Quick Boys verovert koppositie

Quick Boys – s.v. Huizen 4 – 2
Door zelf thuis te winnen van s.v. Huizen en het verlies van koploper Scheveningen heeft Quick Boys de koppositie in de Hoofdklasse A overgenomen. Bij de rust hadden  de blauwwitten een 2 -1 voorsprong genomen op hun tegenstander. Na rust werd de voorsprong uitgebouwd. De wedstrijd werd afgesloten met een 4 – 2 overwinning.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Quick Boys op voorsprong. In de zesde minuut werd Patrick Duarte ,in balbezit gekomen op aangeven van Jaap van Duijn,  in het strafschopgebied onderuit gehaald. Strafschop besliste arbiter v.d. Roest. Specialist Maarten Bak wist daar wel raad mee en liet doelman Raymond Dirven kansloos.

Quick Boys had ondanks de harde tegenwind geen problemen om de tegenstander constant onder druk te houden, de blauwwitten hadden veel balbezit en konden veel aanvallen opbouwen, doelpunten bleven vooralsnog uit. Halverwege de eerste helft leek Quick Boys loon naar werken te krijgen toen Jaap van Duijn vanaf de rechterflank een aanval inzette op Maarten Bak passte die de bal niet voor zijn goede voet kon krijgen waardoor deze kans teniet werd gedaan.

Tot dusverre had s.v. Huizen in aanvallend opzicht nog maar bitter weinig laten zien en geen kansen weten te creëren.  Toch wist men met nog ruim een kwartier te spelen de stand weer gelijk te trekken. Onnodig balverlies op het middenveld bracht Sebastian van Cammen wel erg gemakkelijk in balbezit. Hij bleef overzicht houden,  zag doelman Peter Messemaker te ver uit zijn doel staan en plaatste een voor Messemaker onhoudbare lob waardoor s.v. Huizen de stand weer op 1 – 1 bracht. De eerste kans van de gasten resulteerde direct in een doelpunt.

Quick Boys liet zich niet uit het lood slaan door deze tegenvaller en bleef de aanval zoeken, voorlopig nog zonder tot scoren te komen.  De beste kans op weer een voorsprong in de wedstrijd lag bij s.v. Huizen toen Gilermo Pengel aan zijn verdediger ontsnapte en daardoor vrije doorgang op het doel van de tegenstander kreeg. Pengel was zelfzuchtig, ging voor zijn eigen kans en zag een medespeler die in betere scoringspositie stond over het hoofd. Peter Messemaker wist de doelpoging van Pengel te neutraliseren.

Kort daarop kwam Quick Boys weer op voorsprong, weer uit een strafschop na een overtreding op Patrick Duarte die na door Maarten Bak in stelling te zijn gebracht onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen. Weer bemoeide Maarten Bak zich met deze klus en weer dolf doelman Raymond Dirven het onderspit. Tot de rust zou de stand niet verder meer wijzigen. Quick Boys bleef heer en meester in het veld, na de rust zou met de harde wind in de rug de voorsprong verder uitgebouwd moeten worden.

Die voorsprong werd in de tweede helft al snel verder uitgebouwd. Na een combinatie, zoals in de lesboekjes uitgelegd, tussen Maarten Bak en Michael van der Heijden was de laatste niet zelfzuchtig en stelde de zich in een betere scoringspositie bevindende Derek van der Plas in staat zijn doelpuntje in de wedstrijd mee te pikken. Al vroeg in de tweede helft leek Quick Boys s.v. Huizen murw te hebben gespeeld als moesten de blauwwitten wel attent blijven want kort na het doelpunt was ook s.v. Huizen wel heel dicht bij een score na een aanval over links van  Gilermo Pengel die Sebastian van Cammen de bal op een presenteerblaadje aanbood. Van Cammen kwam een teenlengte tekort om zijn voet tegen de bal te krijgen waardoor de score uitbleef.

Toch zou een verdere verhoging van de score niet lang meer op zich laten wachten. Derek van der Plas profiteerde van balverlies in de defensie van de gasten, kreeg daardoor vrije doorgang op het doel van de tegenstander en scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Na wissels bij beide teams liet s.v. Huizen zich meer gelden in de wedstrijd en liet zich, profiterend van een Quick Boys dat inmiddels minder scherp speelde, meer op de helft van de tegenstander zien en wist zowaar tot scoren te komen. Rafa Begeer kreeg wel erg veel vrijheid van zijn verdediger waardoor hij de schade wist te verkleinen tot  2 – 4.

Quick Boys kwam weer bij de les, wist nog meerdere scoringskansen te forceren maar was  ongelukkig in de afwerking waardoor verdere doelpunten uitbleven en  de wedstrijd in een 4 – 2 overwinning eindigde. Een mooie opsteker voor de wedstrijd tegen Voorschoten’97 dat in deze wedstrijdronde koploper Scheveningen een gevoelige nederlaag bezorgde.