Quick Boys verslaat Topklasser HFC EDO

Quick Boys – HFC EDO 3 – 1
Na een snelle voorsprong van de blauwwitten kwam HFC EDO in de loop van de eerste helft uit een strafschop weer op gelijke voet met Quick Boys dat in de tweede helft alsnog de wedstrijd naar zich toetrok.

Als sluitstuk van de geslaagde Open Dag waarin het nieuwe seizoen werd geopend stond de wedstrijd tegen HFC EDO op het programma, de tegenstander tegen wie het vorige seizoen ook al werd geoefend en vorig seizoen promoveerde naar de zondagafdeling van de Topklasse. Volgende week start HFC EDO in competitieverband tegen de kampioen van het vorige seizoen AFC. De blauwwitten hebben nog de tijd tot 6 september a.s. totdat zij in competitieverband een uitwedstrijd tegen Ter Leede moeten spelen.

Quick Boys kende een prima start van de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong toen Jeroen Ketting een voorzet van Jesse Driebergen in de touwen kopte.  HFC EDO probeerde direct wat terug te doen en forceerde een aantal hoekschoppen. Uit één van deze hoekschoppen maakte Jeroen Ketting binnen het strafschopgebied hands, die overtreding werd door arbiter Ruud Bossen bestraft met een penalty voor de gasten.  Jeffrey van de Berg wist dit buitenkansje niet op waarde te schatten en zag geen kans om vanaf elf meter doelman Martijn de Zwart te passeren zodat de tussenstand voorlopig ongewijzigd bleef.  Dezelfde Van de Berg leek een paar minuten later weer kansrijk te worden toen hij zijn vroegere ploegmaat Henry Opoku zijn hielen liet zien om vervolgens op doel af te stevenen om daar weer Martijn de Zwart op zijn weg te vinden.

HFC EDO bleef het blauwwitte doel zoeken maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen die allen niet het voor HFC EDO gewenste resultaat brachten. Aan de andere kant leek Quick Boys na een half uur spelen dicht bij de verdubbeling van de voorsprong toen Thom de Vries nieuwkomer Anthony Bentem aan het werk zette, Bentem mikte de bal naast het doel.

Toch zou HFC EDO de stand in de eerste helft alsnog gelijk trekken. Arbiter Bossen legde voor de tweede maal in deze wedstrijd de bal op de stip, ditmaal na een door hem vastgestelde overtreding van Mike Derlagen op zijn tegenstander. Hoewel Martijn de Zwart in de goede hoek lag moest hij nu zijn meerdere erkennen in Fabian Willemze. Tot de rust leek Quick Boys nog dicht bij weer een voorsprong. De doelpaal bracht uitkomst voor HFC EDO toen Jesse Driebergen een vrije schop na een overtreding op Philippe den Hartog op de paal mikte.

Na de rust kwamen beide tegenstanders in een sterk gewijzigde opstelling terug in het veld. De bordjes waren verhangen. Waar HFC EDO in de eerste helft de bovenliggende partij leek gold dat direct na aanvang van de tweede helft voor Quick Boys dat de tegenstander onder druk zette en op zoek ging naar de winst in deze wedstrijd.

Halverwege de tweede helft werd de verdiende voorsprong bereikt. Thom de Vries zette de aanval op die door Tommy Bekooij werd afgerond.  Een paar minuten later leek het weer raak voor de blauwwitten. Nu werd de actie ingezet door invaller Jaap van Duijn die Tommy Bekooij in stelling bracht wiens doelpoging over het doel verdween.  Quick Boys bleef druk zetten. Jaap van Duijn plaatste een vrije schop over het doel terwijl Yordi Teijsse een paar minuten daarna meer rendement uit zijn doelpoging had moeten halen.

Met nog tien minuten te spelen bepaalde Joey Ravensbergen, weer een invaller, uit een fraaie soloactie waarna hij de bal onhoudbaar in de uiterste hoek van het doel plaatste de uitslag op 3 – 1. Daarna kreeg Aramez Poepon nog een uitgelezen kans om de achterstand van HFC EDO te verkleinen toen hij plotseling geheel vrijstaand op doelman Erwin Friebel kon uithalen maar deze kans niet wist te verzilveren.