Ter Leede wint derby

Quick Boys – Ter Leede 1 – 2
Quick Boys heeft zich een slechte dienst bewezen door de derby tegen Ter Leede te verliezen. De blauwwitten kwamen in de loop van de eerste helft terecht op voorsprong, in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Quick Boys kwam er niet meer aan te pas en moest toezien hoe de Sassenheimers de winst naar zich toetrokken.

Quick Boys had in de eerst helft het beste van het spel. Ter Leede beperkte zich tot verdedigen, de counter moest  Ter Leede uitkomst bieden.
Ondanks het verdedigende spel van Ter Leede wist Quick Boys in de loop van de eerste helft meerdere doelkansen te creëren.  Na amper tien minuten spelen bracht Raydell Kewal uitkomst voor zijn team toen hij een doelpoging van Tommy Bekooij van de doellijn wegwerkte.  Uit een moeilijke hoek wist Bekooij op aangeven van Derek van der Plas toch op doel uit te halen.

Een paar minuten later leek Quick Boys bij de opening van de score toen Jaap van der Plas die in balbezit was gekomen door Anton den Haan een doelpoging waagde. De verraste doelman Serge van den Ban zag tot zijn geluk de bal naast het doel verdwijnen.

Halverwege de eerste helft kwam Quick Boys verdiend op voorsprong door een doelpunt van Derek van der Plas. Op de linkerflank had Tommy Bekooij een aanval opgezet met Jaap van der Plas waarbij  de laatste erin in slaagde de bal pasklaar op het  hoofd van Derek van der Plas te leggen die de bal onhoudbaar in de uiterste hoek van het doel plaatste.  Met nog een kwartier te spelen zou Quick Boys nog een keer gevaarlijk worden bij een doelpoging van Tommy Bekooij die zijn doelpoging over de deklat getikt zag worden.

Ter Leede gaf de verdedigende spelwijze nog niet op en bleef op de counter loeren. Quick Boys drong aan maar kwam niet verder dan het forceren van meerdere hoekschoppen die niet tot het voor de blauwwitten gewenste resultaat leidden. Met de rust in zicht zocht Ter Leede alsnog het  offensief maar slaagde er niet in om doelkansen te creëren. Quick Boys ging rusten met een 1 -0  voorsprong.

Ter Leede had in de rust inspiratie opgedaan om alsnog een poging te wagen de wedstrijd naar zich toe te trekken.  Kort na de hervatting liet Mike Philippo zich door zijn tegenstander verrassen die daardoor gelegenheid kreeg de bal  op Yordi Teijsse af te leggen die hiervan direct profiteerde en doelman Patrick de Groot kansloos liet.

Ter Leede was geïnspireerd door de gelijkmaker en zocht steeds vaker het doel van Quick Boys dat geen kans zag het initiatief in de wedstrijd weer naar zich toe te trekken om de druk weer bij Ter Leede te leggen en voorlopig niet verder kwam dan een doelpoging van Derek van der Plas die net naast het doel belandde.

Ter Leede zette steeds meer druk op het doel van de blauwwitten die moesten toezien hoe de tegenstander wel doelkansen creëerde. Zowel Robert Steemers als Yordi Teijse hadden hun team op voorsprong moeten zetten maar wisten hun doelkansen niet op waarde te schatten.

Inmiddels liepen de blauwwitten achter de feiten aan, onderlinge duels werden niet gewonnen.  Ter Leede rook de winst en drong steeds feller aan. De wissels van coach Jos van Eck brachten  geen verlichting  voor Quick Boys.

Met nog een kwartier te spelen kwam Ter Leede op voorsprong. Weer een doelpunt van Yordi Teijsse die uit een vrije schop alle ruimte kreeg om de bal op doel te plaatsen om  Patrick de Groot weer kansloos te laten.

Die achterstand gaf Quick Boys geen inspiratie om tenminste een punt uit deze wedstrijd te halen. De blauwwitten bleven onmachtig een doelkans te forceren, zodat Ter Leede de winst naar zich toe kon trekken.