Quick Boys wint met 1-0 van Voorschoten ‘97

In de laatste vriendschappelijke wedstrijd voordat de competitie 2009-2010 begint, winnen de blauw witten met het kleinst mogelijke verschil van Voorschoten ’97.
Onder prima weersomstandigheden wordt er begonnen in een toch wel verrassende opstelling met de ontbrekende aanvoerder Robert Jan Ravensbergen, Chima Onyeike (ziek) en Dustin Huisman. Centraal achterin speelt Sander van der Horst, in de spits Roel de Vries, Maarten Bak op “10”, Hendrik van Beelen (die de aanvoerdesband draagt) daarachter met op het middenveld Derek van der Plas. Het doel wordt verdedigd door Martijn de Zwart; zijn handblessure is genezen. Het eerste kwartier hanteert Quick Boys een hoog baltempo dat in het tweede deel van de eerste helft wegebt. De Voorschotense groen gelen komen deze wedstrijd niet tot opvallende acties met als gevolg dat Martijn nauwelijks handelend behoeft op te treden. Quick Boys weet gedurende de eerste helft vrijwel geen uitgespeelde kansen te creëeren met als resultaat een logische 0 – 0 ruststand.

Na de rust blijft Roel in de kleedkamer achter, gaat Hendrik in de spits spelen met op het middenveld de ingebrachte Jan Schaap.

Evenals voor de rust is Quick Boys ook na de rust sterker dan Voorschoten ’97 zonder overigens tot goed voetbal te komen. Na een 20-tal minuten wordt Marciano Kastoredjo, vanwege een spierblessure, vervangen door Dustin Huisman. Opvallend na een kwartier.is de vrijwel complete Voorschotense elftalvervanging. Een dergelijke “wisseling van de wacht” zelfs in deze fase van een vriendschappelijke wedstrijd kan als verbazingwekkend worden gezien. Zo’n 10 minuten voor tijd wordt Sven Onclin (opnieuw een aantal snelle rushes op de rechterflank) vervangen door Robert Jan Ravensbergen. Enkele minuten daarna scoort de van links komende Erik Homan, met een prachtig schot van zo’n 25 meter in de rechterbovenhoek, de enige goal van de wedstrijd.

Dinsdagavond 1 september speelt Quick Boys de laatste poule districtsbekerwedstrijd tegen het Naaldwijkse Westlandia. De wedstrijd begint om 20.00 uur.