Quick Boys verslaat ook FC Boshuizen: 3-2

De blauwwitten verkijken zich bijna op Leidenaren
Na de overtuigende driepunter op Pancratius heeft Quick Boys ook de tweede poulewedstrijd in het kader van het districtsbekertoernooi van West II in winst weten om te zetten. Op bezoek bij FC Boshuizen wonnen de blauwwitten met 3-2. Chevello de Rijp was met twee treffers de gevierde man aan de zijde van de bezoekers. Dankzij deze overwinning staat Quick Boys met anderhalve been in de volgende ronde. Slechts een ruime nederlaag tegen Alphense Boys, aanstaande zaterdag de tegenstander van de blauwwitten, kan roet in het eten gooien.

De winst tegen FC Boshuizen, die haar eerste bekerduel tegen zondaghoofdklasser Alphense Boys winnend afsloot, kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Na de 0-2 voorsprong twijfelde niemand aan een goede afloop van het duel. Quick Boys speelde weliswaar niet groots, maar had de controle over de wedstrijd. Bovendien gaf de verdediging wederom weinig weg. Toch maakten de Katwijkers het in de tweede helft onnodig spannend.
De openingsfase was voor de blauwwitten. Nadat Maarten Bak een volley over het vijandelijk doel zag belanden, werkte in een de volgende aanvallen van de bezoekers de buitenspelval van FC Boshuizen niet. De Rijp kwam plotseling oog-in-oog met de Leidse doelman te staan. De spits rondde beheerst af en bracht zijn ploeg in de veertiende minuut aan de leiding: 0-1.
Gedurende het restant van het eerste bedrijf werd FC Boshuizen weliswaar steeds brutaler, maar de afweer van de blauwwitten werkte optimaal waardoor goede kansen voor de thuisploeg uitbleven. Richting het einde van de eerste helft greep Quick Boys weer het initiatief. Na een zeer fraaie, individuele actie van De Rijp zag Bak zijn inzet net naast het doel van de thuisploeg verschijnen. Even later werd een aanval over veel schijven bijna gepromoveerd tot doelpunt, maar Hendrik van Beelen kopte de bal rakelings over.

De tweede helft was amper twee minuten oud toen Quick Boys de voorsprong wist te verdubbelen. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd feiloos binnengeschoten door Bak: 0-2. De blauwwitten lieten de teugels vervolgens vieren en hielpen daarmee de Leidenaren, die het geloof in een goed resultaat nog niet hadden opgegeven, in het zadel. Na ruim een uur spelen kwam de beloning voor de aanvallende impulsen van de gastheren in de vorm van de aansluitingstreffer. In een poging de grip op het duel te heroveren, bracht trainer Jos van Eck Derek van der Plas en Tommy Bekooij voor respectievelijk Hendrik van Beelen en Maarten Bak. Niettemin moest de technische staf van de blauwwitten toezien hoe de thuisploeg vijf minuten voor het eindsignaal langszij kwam. Keeper Patrick de Groot had geen antwoord op de halve omhaal van een van de aanvallers van de thuisploeg: 2-2.

Quick Boys had haar antwoord echter direct klaar. De blauwwitten kwamen snel opnieuw op voorsprong. Invaller Bekooij kopte een voorzet van Erkan Sensoy terug op De Rijp, die vervolgens weinig moeite kende om de keeper te verschalken: 2-3. In het slotfase van de wedstrijd kwam de overwinning van de Katwijkers niet meer in gevaar, waardoor de koppositie in de poule werd verstevigd. Met zes punten uit twee duels kan Quick Boys slechts in theorie de volgende ronde nog ontlopen. In het uitduel met Alphense Boys (15:00 uur) zal Quick Boys zich echter van haar beste kant willen laten zien, een week voor de eerste speelronde in de Hoofdklasse A.