Quick Boys verliest oefenduel tegen Hollandia

Quick Boys – Hollandia 1 – 2
Een van de activiteiten tijdens de geslaagde open dag was de oefenwedstrijd tegen Hollandia, de zondag-hoofdklasser uit Hoorn.

Kort na de voorstelling aan het publiek van de selectie die het komende seizoen promotie naar de topklasse moet afdwingen konden de spelers aan de bak.

In het begin van de wedstrijd deden de tegenstanders weinig voor elkaar onder. Hollandia wist in de persoon van Patrick van Dijk de eerste echte kans te produceren, Van Dijk schoot maar net over. Een paar minuten later had Maarten Bak pech in de afwerking van een voorzet van de rechterflank van Chima Onyeike, de doelpoging van Bak belandde net naast de goal.

Binnen een kwartier wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Chima Onyeike wist met een geplaatste kopbal de door Maarten Bak vanaf de linkerflank ingezette aanval af te ronden.  Een paar minuten later leek Quick Boys zelfs op een 2 – 0 voorsprong te komen, de lob van de voet van Derek van der Plas ging maar net over het doel van Ramon van der Pal. Quick Boys had het initiatief naar zich toe getrokken maar dat resulteerde niet in een vergroting van de voorsprong.  Na ruim een half uur spelen leek Maarten Bak de score te kunnen vergroten toen hij een vrije doorgang kreeg op het doel van de tegenstander, de  mogelijkheid was niet aan Bak besteed zodat de voorsprong minimaal bleef.

Vlak voor rust ontsnapten de blauwwitten aan de gelijkmaker, hoewel doelman Messemaker kansloos was belandde de bal niet in de touwen.  Waar het initiatief eerst bij de thuisploeg lag hadden de gasten zich teruggeknokt in de wedstrijd. De blauwwitte aanvallers waren in de loop van de eerste helft  niet meer in staat druk op de defensie van de gasten te leggen om die tegenstander in de problemen te brengen.

Na de rust waren de beide coaches aan het wisselen geslagen.  Bij Quick Boys waren zowel Erik Homan en Dustin Huisman in de kleedkamer achtergebleven, zij werden vervangen door Eef Schoneveld en Jaap van der Plas. Bij Hollandia vonden er niet minder dan vier wissels plaats.

Hollandia ging al snel op zoek naar de gelijkmaker, dat leek al snel te lukken. Linksback Andreas Stam kreeg het nakijken van zijn tegenstander waardoor die in scoringspositie kwam. Een knappe redding van doelman Messemaker voorkwam die gelijkmaker, Messemaker moest de redding bekopen met een blessure die hem verder spelen onmogelijk maakte, waarschijnlijk zal hij voor geruime tijd uitgeschakeld zijn. Kees Guijt was zijn stand-in.

Quick Boys haalde het niveau van de eerste  helft niet meer en moest toezien dat de tegenstander de wedstrijd naar zich toetrok. De dadendrang van de gasten resulteerde in de gelijkmaker na ruim een kwartier spelen. Jeffrey Esser strafte een verdedigingsfout van Eef Schoneveld resoluut af, wist een niet te missen kans te creëren en wist doelman Guijt te passeren.

Al snel leek Quick Boys de schade te herstellen toen Jaap van der Plas via een aanval over de linkerflank een voorzet op het hoofd van Chima Onyeike plaatste, Onyeike moest toezien hoe doelman Van der Pal de bal over de deklat tikte.

Na een half uur spelen leek de zojuist voor Derek van der Plas ingevallen Bennie van Fruchten dicht bij een doelpunt. Een schot op de lat voorkwam een nieuwe achterstand van de gasten.

Met nog tien minuten te spelen kwam Quick Boys op achterstand. Invaller Ricardo Pengel wist de bal knap onhoudbaar voor doelman Guijt in de uiterste hoek van het doel te plaatsen.

Quick Boys trachtte nog wel de gelijkmaker te forceren maar moest toezien hoe de Hollandia-defensie niet bezweek onder de druk waardoor de eindstand werd bepaald op 1 – 2.

Opstelling Quick Boys:  Messemaker (Guijt), Onclin, Van Duijn, Huisman (Schoneveld), Stam (Van der Horst), Derek van der Plas (Van Fruchten), Homan (Jaap van der Plas), Ravensbergen ©, Onyeike, Van Beelen, Bak.