Weer geen punten voor Quick Boys

Quick Boys – v.v. Noordwijk 2-4
Voor de zoveelste maal dit seizoen moest Quick Boys de punten aan de tegenstander laten. In de duizendste wedstrijd op het hoogste niveau van het zaterdagamateurvoetbal kwam Quick Boys er tegen oude bekende v.v. Noordwijk niet aan te pas. De gasten wisten binnen een minuut op voorsprong te komen, die mentale klap kwamen de blauwwitten niet meer te boven. De rest van de wedstrijd liep men achter de feiten aan.

De belangen waren groot voor Quick Boys. Nog steeds was de blik gericht op een klassering bij de eerste vier zodat promotie naar de Topklasse direct zou plaatsvinden. In de vorige wedstrijd werd duur puntverlies geleden tegen FC Lisse, terwijl tegenstander v.v. Noordwijk in die speelronde moraal had opgedaan  door de thuiswedstrijd met tien man toch winnend  af te sluiten tegen RVVH.  Voor Quick Boys was winst hoe dan ook noodzakelijk om toch weer aansluiting bij de top te kunnen vinden.

Al in de eerste minuut werd  Quick Boys al met de neus op de feiten gedrukt toen Joost Leonard een voorzet van een medespeler afrondde. Die medespeler ontmoette wel heel erg weinig tegenstand van de blauwwitte verdediging zodat hij makkelijk de bal op Leonard kon passen.

Quick Boys leek al weer snel orde op zaken te stellen. Vanaf de aftrap werd direct de aanval gezocht wat resulteerde in twee hoekschoppen. Bij de laatste hoekschop wist een verdediger van de gasten de bal uit het doel weg te werken. Toen was het gedaan met de dadendrang van de thuisploeg die moest toezien dat de gasten volop profiteerden van de harde wind in de rug. Optisch leek het een gelijkopgaande wedstrijd al liep Quick Boys zich constant stuk op de solide verdediging van de v.v. Noordwijk die  door  vroeg storen en kort dekken het venijn uit de offensieve acties van de thuisploeg wisten te halen. Ondertussen moest Quick Boys toezien hoe de gasten met hun uitvallen constant dreiging op de blauwwitte defensie hielden.

Halverwege de eerste helft zou de voorsprong van v.v. Noordwijk naar 0 – 2  oplopen. Balverlies op het middenveld door Derek van der Plas zorgde ervoor dat uiteindelijk Bram Meurs in balbezit kwam. Ver van het vijandelijk doel verwijderd plaatste hij een schot op doel dat onhoudbaar  voor doelman Martijn de Zwart in de uiterste hoek van het doel belandde.  De gasten bleven druk zetten op het doel van de tegenstander.  Kort na op 0 – 2 achterstand te zijn gekomen ontsnapte Quick Boys aan een 0 – 3 achterstand, weer moest worden vastgesteld dat de verdediging er niet goed uitzag.   Met nog een kleine tien minuten te spelen ontsnapte Quick Boys weer aan een grotere achterstand toen een schot uit de tweede linie op de deklat uiteenspatte.  Terwijl  v.v. Noordwijk volop profiteerde van de harde wind in de rug bleef Quick Boys constant achter de feiten aanlopen en maar geen gelegenheid zag te wedstrijd te laten kantelen.

In de extra speeltijd van de eerste helft kwam v.v. Noordwijk op een 0 – 3 voorsprong. Een vrije schop werd het strafschopgebied in gepompt, kwam terecht bij Joost Leonard die Martijn de Zwart voor de derde keer in deze wedstrijd de bal uit het net liet vissen.

In de rust de ondankbare taak voor interim-coach Leen van der Plas zijn team te motiveren een haast onmogelijke achterstand alsnog ongedaan te maken.  Hendrik van Beelen die in de eerste helft een blessure had opgelopen en Sven Onclin die in de eerste helft niet uit de verf kwam en ook al tegen een gele kaart was opgelopen bleven in de kleedkamer achter. Hun stek werd ingenomen door Jaap van der Plas en Sander van der Horst. In hoeverre deze wissels de kentering zouden kunnen forceren was maar de vraag, Quick Boys leek meer  behoefte te hebben aan een breekijzer die  gaten in defensie van de tegenstander zou weten te kunnen forceren.

Na vijf minuten spelen wist Niels van Duijn, hij was verhuisd van het middenveld naar de rechtsbackpositie, te profiteren van een van de weinige steken die de defensie van v.v. Noordwijk liet vallen en kon de bal de touwen in te jagen.  Toch bleek dit doelpunt onvoldoende inspiratie te bieden  om door te jagen op een verdere verkleining van de achterstand. Na bijna een kwartier spelen  leek Derek van der Plas, inmiddels verhuisd naar de spitspositie, dicht bij de 2 – 3. De kans was niet besteed aan Van der Plas, hij joeg de bal het zijnet in.

Ook Eric Homan werd na de kant gehaald, hij wist niet te overtuigen in de wedstrijd. Zijn stek werd ingenomen door Dick van de Toorn.  Kort na de wissel leek Derek van der Plas weer dicht bij een doelpunt, hij moest toezien hoe zijn doelpoging buiten het strafschopgebied werd gekeerd door doelman Michel van Kasteren. De vrije schop die uit deze overtreding volgde leidde tot niets. Quick Boys speelde inmiddels vol in de aanval, maar moest wel rekening blijven houden met de uitvallen van de tegenstander die de blauwwitte verdediging de nodige problemen bleven geven.

Halverwege de tweede heft vergrootte Mitchell Beijersbergen de problemen van Quick Boys nog verder door uit een hoekschop de bal het doel in te werken. Hoewel goalie Martijn de Zwart er niet goed uitzag bij deze goal mag de blauwwitte verdediging door Beijdersbergen zoveel ruimte te geven zich deze vierde goal aanrekenen.

Een paar minuten later bracht invaller Dick van de Toorn de stand op 2 – 4. Hij wist de bal uit een hoekschop het doel in te werken.  Quick Boys bleef aandringen om de schade alsnog te kunnen beperken, maar kwam aanvallend tekort om een vuist te maken tegen de roodwitte defensie. Intussen was men ook bij v.v. Noordwijk aan het wisselen geslagen, wissels die het team niet verzwakten. Vlak voor tijd ontsnapte Quick Boys aan de 2 – 5 nederlaag toen invaller Steve Promes bij een uitgespeelde aanval de bal snoeihard op de paal deed belanden.

Quick Boys heeft in de wedstrijd tegen v.v. Noordwijk aangetoond dat de aspiraties om in het komende seizoen in de Topklasse te kunnen spelen voorlopig de ijskast in kunnen. Weer bleek er geen team op het veld te staan dat in staat is de tegenstander de wil op te dringen. Aanvallend kwam men er niet aan te pas, terwijl er weer steken vielen op defensief gebied met alle gevolgen van dien.  Om wat voor reden ook blijkt men niet in staat dat voetbal op de mat te leggen wat nodig is om zich bij de eerste vier te kunnen plaatsen.  Alleen de wens om zich voor die klasse te plaatsen is onvoldoende. Die plaatsing kan slechts met inzet , strijd en  beleving  worden afgedwongen. Ook zal er een hecht team in het veld moeten staan. Helaas blijft  een team met een dergelijke instelling  nog steeds onzichtbaar. Zou een bijstelling van de aspiraties niet alsnog een louterende werking kunnen hebben?

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Onclin (Van der Horst0, Van der Kruis, Huisman, Kastoredjo, Van Duijn, Derek van der Plas, Ravensbergen, Van Beelen (Jaap van der Plas), Homan ( Van de Toorn), Bak.