Weer geen zege voor Quick Boys

Quick Boys – vv Bennekom 2 – 2
In de bittere kou begon het zo mooi voor de blauwwitten.  Al in de derde minuut kwam Quick Boys op voorsprong. Na tien minuten spelen werd die voorsprong zelfs verdubbeld. In de loop van de eerste helft wist vv Bennekom de achterstand te verkleinen om in de tweede helft alsnog gelijk te komen.

Quick Boys dat ten opzichte van de vorige met ruime cijfers gewonnen wedstrijd door schorsingen en blessures  op niet minder dan vier plekken gewijzigd was kende een goede start. Al na een paar minuten spelen wist Tommy Bekooij vanaf de rechterflank Thom de Vries in stelling te brengen die doelman Sjoerd Rensen voor de eerste maal in de wedstrijd de bal uit het net liet vissen.

Direct na aanvang van de wedstrijd had Quick Boys het initiatief naar zich toegetrokken tegen vv Bennekom dat zich maar zelden op de speelhelft van Quick Boys liet zien en in deze wedstrijdfase alle zeilen moest bijzetten om niet door Quick Boys overlopen te worden.

vv Bennekom leek het moeilijk te krijgen, de roodwitten zaten in de verdrukking en na tien minuten spelen moest aanvoerder Roel Kamphorst aan de noodrem trekken en beging in het strafschopgebied een overtreding op Hendrik van Beelen. Arbiter Van der Roest bestrafte die overtreding met een strafschop, kaarten bleven uit. Nadat in vorige wedstrijden tot twee keer toe een strafschop werd gemist benutte Geoffrey Galata nu de strafschop en bracht Quick Boys al snel in de wedstrijd op een riante 2 – 0 voorsprong.

Eindelijk leek vv Bennekom wakker geschud en trachtte men alsnog een beter resultaat uit deze wedstrijd te halen. Meer en meer liet vv Bennekom zich zien op de blauwwitte speelhelft, langzaam maar zeker verdween de dominantie die Quick Boys in eerste instantie had getoond. Halverwege de eerste helft wist vv Bennekom de achterstand te halveren. Kevin Sissing was in balbezit gekomen en rukte op in het strafschopgebied van Quick Boys. Hoewel Reinhard Breinburg het gevaar leek te neutraliseren beging Breinburg alsnog ten koste van een gele kaart een overtreding op Kevin Sissing die met een strafschop werd bestraft. Rogier Wissink bracht de achterstand terug tot 2 – 1.

In de loop van de eerste helft bleef Quick Boys aandringen bij vv Bennekom maar wist niet meer gevaarlijk te worden, de defensie van vv Bennekom liet zich niet meer verrassen.  Vlak voor rust moest vv Bennekom nog wel alle zeilen bijzetten toen men op aangeven van de grensrechter vlak buiten het strafschopgebied een vrije schop tegen kreeg. Die vrije schop strandde in de muur, meerdere spelers van Quick Boys trachtten de bal met afstandsschoten alsnog over de doellijn te werken,  totdat een speler van vv Bennekom de bal tot hoekschop verwerkte die zonder gevolgen bleef.

Kort na de rust kwam vv Bennekom in de problemen toen Tommy Bekooij op aangeven van Hendrik van Beelen kansrijk leek te worden, doelman Sjoerd Rensen bracht uitkomst voor vv Bennekom.

Coach  Gerard de Geus bracht zijn eerste wissel in de wedstrijd, Geoffrey Galata ging naar de kant voor Vincent Verbond.  In dezelfde tijdfase kwam vv Bennekom op gelijke voet met Quick Boys. Kevin Sissing die zich tijdens de wedstrijd had ontpopt als een lastig te bespelen aanvaller kwam in balbezit en wist uit een moeilijke hoek doelman Patrick de Groot kansloos te laten en de bal over de doellijn te werken.

Quick Boys was in de problemen gekomen tegen een tegenstander die uit een verloren positie toch gelijk was gekomen en nu meer wilde.  Om Quick Boys meer stootkracht te geven werd Jaco van der Bent naar de kant gehaald voor Erkan Sensoy terwijl later oudgediende Maarten Bak de plek zou innemen van youngster Thom de Vries.

vv Bennekom rook haar kans en bleef aandringen bij Quick Boys. Halverwege de tweede helft bracht de lat uitkomst bij een doelpoging van Kevin Sissing. Quick Boys zou hierna nog een doelkans forceren. Tommy Bekooij was met twee andere aanvallers opgestoomd op het doel van de tegenstander die daar maar een verdediger had. Niet zelfzuchtig wilde Bekooij de bal breed leggen maar moest toezien hoe Guido van Rijn de die voorzet ten koste van een hoekschop onderschepte.

Quick Boys zou geen doelkansen meer forceren, met nog een kwartier te spelen moest Patrick de Groot alles uit de kast halen om een doelpunt van vv Bennekom te voorkomen. Daarna was het gedaan met de kansen voor beide teams die genoegen moesten nemen met een 2 – 2 gelijkspel.