Quick Boys verliest oefenwedstrijd

Quick Boys – HFC Edo 1 – 3
Onder grote belangstelling speelde Quick Boys op een van de bijvelden de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2013-2014 tegen zondaghoofdklasser HFC Edo. Na voor rust op voorsprong te zijn gekomen trokken de gasten in de loop van de eerste helft de wedstrijd naar zich toe en kwamen op een 1 -2 voorsprong. Na de rust werd door HFC Edo de uislag op 1 – 3 bepaald.

Quick Boys kent momenteel een selectie van 25 spelers, van 4 spelers kon coach Ted Verdonkschot in deze wedstrijd geen gebruik maken. Verdonkschot startte de eerste helft met 2 spelers die vorig jaar ook deel uitmaakten van de selectie. In de eerste helft was Maarten Woudenberg de aanvoerder, die rol werd in de tweede helft overgenomen door Anton den Haan.

Hoewel de selectie pas een week gezamenlijk traint zagen de toeschouwers een elftal aan het werk dat tegenstander HFC Edo onder druk zette al bleven doelkansen voorlopig nog uit.

Halverwege de eerste helft leek Quick Boys dicht bij de voorsprong toen Jaap van Duijn vanaf de linkerflank uit een knappe actie de bal op het hoofd van Jeroen Ketting plaatste die de bal recht op de doelman kopte zodat deze zijn doel voorlopig kon schoonhouden, de afvallende bal werd door Derek van der Plas over de deklat gekopt.

Quick Boys bleef druk zetten, even later toonde nieuwkomer Joost Kuhlmann zijn kwaliteiten en plaatste de bal in de voeten van Jaap van Duijn die de bal naast het doel plaatste. Nog was het niet gedaan met de blauwwitte dadendrang. Weer was Jaap van Duijn bij een actie betrokken. Waar een combinatie met een medespeler werd onderschept door een tegenstander kwam de bal alsnog in de voeten van Van Duijn terecht die deze kans wist te verzilveren.

Ruim halverwege de eerste helft werd een extra  drinkpauze ingelast, vanaf dat moment was Quick Boys de mindere van HFC Edo. HFC Edo kon profiteren van weifelend optreden van de blauwwitte defensie en de stand weer gelijk trekken. Daarna ontsnapte Quick Boys aan een achterstand toen doelman Kevin Sip met een alerte reactie de bal het doel uitranselde.   HFC Edo bleef aandringen, Quick Boys bleef onder druk staan en kon het spel niet verplaatsen. Vlak voor rust werd HFC Edo voor haar inzet beloond en kwam op een 1 – 2 voorsprong.

Quick Boys startte de tweede helft in een sterk gewijzigde samenstelling. Behalve Joost Kuhlmann was de rest van spelers vervangen. Kuhlmann speelde in de  tweede helft in de spitspositie en werd in de loop van de wedstrijd vervangen door Milan Hoek die ook in de eerste helft al acte de présence had gegeven.

Quick Boys werkte hard maar zag geen kans de score een draaglijker gezicht te geven. De doelman van HFC Edo had moeite met een afstandsschot van Niels van Veen, Milan Hoek plaatste halverwege de tweede helft de bal net naast het doel. Bovendien zagen de spelers van HFC Edo bij de aanvallen van Quick Boys steeds weer kans een spaak in het wiel te steken waardoor die aanvallen niet het wenste resultaat opleverden.

Met nog een kwartier te  spelen bepaalde HFC Edo de eindstand op 1 -3.