Quick Boys wint bij Odin’59 (1-3) – Beelden QBTV nu online!

Quick Boys neemt lastige horde in Heemskerk
Quick Boys heeft in de vooraf als lastig ingeschatte uitwedstrijd tegen Odin’59 goede zaken gedaan door de wedstrijd na een ruststand van 0-1 met 1- 3 overwinning af te sluiten. Gedegen spelend kwam na eenmaal op voorsprong gekomen de zege niet meer in gevaar.

Na aanvang van de wedstrijd ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd. Quick Boys was al in de 2e minuut kansrijk uit een vrije schop terwijl een paar minuten later Odin’59 dicht bij een doelpunt was toen Rick Stals net buiten het strafschopgebied in scoringspositie leek te komen maar de bal niet onder controle kreeg waardoor deze scoringskans teniet ging. Bij deze kansjes zou het voorlopig blijven. Beide tegenstanders zochten elkaars doel, beide verdedigingen wisten van geen wijken.

Quick Boys speelde volgens een behoudend concept en liet Odin’59 geen kans om te counteren. De blauwwitte defensie wist het gevaar van topscoorder Rick Stals neutraliseren.  Odin’59 wist zich mede staande te houden met fysiek spel wat Sem van ’t Hof na 20 spelen een gele kaart opleverde.  Een paar minuten later zou ook Anton den Haan tegen geel aanlopen.

De defensie van Odin’59 gaf weinig weg, toch ging de verdediging na een half uur spelen in de fout waar Quick Boys direct van wist te profiteren. Via Hendrik van Beelen wist Patrick Duarte de bal langs doelman Barry van Dijk het doel in te werken.  Met nog een klein kwartier te spelen leek  Odin’59 uit een hoekschop dicht bij de gelijkmaker, doelman Peter Messemaker wist schade te voorkomen.

Tot de rust zou Quick Boys nog een keer gevaarlijk worden uit een doelpoging uit de 2e linie van Michael van der Heijden die met moeite uit het doel gehouden kon worden door doelman Van Dijk. Tot de rust zou de stand niet meer wijzigen.

Odin’59 begon de 2e helft met 2 wissels. Sem van ’t Hof, na de eerste gele kaart nog steeds op het randje spelend,  en Timothy Verweij waren in de kleedkamer achtergebleven. Zij werden vervangen  door Tim Koops en Ogür Kaya.  Wilde Odin’59 nog een kans maken op een beter resultaat in deze wedstrijd dan zou het behoudende concept waarin de ploeg tot dusverre speelde moeten worden opgegeven, hetgeen ook gebeurde. Daardoor kregen de blauwwitte spitsen meer ruimte en konden daardoor de druk op de Heemskerkse defensie opvoeren.  Quick Boys was de bovenliggende partij maar wist dat nog niet in doelpunten uit te drukken.

Toch moest  Quick Boys attent blijven op de uitvallen van Odin’59 wat na een kwartier spelen dicht bij de gelijkmaker leek, een doelpoging van Rick Stals ging voorlangs. In die fase leek Quick Boys de voorsprong  te verdubbelen. Op links maakte Patrick Duarte een knappe actie om de bal vervolgens af te leggen op Michael van der Heijden, wiens doelpoging eveneens voorlangs het doel ging.  Op de beide flanken trokken beide backs steeds vaker aan het kortste eind bij de aanvallende acties van zowel Patrick Duarte als van Jaap van der Plas, hoewel dat nog steeds niet tot een hogere score leidde.

Met nog een kwartier te spelen plaatste Rowdy Bakker zijn derde en laatste wissel in de wedstrijd. Amper in het veld moest Remko Hoek toezien hoe Quick Boys de voorsprong naar 0 – 2 verhoogde. Op aangeven van zijn assistent floot arbiter v.d. Berg voor hands door Stefan van Dijk in het strafschopgebied. Protesten van de kant van Odin’59 mochten niet baten. Hendrik van Beelen mocht vanaf 11 meter aanleggen om de bal vervolgens onberispelijk langs doelman Van Dijn het doel in te werken.

Quick Boys leek nu op stoom te zijn gekomen en produceerde meerdere doelkansen, een verdere ophoging van de voorsprong leek in de lucht te hangen. Toch wist Odin’59 de achterstand te verkleinen. Nadat Jaap van der Plas gelanceerd vanaf de eigen helft zijn doelpoging maar net naast het doel zag verdwijnen bracht doelman Van Dijk de bal weer snel in het spel, wist met een verre uittrap Rick Stals bereiken die uit het niets de bal het doel inwerkte.

Dat doelpunt inspireerde Odin’59 dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Met nog een kwartier te spelen was Odin’59 dicht bij de 2-2, de bal verdween niet achter de doellijn zodat de score ongewijzigd bleef.  Een paar minuten later stelde Hendrik van Beelen orde op zaken toen hij een loepzuivere assist van Jaap van der Plas verzilverde.

Coach Jos van Eck sloeg vlak voor tijd nog aan het wisselen.  Michael van der Heijden en Patrick Duarte die kort daarvoor nog tegen een gele kaart was aangelopen werden naar de kant gehaald voor Maarten Bak en Kwong Wah Steinrath.  Quick Boys bleef aandringen maar wist net zoals Odin’59 het net niet meer te vinden waardoor de wedstrijd in een 1 – 3 overwinning voor de blauwwitten eindigde.