Sparta Nijkerk en Quick Boys delen de punten

Sparta Nijkerk – Quick Boys 2 – 2
Quick Boys heeft precies een week kunnen genieten van de koppositie.  Al vroeg in de wedstrijd kwam Sparta Nijkerk op voorsprong, die een paar minuten later al weer teniet werd gedaan door de blauwwitten. In de loop van de tweede helft kwam Sparta Nijkerk weer op voorsprong, die met nog een kwartier te spelen door een onhoudbaar schot van Michael van der Heijden weer teniet werd gedaan.

Amper in de wedstrijd leek Sparta Nijkerk al op voorsprong te komen toen Niels Vlugt, randje buitenspel, in balbezit kwam en zou moeten scoren. Peter Messemaker wist de vaart uit het schot te krijgen waardoor de bal alsnog van de doellijn kon worden weggewerkt.

Quick Boys zou gewaarschuwd moeten zijn, deze ambitieuze tegenstander ging voor de winst en had er veel voor over dit doel te realiseren.  Daarbij werd Sparta Nijkerk in het zadel geholpen door de blauwwitte verdediging die de tegenstander teveel ruimte bood. Na vijf minuten spelen wat het weer Niels Vlugt die de openingstreffer op zijn slof had, weer bracht doelman Messemaker uitkomst voor zijn team. Een paar minuten later trof Sparta Nijkerk, profiterend van de ruimte die  men wist te creëren, wel doel.  Maurice van der Wilt scoorde de 1 – 0 voor Sparta Nijkerk.

Eindelijk leek Quick Boys wakker geschud en wisten de blauwwitten vanaf de aftrap via Michael van der Heijden een aanval op te zetten en Maarten Bak te bereiken. De laatste werd binnen de beruchte lijnen ten koste van een stafschop en een gele kaart naar de grond gewerkt door Thomas Amende. Specialist Maarten Bak bemoeide zich met de strafschop, op zijn kenmerkende wijze werkte Bak de bal langs doelman Kevin Rijnvis. Arbiter annuleerde de goal, de strafschop zou in zijn ogen niet in een vloeiende beweging zijn genomen. Derek van der Plas mocht in de herkansing alsnog aanleggen, snoeihard werkte hij de bal in de touwen. In de consternatie had Maarten Bak wel een gele kaart voorgeschoteld gekregen.

De wedstrijd had een grimmig karakter gekregen wat halverwege de eerste helft resulteerde in een rode kaart voor Thomas Vossebelt die ter hoogte van de middenlijn een aanslag pleegde op de enkels van van Jaap van der Plas. In de tussentijd waren beide tegenstanders nog kansrijk geweest. Eerst Stefan Frederiksen die vanaf de rechterflank Pascal van der Plas wist te passeren om vervolgens hard op doel uit te halen, weer bracht doelman Messemaker uitkomst. Diens collega van Sparta Nijkerk had de hulp van de deklat nodig bij een doelpoging van Michael van der Heijden.

Terwijl de backs van Quick Boys zich met moeite konden handhaven tegen hun opponenten was de opbouw bij de aanvallen van de blauwwitten te onzorgvuldig om Sparta Nijkerk onder druk te krijgen.  Met nog tien minuten te spelen stond Niels Buitenhuis plotseling vrij voor doelman Messemaker. Buitenhuis haalde geen rendement uit deze mogelijkheid. Tot de rust plaatste Quick Boys nog een offensief maar wist de tegenstander niet onder druk te krijgen.

Gino Louwers bleef in de kleedkamer achter, Robin Faber nam zijn stek in op de rechtsbackpositie.  Quick Boys drong aan maar bleef onmachtig de defensie van Sparta Nijkerk onder druk te zetten. Die defensie kon zich veel permitteren. Na de verstrekte strafschop zag  arbiter De Lima Schepens teveel door de vingers, waardoor het torpederen van Kwong Wah Steinrath onbestraft bleef.

Sparta Nijkerk, het was de ploeg niet aan te zien dat men met een man minder speelde, wist bij de snelle counters veel druk op het doel van de tegenstander te zetten en wist constant eenvoudig de vrije man te vinden. Dat leidde na vijf minuten spelen tot de nieuwe voorsprong voor de thuisploeg toen Stefan Frederiksen met een schot in de korte hoek een via de linkerflank opgezette aanval afrondde.

Die nieuwe achterstand kwam hard aan bij de blauwwitten die de aanval bleven zoeken maar te maken hadden met backs die hun tegenstander weinig ruimte boden waardoor alle aanvallen via het overvolle centrum verliepen. Daar zouden de wissels die in de loop van de wedstrijd worden gebracht weinig verandering in brengen. Na een kwartier spelen leek Stefan Frederiksen, weer profiterend van de geboden ruimte, de score naar 3 – 1 te tillen, weer voorkwam Peter Messemaker een doelpunt.

Toch zou Quick Boys de inzinking te boven komen.  Na doelpogingen van invaller Patrick Duarte, hij plaatste de bal net naast het doel en van Michael van der Heijden die zijn doelpoging gesmoord zag worden wist Van der Heijden met nog een kwartier te spelen met een snoeihard schot zijn team weer langszij Sparta Nijkerk komen.

Beide teams gingen nu volop voor de winst. Voor beide doelen deden zich nog hachelijke momenten voor, ook nog in de ruim bemeten extra speeltijd.  Tot scoren kwam men niet meer waardoor de punten gedeeld moesten worden.