels voor de blauwwitten bewezen en is hij verantwoordelijk voor het merendeel van de doelpunten in de afgelopen wedstrijden.

De gelijkmaker smaakte naar meer en Quick Boys bleef op zoek naar de overwinning druk zetten op het doel van de tegenstander die er alles aan deed om het tempo te ontregelen en daar ook nog in slaagde waardoor de beide tegenstanders de punten moesten delen. Een resultaat dat gezien het  vertoonde spel  een tegenvaller voor de blauwwitten moet zijn.