Quick Boys verslaat FC Boshuizen: 3-0

De blauwwitten doen goede zaken in het bekertoernooi
Dankzij een regelmatige 3-0 overwinning op FC Boshuizen doet Quick Boys goede zaken in poule 12 van het districtsbekertoernooi van West II. De winst op de formatie van trainer Stefan Roodakkers kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Voor rust brak Thom de Vries de ban, na de doelwisseling waren Jaap van Duijn en Yordi Teijsse trefzeker namens de blauwwitten. Quick Boys wist ook in de zevende wedstrijd van de voorbereiding de ongeslagen status te behouden.

De basisformatie van trainer Ted Verdonkschot was ten opzichte van afgelopen zaterdag op vier plaatsen gewijzigd. Mike Ruijter keerde terug in het centrum van de defensie na een blessure, op het middenveld maakte Ronnie Verplancke zijn entree en voorin stonden Tommy Bekooij en Thom de Vries geposteerd.
In de eerste helft beet FC Boshuizen, vorig seizoen gedegradeerd uit de zondaghoofdklasse, flink van zich af. De Leidenaren waren feller in de duels en durfden de aanval veelvuldig te zoeken. De defensie van de thuisploeg stond echter goed en gaf nauwelijks kansen weg. De grootste mogelijkheid op de openingstreffer was voor Bekooij, die met een kopbal leek te scoren. Tien minuten voor het rustsignaal was het dan wel raak. In een overvol strafschopgebied was De Vries degene die de bal uiteindelijk het laatste zetje wist te geven: 1-0.

Na de doelwisseling, met Milan Hoek voor Harry Zwarthoed, veranderde er in eerste instantie niet veel aan het spelbeeld. FC Boshuizen was met een kopbal van Jesper Neuteboom dicht bij de gelijkmaker, maar de snoeiharde inzet van de gelijkmaker verdween naast het doel van keeper Erwin Friebel. Een dubbele wissel – Yordi Teijsse en Philippe den Hartog kwamen in het veld voor Verplancke en Bekooij – zorgde voor de ommekeer. Zes minuten na de wijziging verdubbelde Jaap van Duijn de voorsprong, nadat De Vries in eerste instantie op de doelman was gestrand: 2-0. Niet veel later volgde de beslissing. Een puntgave voorzet van Den Hartog werd fraai binnengekopt door de andere invaller Teijsse, die zijn vijfde doelpunt van de voorbereiding maakte: 3-0. In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer te scoren, waarna scheidsrechter L.E. Cantineau uit Voorburg voor de laatste keer floot.

Dankzij de overwinning gaat Quick Boys op kop in poule 12 van het bekertoernooi van West II. Het duel tussen GHC en Quick werd afgelast vanwege de overvloedige regenval. Aanstaande zaterdag gaat de formatie van trainer Ted Verdonkschot op bezoek bij zaterdageersteklasser GHC uit Leiden. De laatste bekerwedstrijd van Quick Boys begint om 14:30 uur.