Quick Boys wint eenvoudig van FC Boshuizen: 0-5

In Leiden namen de blauwwitten na rust afstand van de zondageersteklasser
Vanavond stond de tweede districtsbekerwedstrijd op het programma. Quick Boys reisde af naar Leiden om aan te treden tegen FC Boshuizen. De zondageersteklasser hield de blauwwitten tot aan de rust van scoren af, maar moest in de tweede helft lijdzaam toezien hoe de formatie van trainer Wilfred van Leeuwen uitliep naar een 0-5 overwinning. Dankzij deze driepunter heeft Quick Boys slechts een kleine, theoretische kans om de tweede ronde van het bekertoernooi mis te lopen.

Keeper Martijn de Zwart kreeg tegen FC Boshuizen de kans om te laten zien wat hij waard is. Voor hem vormden Sven Onclin, Niels van Duijn, Dustin Huisman en Marciano Kastoredjo de laatste linie. Derek van der Plas, Sander van der Horst en Michael van der Heijden bewaakten de balans op het middenveld, terwijl Jaap van Duijn, Chima Onyeike en Patrick Duarte voor de doelpunten moesten gaan zorgen.
Treffers vielen echter niet te noteren voor rust. De blauwwitten waren weliswaar heer en meester aan de Boshuizerkade, maar het verschil kon vooralsnog niet worden gemaakt. Het baltempo lag te laag om de Leidenaren van hun stuk te kunnen brengen. De bezoekers kregen echter wel verschillende kansen om op voorsprong te komen. Duarte was met enkele kopballen gevaarlijk, terwijl een treffer van Onyeike wegens buitenspel werd afgekeurd. Omdat de thuisploeg geen enkel moment voor gevaar kon zorgen, was de doelpuntloze ruststand een logisch gevolg.

Ondanks de overvloedige regenval in de pauze kon de wedstrijd na de thee gewoon worden hervat op de goede grasmat. De blauwwitten moesten uit een ander vaatje gaan tappen om dit bekerduel in winst om te kunnen zetten. Al snel na de doelwisseling wist Quick Boys de ban te breken. Jaap van Duijn veroverde de bal op de helft van FC Boshuizen en mocht vervolgens op de keeper van de thuisploeg afstevenen: 0-1. Diezelfde speler vergrootte even later de marge. Het jonge talent werd aan de rechterkant weggestuurd en verschalkte de sluitpost van FC Boshuizen met een fraaie stift: 0-2.
Quick Boys was los en legde aanmerkelijk beter spel op de mat dan voor de pauze. Een waar bombardement op het doel van FC Boshuizen volgde. Invaller Dick van der Toorn – de buitenspeler kwam in het veld voor Patrick Duarte – was verantwoordelijk voor de derde treffer van de avond. Vervolgens was Jaap van Duijn weer aan de beurt. De rechtsbuiten ontsnapte aan de buitenspelval, omspeelde de Leidse doelman en schoof zijn derde en Quick Boys’ vierde treffer van de avond. De in de slotfase aan de blauwwitten toegekende strafschop werd eveneens benut door Jaap van Duijn die daarmee zorgde voor het slotakkoord.

DHC, afgelopen zaterdag nog de tegenstander van Quick Boys, won op dezelfde avond met grote cijfers van DSO (8-2). De ploeg uit Zoetermeer is op haar beurt de volgende opponent van de blauwwitten, aanstaande zaterdag om 15:00 uur op sportpark Nieuw Zuid. Tussendoor speelt het eerste elftal de zogenaamde veilingwedstrijd tegen een elftal bestaande uit supporters. Dit duel vindt plaats op donderdagavond en vangt aan om 20:45 uur.