Winst Quick Boys bij Sportlust’46

Sportlust’46 – Quick Boys 0 – 1
Halverwege de eerste helft kwam Quick Boys verdiend op voorsprong,hierna wisten de blauwwitten niet meer te scoren. De magere uitslag doet het wedstrijdbeeld tekort. Met verzorgd voetbal heerste Quick Boys tijdens de wedstrijd.

Beide tegenstanders namen de tijd om elkaar, zonder tot doelkansen te komen, af te tasten. Na tien minuten leek Sportlust’46 op voorsprong te komen toen Jeroen Merk alle ruimte kreeg om hard op doel uit te halen, Merk moest toezien hoe doelman Kevin Sip met een katachtige reactie deze opgelegde kans teniet deed.

Langzaam maar zeker trokken de blauwwitten het initiatief naar zich toe en gingen op zoek naar de opening van de score. Na ruim een kwartier spelen leek Quick Boys op voorsprong te komen toen Jaap van Duijn vanaf de rechterflank Mike Brantjes in stelling bracht, wiens harde kopbal ternauwernood door doelman Aäron Balk gekeerd werd.  Quick Boys bleef druk zetten, de defensie van Sportlust’46 had de handen vol aan het blauwwitte offensief.   Op aanvallend gebied had Sportlust’46 weinig in te brengen bij de defensie van Quick Boys.

Halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong. De opkomende Bart Freke bracht Jeroen Ketting in stelling die met een kopbal Aäron Balk passeerde.  Dat doelpunt smaakte naar meer, kort daarop leek de voorsprong al verdubbeld te worden toen Harry Zwarthoed een voorzet van Jaap van Duijn vanaf de rechterflank hard het doel in werkte. Op aangeven van zijn assistent, die een buitenspelsituatie had vastgesteld, annuleerde arbiter Jansen het doelpunt.

Quick Boys raakte niet van streek van deze tegenvaller. Met een verdediging die ver van het doel verdedigde en met fraai combinatievoetbal bleven de blauwwitten op zoek naar de verhoging van de voorsprong, maar slaagde er voorlopig niet in de score verder op te hogen. Sportlust’46 zou voor de rust nog eenmaal aandringen, Jeroen Merk zag zijn afstandsschot naast het doel verdwijnen.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld van de eerste helft al weer snel zichtbaar. Quick Boys heerste en controleerde de wedstrijd, maar moest attent blijven bij de plaagstootjes van de kant van Sportlust’46. Met fysiek spel, ten koste van gele kaarten probeerde Sportlust’46 de schade te beperken.

Op aangeven van Harry Zwarthoed was Jaap van Duijn na ruim tien minuten spelen met een hard schot dicht bij de 0 -2, doelman Aäron Balk gooide met een knappe redding roet in het eten.

Met het brengen van een aantal wissels probeerde Sportlust’46 het tij alsnog te keren, die wissels brachten voorlopig nog niet het gewenste resultaat. Met nog een kwartier te spelen plaatste Sportlust’46 nog een slotoffensief waarbij de voorsprong van Quick Boys met nog ruim vijf minuten te spelen nog in gevaar kwam, Quick Boys zat even in de verdrukking maar geen van de meegekomen spelers van Sportlust’46 wist de bal over de doellijn te werken. Quick Boys trachtte de magere voorsprong nog verder te vergroten, zonder zelf nog in gevaar te komen slaagden de blauwwitten daar niet meer in. Toch kunnen de blauwwitten tevreden op de wedstrijd terugkijken, de voorsprong was zelden in gevaar en met verzorgd voetbal zorgden de blauwwitten ervoor dat de tegenstander zelden gevaarlijk kon worden in deze wedstrijd.