Jeugdopleiding Quick Boys

De jeugdopleiding van Quick Boys is opgedeeld in verschillende niveaus en richt zich op prestatiegerichte teams. De structuur is ontworpen om talentvolle spelers op te leiden voor een mogelijke plek in het eerste elftal.

Opbouw van de Jeugdopleiding

  • Onderbouw (5-12 jaar): 
    De jongste spelers (J/M) beginnen in de landenteams en worden in O8 en O9 verdeeld over drie teams van acht spelers. Er is geen onderscheid tussen de teams 1, 2 en 3; de spelers worden gelijkmatig over deze teams verdeeld. Voor de opleiding, slaan de spelers de O10 over en komen ze direct uit in een O11 (3 en 4) competitie, waar ook een gelijkwaardige verdeling van de spelers plaatsvindt. Na deze fase kunnen ze doorstromen naar de O11-1 en O11-2 teams.
  • Middenbouw (12-16 jaar):
    Vanaf O13 wordt er op groot veld gespeeld (11 tegen 11). O12-spelers spelen al in dit format als JO13-2. In deze leeftijdsgroep ligt de focus op het leren spelen volgens de speelwijze van de club en het ontwikkelen van talenten binnen de opleidingsteams. Vanaf O13 spelen de teams tegen regionale topteams en/of BVO’s.
  • Bovenbouw (16-21 jaar):
    In deze fase worden spelers klaargestoomd voor het seniorenvoetbal. Vanaf O17, O18 en O19 spelen spelers tegen sterke tegenstanders, waaronder BVO’s. Spelers ontwikkelen zich in deze fase verder richting het O21-team, met een focus op het aanleren en verfijnen van de speelwijze van de club.

Doorstroom en Samenhang

Het doel van de opleiding is om spelers te ontwikkelen binnen de speelwijze van de club, met als uiteindelijk doel door te groeien naar de A-selectie. Aangezien het niveau van de A-selectie zeer hoog is, zal slechts een enkeling dit niveau behalen. Toch streven we ernaar om alle spelers zo goed mogelijk te ontwikkelen. De samenhang tussen de recreatie- en opleidingsteams is hierbij cruciaal. Spelers die niet direct doorgaan naar hogere opleidingsteams, worden graag binnen de club behouden in recreatieteams. Hierdoor krijgen ze de kans om zich verder te ontwikkelen en mogelijk later terug te keren naar een opleidingsteam.