Van Fruchten redt punt voor Quick Boys

Quick Boys – SVV Scheveningen 1 – 1
Ruim in de blessure tijd, met tien man in het veld, wist Quick Boys alsnog de gelijkmaker  af te  dwingen. Na in de eerste helft het betere spel op het veld te hebben gebracht, moesten de blauwwitten toezien hoe in de tweede helft SVV Scheveningen het initiatief naar zich toe trok, halverwege op voorsprong kwam maar in het zicht van de haven alsnog de punten met de tegenstander moest delen.

Quick Boys had door de overwinning bij TOGR de koplopers weer in het zicht gekregen, nu was het in de thuiswedstrijd tegen SVV Scheveningen zaak aan te klampen bij de koplopers. SVV Scheveningen dat zich voor aanvang van het seizoen stevig had geroerd op de spelersmarkt en met de nodige ambities het seizoen was begonnen kende een mindere voorbereiding, thuis werd met 1 – 3 verloren van RVVH. Beide tegenstanders wisten dat in iedere competitieronde door de concurrentie punten worden verloren, winst in deze wedstrijd zou inhouden dat men alles in eigen hand zou kunnen houden.

Coach Jasper de Muijnck moest improviseren. Dat zowel Hendrik van Beelen en Dustin Huisman zouden ontbreken was hem bekend. Tijdens de warming-up bleek Chima Onyeike toch niet fit genoeg om de wedstrijd te kunnen aanvangen. Het ontbreken van deze dragende speler moest worden gecompenseerd door het brengen van Bennie van Fruchten, die nog maar een paar speelminuten achter zijn naam had dit seizoen.

De eerste helft was ronduit saai. Beide teams hadden erg veel tijd nodig om elkaar af te tasten en wisten weinig kansen te creëren.  Quick Boys had teveel tijd nodig bij de opbouw van de aanvallen, er werd teveel met de bal gelopen in plaats de bal het werk te laten doen. Pas halverwege de eerste helft kwam Derek van der Plas in scoringspositie.  Oog in oog met doelman Danny de Koning kon hij op doel uithalen. De Koning bevond zich in de baan van het schot en wist de bal het doel uit te werken.  Het zou nog tien minuten duren voordat Quick Boys weer zo dicht bij een doelpunt was.  Vanaf de linkerflank plaatste Bennie van Fruchten een pass op Maarten Bak die de bal voor het intikken leek te hebben. Bak tikte de bal net naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Quick Boys was tot dusverre niet verder gekomen dat het afdwingen van een aantal hoekschoppen. Tegenstander SVV Scheveningen was zelfs daar niet toe in staat gebleken.  Met nog een kleine tien minuten te spelen waren de Scheveningers voor de eerste maal gevaarlijk toen oudgediende Rick Hoogendorp een lepe steekpass plaatste op Stefan Huisman. De laatste plaatste de bal voorlangs  het doel.

Tot de rust wisten beide teams niet tot scoren te komen, in de rust zou inspiratie moeten worden opgedaan om daar verandering in te brengen.  SVV Scheveningen zou verder spelen zonder Stefan Huisman, hij werd vervangen door Marvin Nieuwlaat.

De tweede helft zou een ander spelbeeld laten zien. SVV Scheveningen had in de gaten gekregen dat er wellicht meer uit de wedstrijd te halen zou zijn dan een gelijk spel. Men had de schroom van zich afgeworpen en  liet zich meer gelden in offensief opzicht.  Al snel leek dat zijn vruchten af te werpen toen Rick Hoogendorp,uit buitenspelpositie,  op doel kon uithalen. Hoogendorp plaatste de bal op de deklat, Quick Boys was ontsnapt aan een snelle  achterstand.

De blauwwitte defensie kwam steeds verder onder druk te staan. Waar scheidsrechter De Witte in de eerste helft geen kaarten had getrokken liepen binnen amper een kwartier Derek van der Plas, Jan Schaap en Sven Onclin tegen een gele kaart aan.

Quick Boys kwam niet meer toe aan aanvallen en moest toezien hoe het initiatief volledig bij de tegenstander was komen te liggen. Na een kwartier spelen werd Marvin Nieuwlaat in stelling gebracht door Gino Lauwers.  Een stijlvolle redding van doelman Martijn de Zwart voorkwam een achterstand van zijn team.  Nog steeds was bij Quick Boys sprake van een te trage opbouw waardoor de blauwwitten maar niet in staat bleven de tegenstander te verrassen.

Bijna halverwege was er weer een uitgelezen moment voor SVV Scheveningen de score te openen toen Rick Hoogendorp de bal panklaar neerlegde voor  Daniël da Cruz. Weer werd Quick Boys door een knappe redding van Martijn de Zwart in de wedstrijd gehouden.

Een paar minuten later moest De Zwart  het onderspit delven. Vanaf de linkerflank passte  Daniël da Cruz op Marvin Nieuwlaat die deze niet te missen kans de touwen inwerkte. Quick Boys had het onheil over zich heen geroepen, men had zich teveel onder druk laten zetten. SVV Scheveningen rook de kansen en wist er eindelijk een van te benutten.

In plaats van door te drukken liet SVV Scheveningen zich terug zakken waardoor de blauwwitten de gelegenheid kregen zich terug te knokken in  de wedstrijd. De achterstand had de blauwwitten wakker geschud. Met nog ruim een kwartier te spelen zette Maarten Bak een aanval op die door Bennie van Fruchten werd afgerond. Van Fruchten plaatste zijn schot net naast de paal. Een uitgelezen gelegenheid om de schade weer te herstellen werd niet benut.

Bij Quick Boys werden de wissels gebracht. De tegenvallende Erik Homan werd naar de kant gehaald voor Sander van der Horst. Ook Jan Schaap werd gewisseld, zijn plaatsvervanger was Roel de Vries.   Laat in de wedstrijd maakte Dick van der Toorn zijn debuut in de hoofdmacht van Quick Boys. Hij viel in voor Jaap van der Plas.

De zorgen voor Quick Boys werden nog groter toen Sven Onclin tegen zijn tweede gele kaart in de wedstrijd opliep waardoor hij vroegtijdig mocht gaan douchen.  Quick Boys speelde nu achterin  één op één waardoor de gasten bij de counters wel heel erg veel ruimte kregen.  Met officieel nog vijf minuten te spelen leek SVV Scheveningen helemaal op rozen te komen zitten toen Daniël da Cruz de bal voor het intikken leek te hebben. Da Cruz moest zijn meerdere erkennen in Martijn de Zwart die voor de zoveelste keer in deze wedstrijd zijn team op de been hield.

Toch leek er geen vuiltje aan de lucht voor SVV Scheveningen om met de winst op zak Nieuw Zuid te verlaten. Ver in de blessuretijd leek men zelfs de 0 – 2 op het scorebord te kunnen laten aantekenen, ware het niet dat men te laconiek met de kans omging. Die laconieke houding zou de gasten zo laat in de wedstrijd alsnog opbreken. In een alles of niets offensief trok Quick Boys naar voren op zoek naar de gelijkmaker.

Na vijf minuten spelen in de blessuretijd  maakte invaller Roel de Vries een actie op rechts en wist de bal met een strak schot over de grond in de voeten te plaatsen van Bennie van Fruchten die de bal in  het doel wist te drukken.  Hoewel niet verdiend had Quick Boys alsnog een punt veroverd in de wedstrijd.

In de komende wedstrijd is Capelle de tegenstander. Een tegenstander die momenteel furore maakt in de Hoofdklasse A. Tot dusverre heeft Capelle nog geen punt verspeeld en mag men zich na al na zes speelronden periodekampioen noemen.  De Capellenaren scoren er lustig op los en incasseerden nog maar acht tegendoelpunten. Wil Quick Boys daar een goed resultaat willen neerzetten dan zullen de blauwitten uit een ander vaatje moeten tappen dan in de wedstrijd tegen SVV Scheveningen.