Quick Boys wint overtuigend van DSO: 6-1

De blauwwitten als poulewinnaar door naar de volgende ronde districtsbekertoernooi West II
Quick Boys heeft vanmiddag ook de derde poulewedstrijd van de eerste ronde van het districtsbekertoernooi van West II winnend afgesloten. Tegenstander DSO uit Zoetermeer kreeg met 6-1 klop van de blauwwitten. Quick Boys gaat als poulewinnaar door naar de volgende ronde. De wedstrijd tegen de zaterdageersteklasser was de laatste test in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Voorschoten’97.

Trainer Wilfred van Leeuwen koos voor dit duel voor Peter Messemaker als doelman. Voor hem vormden Sven Onclin, Niels van Duijn, Dustin Huisman en Marciano Kastoredjo de laatste linie. Het middenveld bestond uit Robert-Jan Ravensbergen, Hendrik van Beelen en Michael van der Heijden. In de voorste linie moesten Jaap van Duijn, Chima Onyeike en Maarten Bak voor de doelpunten gaan zorgen.
Het duurde even voordat het duel echt op gang kwam. Quick Boys had, zoals verwacht, voordurend een overwicht, maar had moeite een opening te vinden in de defensie van de ploeg uit Zoetermeer. Na een kwart wedstrijd spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Nadat Bak zijn inzet via de onderkant van de lat weer het speelveld in zag stuiteren, scoorde Onyeike in de rebound: 1-0.
Niet veel later verdubbelde Quick Boys de voorsprong. Wederom was Onyeike de gevierde man. De sterke spits schoof de bal beheerst in de hoek. In het restant van de eerste helft hielden de gasten de schade beperkt. Echt gevaarlijk kon DSO ook niet worden, doelman Messemaker hoefde zich slechts in te spannen voor een enkele terugspeelbal.

Na de doelwisseling kwam Quick Boys snel op een grotere voorsprong. Bak controleerde een voorzet van Niels van Duijn eerst met de borst aan en schoot het speeltuig vervolgens snoeihard tegen de touwen: 3-0. Vijf minuten later kreeg DSO een strafschop nadat keeper Messemaker volgens scheidsrechter P. Oskam uit Rijswijk in de fout was gegaan. Niels Schoonen hield zijn hoofd koel en benutte de elfmetertrap feilloos.
Trainer Van Leeuwen bracht vers bloed binnen de lijnen door Derek van der Plas en Patrick Duarte in te brengen voor respectievelijk Hendrik van Beelen en Chima Onyeike. Een minuut na zijn entree liep Derek van der Plas een scherpe voorzet van Jaap van Duijn tegen de touwen: 4-1.
Een kwartier voor tijd pikte Jaap van Duijn zelf ook zijn doelpuntje mee. Een fraaie aanval werd door de wederom sterk spelende buitenspeler netjes afgerond. In de tweeëntachtigste minuut schoot Jaap van Duijn de bal van buiten het strafschopgebied met zijn linkerbeen tegen de touwen: 6-1. Hierna werd de rechtsbuiten gewisseld voor Jaap van der Plas. Laatstgenoemde maakte derhalve zijn rentree na maandenlange blessureleed.

In de laatste minuten vielen geen doelpunten meer. Dankzij deze overwinning kwalificeerde Quick Boys zich als winnaar van poule 11 voor de volgende ronde. Een goede generale voor de formatie van Van Leeuwen in aanloop naar de seizoensouverture tegen Voorschoten’97. Quick Boys lijkt klaar voor de competitie en hoopt met deze voorbereiding een goede basis te hebben gelegd voor een succesvol seizoen.