Quick Boys wint oefenduel tegen Swift

Quick Boys – Swift 3 – 1
Op een zaterdag waarop door de KNVB de inhaalduels waren gepland oefende Quick Boys dat niet hoefde in te halen tegen eersteklasser Swift uit Amsterdam. Na een ruststand  van 1 – 1 wist Quick Boys in de tweede helft  een 3 – 1 voorsprong op  te bouwen. Alle doelpunten werden gescoord door Jeroen Ketting.

Met de komende trainer Ted Verdonkschot op de tribune kwamen de blauwwitten na ruim vijf minuten spelen bij de eerste doelkans op voorsprong door een bekeken doelpunt van Jeroen Ketting die met een lob doelman Bogdan Constantin kansloos liet.

Quick Boys zette druk tegen een tegenstander die zich niet ingroef maar voorlopig nog niet tot doelkansen kwam. Na twintig minuten spelen  leek Michael van der Heijden de voorsprong verder uit te bouwen,  doelman Constantin wist zijn team voor een hogere achterstand te behoeden. De bal werd direct in het spel gebracht, Swift bouwde een aanval op waarbij Bilal El Amrani Mike Philippo verraste, in scoringspositie kwam en doelman Patrick de Groot kansloos liet.

Tot de rust zouden beide teams nog scoringskansen  creëren. Eerst wist Tim Steij ondanks een vrije doorgang op doelman De Groot zijn team niet op voorsprong te zetten.  Later zag Derek van der Plas zijn doelpoging alsnog door een verdediger geblokkeerd worden.  Vlak voor rust leek Jeroen Ketting zijn team op voorsprong te kunnen zetten toen Derek van der Plas op Ketting aflegde, Ketting miste waardoor de teams met een 1 – 1 tussenstand aan de thee gingen.

Na de rust keerden bij Quick Boys een aantal spelers niet meer terug in het veld, alle reserves kregen speeltijd. Er ontwikkelde zich een open wedstrijd waarbij beide teams op zoek gingen naar doelpunten.  Na ruim een kwartier spelen scoorde Jeroen Ketting op aangeven van Jaap van der Plas vanaf de linkerflank met het hoofd zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Met nog een paar minuten te spelen leek Swift weer op gelijke voet te komen met Quick Boys toen Stefan Roos op doel uithaalde, de ingevallen doelman Kevin Sip wist zijn doel knap schoon te houden.  Quick Boys zou tot het einde van de wedstrijd nog twee keer gevaarlijk worden. Eerst ontsnapte Swift nog bij een doelpoging van Yuri Guijt op aangeven van Jeroen Ketting, een paar minuten later was doelman Constantin kansloos bij een kopbal van weer Jeroen Ketting op aangeven van weer Jaap van der Plas waarbij de eindstand werd bepaald op 3 – 1.