Quick Boys verslaat Oranje Wit

Quick Boys – Oranje Wit 2 – 0
Als finale van de ook dit jaar weer goed bezochte Open Dag, waarbij ook de selectie die dit jaar voor de prijzen moet gaan aan het  publiek werd gepresenteerd, werd de oefenwedstrijd tegen zaterdageersteklasser Oranje Wit uit Dordrecht gespeeld.  De wedstrijd werd met een 2 – 0 overwinning afgesloten, een stand die al bij de rust was bereikt.

Quick Boys kwam al snel op voorsprong. Na acht minuten spelen werd op de linkerflank via Tommy Bekooij een aanval  opgezet, deze  plaatste de bal op Erkan Sensoy die de bal in de doelmond plaatste waar Derek van der Plas werd bereikt die verwoestend op doel uithaalde en doelman Raymond Klootwijk kansloos liet.

Dat openingsdoelpunt smaakte naar meer. Quick Boys bleef druk zetten op het doel van de tegenstander. Anton den Haan zag zijn doelpoging voorlangs het doel gaan. Door massaal te verdedigen wist Oranje Wit de schade  beperkt te houden. Quick Boys forceerde meerdere hoekschoppen die geen rendement opleverden.

Ruim halverwege de eerste helft wist Oranje Wit voor de eerste keer in de wedstrijd gevaarlijk te worden toen Ronald Traets vanaf de rechterflank zijn spits aan het werk zette, deze zag geen mogelijkheid deze scoringskans te verzilveren. Kort daarna verhoogde Quick Boys de voorsprong naar 2 – 0. Weer een doelpunt van Derek van der Plas die via Erkan Sensoy in balbezit was gekomen. Weer een paar minuten later leek Derek van der Plas op aangeven van Chevello de Rijp een hattrick te scoren. Met kunst en vliegwerk wist doelman Raymond Klootwijk een 3 – 0 achterstand te voorkomen.

Tot de rust zou de stand niet meer wijzigen. Na de rust begonnen beide coaches met wisselen. Zeker de wissels bij Quick Boys kwamen het spel van de blauwwitten niet ten goede. De dominantie die in de eerste helft van de wedstrijd overduidelijk aanwezig was, was minder zichtbaar.  Quick Boys forceerde nog wel een doe kansen voor zowel  Chevello de Rijp en Erkan Sensoy maar de scherpte ontbrak om die kansen te verzilveren.

Oranje Wit leek zelfs terug te komen in de wedstrijd toen hun spits profiteerde van een balverlies van Geoffrey Galata en daardoor in scoringspositie kwam. Doelman Patrick de Groot wist de schade te voorkomen.  Na een kwartier spelen leek Quick Boys de voorsprong verder te vergroten toen Geoffrey Galata via de ingevallen Vincent Verbond een actie opzette waaruit Erkan Sensoy werd bereikt die zijn doelpoging via de vingers van de ingevallen doelman van Oranje Wit over het doel zag verdwijnen.

Langzaam maar zeker zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder in. Oranje Wit liet zich meer dan in de eerste helft op de speelhelft van Quick Boys zien maar kon niet echt gevaarlijk worden, daar brachten de wissels die aan de lopende band werden ingebracht ook geen verandering in.  Beide teams kwamen niet meer tot scoren waardoor de wedstrijd in een 2 – o overwinning eindigde voor Quick Boys.  Met de komst van een aantal routiniers lijkt Quick Boys defensief uit de zorgen te zijn, de komende weken zal er gepuzzeld moeten worden aan de rest van het team om bij aanvang van de competitie klaar te zijn voor de concurrentie.