Winst Quick Boys bij Jodan Boys

Jodan Boys – Quick Boys 1 – 3
De eerste winst van het seizoen is een feit. In Gouda kwam Quick Boys in de loop van de eerste helft op voorsprong. Na rust kwam Jodan Boys nog gelijk om in de loop van de wedstrijd alsnog het onderspit te delven.

Van acquit probeerde Jodan Boys druk op het doel van de tegenstander te zetten, meer dan een hoekschop wist de thuisploeg niet te forceren.  Quick Boys deed niet voor de tegenstander onder maar kwam ook niet verder dan het afdwingen van hoekschoppen. Beide teams gingen voor de winst maar wisten geen doelrijpe kansen af te dwingen en beperkten zich tot schoten uit de tweede linie.

Na een kwartier spelen kwam doelman Michael de Leeuw in de problemen bij een afstandsschot van Hendrik van Beelen, de schade bleef vooralsnog beperkt voor Jodan Boys.  Ook Jodan Boys liet zich niet onbetuigd.  Remco de Rijk passeerde zijn verdediger om vervolgens op doel uit te halen waar de bal een prooi werd voor Martijn de Zwart.

Ruim halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong uit een geplaatste vrije schop, na een overtreding op Maarten Bak ,van Jaap van Duijn op de rand van het zestienmetergebied.  De achterstand inspireerde Jodan Boys er een schepje bovenop te doen. Uit een voorzet vanaf de rechterflank kopte Kees Graafland maar net over.  Kort daarop bezorgde Remco de Rijk vanaf de rechterflank Leroy Blank een niet te missen kans die desalniettemin niet de touwen werd ingewerkt.  De aanvallers zouden zich nog meerdere malen laten gelden maar de scherpte om uit die aanvallen tenminste de gelijkmaker te produceren ontbrak waardoor Quick Boys met een 0 – 1 voorsprong kon gaan rusten, een weelde die de ploeg al lang niet meer had gekend.

De tweede helft werd door Quick Boys te tam gestart waardoor Jodan Boys direct het initiatief naar zich toe kon trekken. De beloning volgde na vijf minuten. Remco de Rijk passeerde de tevergeefs voor buitenspel appellerende verdediging om daarna hard op doel uit te halen. Martijn de Zwart wist de bal nog het doel uit te werken waarna de afvallende bal in de voeten terecht kwam van Kees Graafland die de gelijkmaker het doel in werkte. Die gelijkmaker smaakte naar meer en Jodan Boys bleef druk zetten al wisten de blauwwitten zich langzaam maar zeker aan die druk te onttrekken om zelf tot het creëren van kansen te komen.  Het werd steeds duidelijker dat de Goudse defensie steken  liet vallen en begon te kraken.

Om de blauwwitte aanvalskracht verder te vergroten werd verdediger Sven Onclin naar de kant gehaald voor extra aanvaller Thomas Dijk. Met nog een kwartier te spelen werden de aanvallende intenties van Quick Boys beloond. Vanaf rechts passeerde Maarten Bak zijn verdediger om daarna voor te zetten op Michael van der Heijden die vervolgens Hendrik van Beelen bediende die de bal over de doellijn werkte. Jodan Boys dreigde nu overlopen te worden. Kort na weer op achterstand te zijn gekomen gaf Derek van der Plas een assist op Thomas Dijk die makkelijk leek te kunnen scoren maar daar toch niet in slaagde.

Toch zou de schade voor Jodan Boys nog groter worden. Michiel Sol, die al geel had, beging binnen het strafschopgebied een overtreding op uitblinker Jaap van Duijn. Bij de strafschop die hier uit volgde liet Maarten Bak doelman De Leeuw de verkeerde hoek kiezen waardoor de bal gemakkelijk het doel ingeschoten kon worden.

Maarten Bak en Jaap van Duijn zouden nog naar de kant worden gehaald voor Sander van der Horst en Dick van der Toorn, maar tot een verdere vergroting van de voorsprong kwam het niet meer.

De ban is gebroken, de eerste overwinning is een feit. De komende wedstrijd wacht  Quick Boys op Nieuw Zuid Zwaluwen’30 spelen dat in deze speelronde gelijk speelde tegen Voorschoten’97. De overwinning moet de blauwwitten het moraal geven de ingezette weg verder te vervolgen.